25 / 07 / 2024

Kimya Fabrikaları

Kimya Fabrikaları

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 24 Nisan 2014 tarih ve 2014/12 sayılı Sürekli Emisyon Ölçüm Sistemleri (SEÖS) genelgesi ile kirletici vasfı yüksek sanayi tesislerine, baca gazlarını Bakanlık merkezine online bağlamaları için zorunluluk getirdi.

Boyabat'ta tuğla fabrikaları ekonomik daralmadan ekileniyor!

Sinop’un Boyabat ilçesinin ekonomisine en büyük katkıyı tuğla fabrikaları yapıyor. 26 tuğla fabrikası ile toprak sanayiinde marka gücünü kabul ettiren Boyabat’ın, son dönemde yaşanan ekonomik daralmadan olumsuz etkilendiği belirtiliyor.

Muzaffer Candemir: Özelleştirilen fabrikaları geri alacağım!

MHP Samsun Milletvekili Aday Adayı Muzaffer Candemir, milletvekili seçilmesi halinde kentte özelleştirilen devlet tesisleri ve fabrikaları geri alacağını belirtti.

ISB Enerji Kimya ve Çevre Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

ISB Enerji Kimya ve Çevre Yatırımları Anonim Şirketi 17 Mart 2015'te, 50 bin TL sermaye bedeli ile Şişli'de, Hakan Gören Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda kuruldu.

Cem İnşaat Turizm Makina Kimya Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Cem İnşaat Turizm Makina Kimya Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi 16 Mart 2015'te, 60 bin TL sermaye bedeli ile Kadıköy'de, Cem Ercan Şube Müdürlüğü'nde açıldı.

Rain Dizayn Kimya İnşaat ve Mobilya Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Rain Dizayn Kimya İnşaat ve Mobilya Sanayi Ticaret Limited Şirketi 12 Mart 2015'te, 50 bin TL sermaye bedeli ile Pendik'te Yağmur Baldan Müdürlüğü'nde kuruldu.

Ekonomi sadece inşaatla büyümez, fabrikalar da olmalı!

İstanbul’daki fabrikalar imar rantı yüzünden teker teker şehir dışına taşınıyor. İSO Başkanı Bahçıvan, “ Ekonomi sadece inşaat ile büyümez. Fabrikalar da olmalı” dedi..

AC Grup İnşaat Mimarlık Kimya Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

AC Grup İnşaat Mimarlık Kimya Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi 25 Şubat 2015'te, 10 bin TL sermaye bedeli ile Esenyurt'ta, Alaittin Fıstıkçı Müdürlüğü'nde kuruldu.

Gedik Holding, fabrikalarını Pendik'ten Hendek'e taşıyor!

Gedik Holding, Pendik'teki kaynak, döküm ve vana fabrikalarını Sakarya'nın Hendek ilçesine taşınmak için çalışmalara başladı. Şirket taşınma sonrası boşa çıkan araziyi gayrimenkul projesiyle değerlendirmeyi planlıyor

Rıdvan Mertöz: Yeni çelik üretim fabrikaları kurulmalı!

İDDMİB Başkanı Rıdvan Mertöz, hammadde konusunda sıkıntı yaşadıklarını, sanayinin ihtiyacını karşılayacak cevherden çelik üretecek yeni fabrikaların kurulması gerektiğini söyledi..

İnoksan, yeni fabrikalar kuracak!

Perakendeciliği bayilere bırakma kararı alan endüstriyel mutfak üreticisi İnoksan, gelecek dönemde kendisi için sadece lokomotif olan ürünleri üreteceği müstakil fabrikalar kuracak.

Mavituna Medikal Kimya Nakliyat İnşaat Tekstil Ürünleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mavituna Medikal Kimya Nakliyat İnşaat Tekstil Ürünleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi 9 Şubat 2015'te, 25 bin TL sermaye ile Ümraniye'de, Ömer Üvez Müdürlüğü'nde kuruldu.

Sakarya'daki su fabrikaları denetlendi!

Türkiye’nin içtiği suların büyük bir bölümünü üreten Sakarya’da, valilik talimatıyla oluşturan ekipler su fabrikalarına yönelik su alma noktalarına 3 ay süren denetim yaptı.Coş, bu şirketlerin elde ettikleri gelirlerin tahsili yoluna gidileceğini söyledi.

Aziz Kocaoğlu çimento fabrikalarına uyarı yaptı!

Aziz Kocaoğlu, kent içindeki taş ocağı ve çimento fabrikalarına uyarıda bulundu. Kocaoğlu, ya baca salınımları için modern arıtma ve filtre yapmalarını yada kapatmaya kadar gidecek cezai müeyyidelerin uygulanacağını söyledi.

Kimya Fabrikaları Haberi

Kimya Fabrikaları

Yayınlanan genelgeye göre; Çimento Fabrikaları, Doğalgaz Çevrim Santralleri, Şeker Fabrikaları, Termik Santraller, Demir- Çelik Fabrikaları, Petrokimya Tesisleri, Atık Geri Kazanım ve Bertaraf Tesislerinin 31.12.2014 tarihine kadar,


Otomotiv Fabrikaları, Gübre Fabrikaları, Lastik Üretim Tesisleri, Cam Üretim Fabrikaları, Kimya Fabrikaları, Ağaç İşleme Tesisleri, Kireç Fabrikaları, Asit Üretim Tesisleri, Gıda Fabrikaları, Kâğıt Fabrikaları, Tekstil Fabrikalarının 31.12.2015 tarihine kadar,


Yukarıdaki sektörel gruplara girmeyen diğer işletmelerin ise 31.12.2016 tarihine kadar Bakanlığa online veri aktarımı işini tamamlamış olması zorunluluğu bulunuyor.


31.12.2014 tarihi sonuna kadar Bakanlığa online veri aktarmaya başlamış olması gereken sektörlerde faaliyet gösteren işletmelerden henüz veri aktarımına başlamamış olanların, alt yapılarını tamamlayıp, söz konusu veri aktarım işini ivedilikle tamamlamaları gerektiği yaklaşık 220 sanayi tesisine resmi yazı ile bildirildi.


Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ise bağlantıya hazır olan...