30 / 04 / 2024

Kimlik numaralı tapu senedi

Kimlik numaralı tapu senedi

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Tapu Senetlerinin Yenilenmesi ve e-Devlet Uygulamaları Tanıtım Programı" kapsamında açıklanan karar kapsamında tapular tamamen yenilenecek. 

Yurt dışında yaşayan vatandaşlar tapu işlemlerini artık daha kolay yapacak! İşte yeni sistem!

Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları uzaktan kimlik doğrulama sistemi ile fiziki evrakla uğraşmadan tapu işlemleri gibi resmi işlemleri kolaylıkla yapabilecek. İşte yeni sistem...

Tapu müdürlüklerinde 2 buçuk milyonun üzerinde kimlik doğrulama işlemi yapıldı!

Son dönemde tapu müdürlükleri, bankalar, noterler, sınav merkezleri, belediyeler ve ziyaretçi kabul noktalarında çipli kimlik kartı ile kimlik doğrulama işlemleri yapılıyor.

e-Devlet'ten onaylayamayan tapu sahiplerine kötü haber! 100 bin lira cezası var

Fahiş konut ve araba fiyat artışlarının önüne geçilmesi amacıyla hayata geçirilen yeni karar 1 Kasım'da yürürlüğe girecek. Bu durumda E-Devlet veya Web Tapu'da kimlik doğrulaması dönemine geçiliyor.

10 ayda 2 milyondan fazla kişi parmak iziyle kimlik kartını doğruladı!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, EGA'nın sağladığı Bionay Kimlik Doğrulama Hizmet Sağlayıcı (KDHS) platform yazılımlarıyla Türkiye genelinde 973 tapu ve kadastro müdürlüğünde 2 bin biOnay cihazıyla hizmet veriyor. 

Tapu kaydındaki kimlik bilgileriyle ilgili şok detay! Yargıtay kararını verdi!

Tapu kaydına yanlış yazılan kimlik bilgileri ile ilgili çok önemli bir gelişme yaşandı. Eğer bir kişinin nüfusta kaydı yok ise o kişinin mirasçıları veya tapu maliki, sahibi olduklarını öne sürdükleri bir gayrimenkul için ne yapabilir?

Tapuda 35 milyonluk vurgun Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi'yle engellendi! 

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı yaptığı açıklamada tapuda sahteciliğin önüne daha hızlı geçmek amacıyla geçen sene Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi'ni (EKDS) başlattıklarını ve böylece 35 milyon liralık vurgunun önüne geçildiğini söyledi.

15 milyon TL'lik arsa dolandırıcılığı, tapu memurları sayesinde engellendi!

Başkasına ait kimlik belgesiyle başkasına ait İstanbul Sultanahmet'teki arsanın satışını gerçekleştirmek isteyenler tapu memurları sayesinde yakayı ele verdi.

Tapu alana vatandaşlık değil oturma izni verilsin!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, " Tapu alana vatandaşlık değil oturma izni verilsin!" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 15 maddelik analizi...

Tapuda Enerji Kimlik Belgesi ibrazı aranmayacak!

Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü, 1 Ocak 2020'den itibaren Enerji Kimlik Belgesi bulunmayan binaların alım, satım ve kiralama süreçleriyle ilgili açıklama yayınladı.

1 Ocak'tan sonra tapu müdürlüklerinde yığılma yaşanabilir!

Enerji Kimlik Belgesi (EKB) bulunmayan binalarda alım, satım ve kiralama yapılamayacağını hatırlatan İMDER Yönetim Kurulu Başkanı İslam Yıldırım, 1 Ocak'tan itibaren tapu müdürlüklerinde bir yığılma yaşanabileceğini söyledi.

QR kodlu tapularla ilgili merak edilen her şey!

Tapu Senetlerinin Yenilenmesi ve e-Devlet Uygulamaları Tanıtım Programı kapsamında açıklanan karara göre, tapu senetleri tamamen yenilenecek. Buna göre, kimlik numaralı, QR kodlu yeni tapular geliyor.

Kimlik numaralı, QR kodlu yeni tapular geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Tapu senetlerimiz oldukça eskimişti, üzerinde gereksiz bilgilerin olduğunu gördük ve artık QR kodlu yeni tapu senetlerine geçiyoruz" dedi...

Tapu memurunun dikkati milyonluk sahtekarlığı önledi!

Gaziantep'te yaklaşık 20 milyon TL değerindeki 77 dönümlük araziyi, sahibinden habersiz olarak düzenledikleri sahte kimlik ve evraklarla satmaya çalışan 4 kişi, tapu memurunun dikkati sayesinde suçüstü yakalandı

Kimlik numaralı tapu senedi Haberi

Kimlik numaralı tapu senedi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünce bir otelde gerçekleştirilen "Tapu Senetlerinin Yenilenmesi ve e-Devlet Uygulamaları Tanıtım Programı"nda yaptığı konuşmada, 21. yüzyılın en önemli iki bileşeninin bilgi ve teknoloji olduğunu söyleyip tapuların yenileneceğine dikkat çekmişti. 

Yapılan açıklamada kapsamında tapular tamamen yenilenecek. Yeni tapu senetlerinin üzerinde"mahalle, ada, parsel" bilgileri yer alamayacak. Tapunun üzerinde bulunacak taşınmaz (kimlik) numarası ile tapuların kök senetlerine kadar ulaşılabilecek. 

Binaların brüt ve net alanları görülecek

Yeni tapu senetleri üzerinde, mimari projelerde bakanlığın tarif ettiği brüt tanımı neyse, bu brüt tanımına göre brütü ve net alanı yine tapu senetlerinde belirtilecek. Mevcut tapuların geçerliliğinde sorun yaşanmayacak. Mevcut tapular da geçerli olacak.

Yeni tapu senetlerinin üzerinde QR kodu yer alacak. QR kodunu cep telefonuna okutulduğunda Tapu ve Kadastro Genel...