25 / 07 / 2024

Kimlik Doğrulama Sistemi nedir

Kimlik Doğrulama Sistemi nedir

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı tapu hizmetleri ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Adlı, yaptığı açıklamada, vatandaşların yüzde 80'lik kısmının tapu hizmetlerinden memnun olduğunu dile getirdi.

Emlak ilanlarına yeni düzenleme! Yetki belgesi olmayan emlak işletmeleri ilan girişi yapamayacak!

Ticaret Bakanlığı tarafından Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS) üzerinden yetki belgesi doğrulatmanın da devreye gireceği duyuruldu. ATEM Başkanı Hakan Akçam, “ Yetkilendirme belgesinin devreye girmesi ile tamamlanmış olacak” dedi.

Kayıt dışı emlakçılara karşı yeni düzenleme geliyor! Bu kişiler ilan girişi yapamayacak!

Ticaret Bakanlığı tarafından kurulan Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS) altyapı düzenlemelerinde 2. Faz çalışmalarında sona gelindi. Düzenleme sonrasında yetki belgesiz faaliyet gösteren kaçak işletmeler portallara ilan girişi yapamayacak.

Ev sahipleri ile kiracıların beyanları karşılaştırılıyor: Kira geliri beyanında dijital doğrulama dönemi!

Yıllık kira geliri 33 bin TL'den daha fazla olan ev sahipleri kira beyannamesi veriyor. Peki mercek altına alınan kira beyanlarında nelere dikkat edilmeli? İşte ayrıntılar...

Bina kimlik sistemi sayesinde daha güvenli konutlar yapılacak!

Birevim Genel Müdürü Mahir Orak, Enerji Kimlik Belgesinin ardından Deprem Kimlik Belgesi uygulamasının da hayata geçirilmesi ile daha güvenli bir yaşam alanlarının sunulacağını açıkladı.

Ev alıp satacaklar dikkat! Kimlik doğrulaması olmayanlara ceza!

Ev alım ve satım işlemi yap isteyenler dikkat... Kimlik doğrulaması olmayanlar cezai yaptırımlara tabi olacak... İşte pek çok kişiyi yakından ilgilendiren o konu ile ilgili paylaşılan detaylar...

144 bin yapıda Bina Kimlik Sistemi’ne geçildi! 

Bina Kimlik Sistemi’ne ilişkin değerlendirmeler yapan Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı “144 bin yapıda ‘Bina Kimlik Sistemi’ne geçildiğini dile getirerek, bu kapsamda binaların da periyodik bakımlarının yapılmış olacağını söyledi.

Kaçak yapılara son! Bakan Özhaseki resmen açıkladı: Bina Kimlik Sistemi hayata geçiriliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, yapıların kontrolünü sağlamak amacıyla ‘Bina Kimlik Sistemi’ni hayata geçirdiklerini açıkladı.

Yurt dışında yaşayan vatandaşlar tapu işlemlerini artık daha kolay yapacak! İşte yeni sistem!

Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları uzaktan kimlik doğrulama sistemi ile fiziki evrakla uğraşmadan tapu işlemleri gibi resmi işlemleri kolaylıkla yapabilecek. İşte yeni sistem...

Tapu müdürlüklerinde 2 buçuk milyonun üzerinde kimlik doğrulama işlemi yapıldı!

Son dönemde tapu müdürlükleri, bankalar, noterler, sınav merkezleri, belediyeler ve ziyaretçi kabul noktalarında çipli kimlik kartı ile kimlik doğrulama işlemleri yapılıyor.

Emlak sektöründe yeni dönem! Resmen başladı!

Ticaret Bakanlığı'nın gayrimenkul satışlarında, sahte ilanlar üzerinden dolandırıcılık ve spekülatif fiyat artışlarını engellemek için yaptığı düzenlemeyle kimlik doğrulama ve yetki belgesi zorunluluğu 1 Kasım itibarıyla devreye girdi. Bu kapsamda, Edirne’deki emlakçılara yeni düzenleme anlatılacak.

İnternetten konut ve otomobil ilanlarında yeni dönem! Bunu yapmayanlara tam 100 bin TL ceza!

Konut ve otomotiv piyasasında sahte ilanlar vererek fiyatları artıran kişilere karşı Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS) zorunlu hale getirildi. EİDS'ten doğrulama yapmayan kişiler artık internetten ilan veremeyecek. Gerçek dışı bilgi beyan eden kişilere de 100 bin TL'ye kadar para cezası veril

Konut satışında kimlik doğrulama sistemi ilk meyvesini verdi: Sahte ilanlar tek tek siliniyor...

Gayrimenkul ve ikinci el araç satışlarında fahiş fiyatların önüne geçilmesi amacıyla uygulamaya alınan kimlik doğrulama zorunluluğu yürürlüğe girdi.

Konut ve araçta fahiş fiyatlar durdu! Sahte ilanlarla ilgili sorunlar azalıyor!

Gayrimenkul ve ikinci el araç ilanlarına yönelik düzenlemeyle kimlik doğrulama zorunluluğu yürürlüğe girdi. Peki, ilanlarda son durum ne? Dolandırıcılık olayları azalacak mı? İşte detaylar...

Kimlik Doğrulama Sistemi nedir Haberi

Kimlik Doğrulama Sistemi nedir

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı, Anadolu Ajansı muhabirine, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün Türkiye'nin en köklü kurumları arasında yer aldığını söyleyen Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün kökeninin Osmanlı Devleti'nin ilk senelerine dayandığını hatırlattı.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün kuruluş yıl dönümünün de özel mülkiyete geçiş tarihi olan 1847 şeklinde olduğunu belirten Zeki Adlı, Cumhuriyet döneminde de Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün bugünkü yapısının temellerinin atıldığını söyledi.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı, kurumda toplam 20 bin personelin çalıştığını söyledi. Adlı  "Yılda ortalama 10 milyondan fazla işlem yapıyoruz. Doğrudan veya dolaylı olarak birimlerimize işi düşen vatandaşımızın sayısı 30...