29 / 04 / 2024

kira akdinin tapuya şerhi

kira akdinin tapuya şerhi

Kira akdi kiracı ve kiralayanın anlaşamları halinde tapuya şerh ettirilir. Kira akdinin tapuya şerhi nedir? kira akdinin tapuya şerhi nasıl yapılır? sorularının cevapları haberimizde yer alıyor..

Kira akdi nedir?

Kiralayan ve kiracı arasında yapılan kira akdi nedir, kira akdinin tapuya şerhi neyi ifade ediyor diye soruyorsanız, yanıtı haberimizde...

Kira akdinin tapuya şerhi!

Kira akdinin tapuya şerhi, bir gayrimenkulün sahibi ile kiracısı arasında düzenlenen sözleşmenin tapuda belirtilmesi anlamına geliyor. Kira akdinin tapuya şerhi ve detayları haberimizde...

Ev sahibiyle mahkemelik olan Ayşe Hatun Önal hakkında mahkemeden tahliye kararı! 

Türkiye eski güzeli ve şarkıcı Ayşe Hatun Önal 11 senedir kiracısı olduğu evin sahibi tarafından mahkemelik oldu. Mahkemenin boşaltma kararı olmasına rağmen evden çıkmayan  Önal hakkında mahkeme, kira akdinin fesh edilerek ikametinden tahliye edilmesine hükmetti.

Kira şerhi nasıl kaldırılır?

Kira sözleşmelerinin tarafların iradeleri ile tapuya kayıtlı olarak, tescil edilmesi işlemine kira şerhi deniyor. Peki, Kira şerhi nasıl kaldırılır? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Hisseli tapuya kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar ödenir?

Kentsel dönüşüm kapsamında sağlanan finansal destekler arasında kira yardımı da yer alıyor. Peki, hisseli tapuya kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar ödenir?

Kira şerhi tapu harcı 2022!

Gayrimenkul kira anlaşmalarında imzalanan kira sözleşmesi, tapuya tescil edilebiliyor. Peki, kira şerhi tapu harcı 2022 ne kadar?

Kira sözleşmesi tapu şerhi harcı 2018!

Ev ve işyeri kiralamalarında tarafların imzalamış olduğu kira sözleşmesi tapuya şerh edilebiliyor. İşte kira sözleşmesi tapu şerhi harcı 2018..

4 soruda kira şerhi!

Mal sahibinin haklarını kısıtlama amacı ile belirtme yapılması için tapuya şerh konulabiliyor. Peki kira şerhi için gerekli belgeler nelerdir? Kira şerhi tapu harcı 2017 ne kadar? diyorsanız işte yanıtı...

Kira şerhi tapu harcı 2017!

Ev ve işyeri kiralamak isteyenler ile mal sahipleri arasında yapılan kira sözleşmesi, resmi belge niteliğinde olup tapuya tescil edilebiliyor. İşte kira şerhi tapu harcı 2017..

Kira şerhi tapu harcı 2016!

Kiracı ile mal sahibi arasında yapılan kira sözleşmesi, tapuya şerh edilebiliyor. Tapuya kira şerhinin işlenmesi için gerekli belgelerin temin edilmesi ve harcın ödenmesi gerekiyor. Peki, kira şerhi tapu harcı 2016 ne kadar?

Kira şerhi için gerekli belgeler!

Mal sahibinin haklarını kısıtlama amacı ile belirtme yapılması için tapuya şerh konulabiliyor. Taşınmaz malın kiralanması durumunda, tapuya kira şerhi de düşülebiliyor. İşte kira şerhi için gerekli belgeler..

Kira sözleşmesi tapuya yazılabilir mi?

Ev sahibi ve kiracı arasında imzalanan kira sözleşmesi yazılı ya da sözlü olarak yapılabiliyor. Peki, kira sözleşmesi tapuya yazılabilir mi?

Kira sözleşmesi tapuya nasıl şerh edilir?

Kira sözleşmesi ile kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracı da kira bedelini ödemeyi üstleniyor. Sözleşme tapuya şerh edilebiliyor. Peki, kira sözleşmesi tapuya nasıl şerh edilir?

Kira akdinin kiracı tarafından feshi mümkün mü?

Mal sahibinin, kira sözleşme süresinin bitimine dayanarak sözleşmeyi sona erdirme hakkı bulunmuyor. Ancak on yıl geçtikten sonra, fesih bildirimiyle sözleşmeyi sona erdirebiliyor. Peki, kira akdinin kiracı tarafından feshi mümkün mü?

Kira akdinin haklı nedenle feshi!

Kiralayan ve kiracının aralarında imzaladığı kira akdi taraflara karşılıklı olarak bazı hak ve sorumluluklar yüklüyor. Mal sahibi kiracısını haklı nedenler olmadıkça çıkaramıyor. Peki, kira akdinin haklı nedenle feshi esasları nelerdir?

kira akdinin tapuya şerhi Haberi

kira akdinin tapuya şerhi

Kira akdi kiralayan ile kiracının anlaşmaları halinde tapuya şerh ettirilebilir. Yani kiralayan ile kiracının yaptığı sözleşme tapu kütüğünün şerhler kısmında işlenir. Kira akdi süresi ile şerh süresi aynı oluyor. Sözkonusu uygulamada kiralayan değişse bile tapudaki şerh devam ettiğinden kiracılık da devam eder. Kira akdinin şerhi nasıl yapılır, hangi belgeler gereklidir?


Kira akdinin tapuya şerhi için gerekli belgeler


- Kiralanan yerin tapu senedi  

- Kira sözleşmesi

- Taraf/Tarafların fotoğraflı nüfus cüzdanı,

- İşlem taraflarında temsilci sıfatıyla katılan var ise, temsile ilişkin belge.

- Kiracı ya da kiralayan taraflardan herhangi biri şirket ise şirket evrakları (Şirkete ait tapuda işlem yapmak için alınan yetki belgesi aslı, imza sirkülerinin aslı, vergi levhası fotokopisi)


Kira akdinin tapuya şerhinin mali yönü nedir?


Kira akdinin tapuya şerhi için bir yıllık kira bedeli üzerinden;...