04 / 05 / 2024

kimler beyanname vermeli

kimler beyanname vermeli

Gayrimenkullerin sene içerisinde kiraya verilmesi, bir sonraki sene vergi mükellefiyeti doğurabiliyor. Kira gelir vergisini belirlenen istisna sınırından yüksek geliri olan kimseler ödüyor. Peki, kira geliri için kimler beyanname vermeli?

Kamu kurumunda çalışanlar dikkat! Memurun vergisinde ne değişti? Kimler beyanname verecek?

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın, Gelir Vergisi Genel Tebliği Sonrası kamudaki “tek işveren” uygulaması daraltıldı. Yeni tebliğ sonrası bazı kamu çalışanları için beyanname yükümlülüğü getirildi. Peki, bu durum hangi çalışanları kapsıyor? İşte detaylar…

Kira geliri olanlar dikkat! Kimler beyanname verecek?

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Ahmet Karabıyık, bugünkü köşesinde gayrimenkul gelirinde beyanname kriterlerini kaleme aldı. İşte Ahmet Karabıyık'ın 'Gayrimenkul gelirinde beyanname kriterleri' başlıklı yazısı...

2020'de kimler kira beyannamesi verecek?

Vergiye tabi gelir elde eden vatandaşlar mart ayında (1-25 Mart) beyanname verecekler. Peki 2020'de kimler kira beyannamesi verecek?

Kimler konut kira gelir vergisi ödeyecek?

Konut kiralamalarında elde edilen gelirin istisna sınırından yüksek olması halinde mülk sahiplerinin beyanname verilmesi gerekiyor, bu sınırın altındaki gelirler için beyanname verilmiyor. Peki, kimler konut kira gelir vergisi ödeyecek?

10 soruda 2018 kira gelir vergisi!

2018 yılı kira gelir vergisi beyan ve ödeme dönemi geçtiğimiz günlerde başladı. Vergi için kimler beyanname vermek ve ödeme yapmak zorunda? İşte 2018 kira gelir vergisi detayları..

Kimler kira beyannamesi vermez 2018?

Kira geliri elde edenlerin mükellef olduğu gelir vergisi için beyanname dönemi başladı. Peki, kimler kira beyannamesi vermez 2018? Kimler kira beyannamesi verir 2018?

Kimler kira gelir vergisi verir 2018?

Gayrimenkulünü iş yeri yada mesken olarak kiraya veren kişiler, iş yeri veya mesken istisna sınırlarını aşıyorsa beyanname vererek vergilerini vermek zorunda. Peki Kira geliri nedir, kimler kira gelir vergisi verir, kimler kira gelir vergisi vermez?

2017'de kira gelir vergisinden kimler muaf?

31 Mart akşamı kira gelir vergisi için beyanname verme ve ilk taksit ödeme süresi sona eriyor. Peki, kimler 2017'de kira gelir vergisi mükellefi kimler? 2017'de kira gelir vergisinden kimler muaf?

Bu yıl kira beyannamesi kimler verecek?

Kira gelir vergisi mükelleflerinin 1-25 Mart 2017 tarihleri arasında beyanname vermeleri gerekiyor. Peki bu yıl kira beyannamesi kimler verecek? diyorsanız işte yanıtı...

Kira geliri için kimler beyanname vermeli?

Gayrimenkullerin sene içerisinde kiraya verilmesi, bir sonraki sene vergi mükellefiyeti doğurabiliyor. Kira gelir vergisini belirlenen istisna sınırından yüksek geliri olan kimseler ödüyor. Peki, kira geliri için kimler beyanname vermeli?

Emlak vergisi beyannamesi kimler verir?

Emlak vergisinde mükelleflerin beyanname vermeleri gerekiyor. Vergi, mükelleflerin yazılı beyanı üzerine tarh ve tahakkuk ettiriliyor. Peki, emlak vergisini kimler verir? Beyanname ne zaman verilir?

Emlak vergisi beyannamesini kimler verir?

Türkiye sınırları içinde bulunan bina, arsa ve araziler emlak vergisinin konusuna giriyor. Emlak vergisi gayrimenkuller için her sene ödeniyor.Vergide bazı durumlarda beyanname de veriliyor. Peki, emlak vergisi beyannamesini kimler verir?

Kira gelirim için beyanname vermeli miyim?

Kira geliriniz var ve mükellef olup olmadığınızı bilmiyorsanız, "Kira gelirim için beyanname vermeli miyim?" diye soruyorsanız ne yapacaksınız? İşte sizin için hazırlanan kira beyanı testi...

kimler beyanname vermeli Haberi

kimler beyanname vermeli

Kira geliri için kimler beyanname vermeli?

Taşınmaz malların sene içerisinde kiraya verilmesi, bir sonraki sene vergi mükellefiyeti doğurabiliyor. Kira gelir vergisini belirlenen istisna sınırından yüksek geliri olan kimseler ödüyor.


Vergi için öncelikle beyanname verilmesi gerekiyor. Beyanname verilmemesi ve dolayısı ile vergi ödenmemesi halinde birtakım vergi cezaları uygulanıyor.


Vergide istisna sınırı altındaki gelirler için beyanname verilmediği gibi vergi ödemesi de yapılmıyor. Peki, 2016'da kira geliri için kimler beyanname vermeli?


Kira beyan sınırları meskenler için 3 bin 600 TL, işyerleri için 29 bin TL.


Kira geliri beyanı


Elde ettiğiniz kira, ücret, menkul sermaye iradı ile diğer kazanç ve iratlara ilişkin olarak beyanname vermeniz gerekip gerekmediğini gelir elde ettiğiniz takvim yılını seçip ilgili alanlara gelir tutarını yazarak öğrenebilirsiniz.


Diğer yandan Gelir Vergisi Kanununun 85. maddesinin 2. fıkrası gereğince tacirlerle...