27 / 04 / 2024

kira artışı işyeri

kira artışı işyeri

Kiracılık kanunu gereğince, kira sözleşmesinin yenilenmesi halinde mal sahibi kira bedeline zam yapma hakkına sahip oluyor. Peki, işyerindeki kiracıya ne kadar zam yapılır? İşte işyeri kira artış oranı Kasım 2015..

Mart 2024 iş yeri kira artış oranı resmen belli oldu! Bu ay kiralara ne kadar zam gelecek?

Milyonlarca mülk sahibi ve kiracının merakla beklediği Mart 2024 iş yeri kira artış oranı resmen belli oldu. Peki bu ay kiralara ne kadar zam gelecek? İşte son dakika Mart 2024 kira artış oranı...

Berlin’de yüzde 37 kira artışı mağaza kapattırıyor, Türkiye’de Şubat iş yeri kira zammı yüzde 54.72!

​​​​​​​TÜİK Şubat ayı iş yeri kira zammını yüzde 54.72 olarak açıkladı. İş yeri sahipleri zammı çok bulurken gazeteci Gaffar Yakınca X sosyal medya hesabından Berlin’de 118 yıllık lüks ürün mağazasının yüzde 37’lik kira artışı yüzünden kapandığını duyurdu. Takipçileri bizde zamlar yüzde yüz dedi

Aralık ayı kira zammında son dakika! Konut ve iş yeri kiralarına ne kadar zam yapılacak?

Kira artış oranı ile ilgili son dakika gelişmeleri merakla araştırılıyor. Yeni kira artış oranı belli oldu mu? Konut ve iş yeri kiralarına ne kadar zam geldi? 

İş yeri kasım ayı kira artış oranı açıklandı mı? Kira artış oranı yüzde kaç oldu?

Kira artış oranı, her sene için TÜFE (Tüketici Fiyat Endeksi) ve TEFE (Üretici Fiyat Endeksi) gibi ekonomik göstergelere göre belirleniyor. Peki, kasım ayı kira artış oranı yüzde kaç oldu? İşte detaylar...

AVM'lerde de kira krizi büyüyor! İş yeri kiralarına TÜFE’nin yüzde 50-60’ı kadar artış sınırı talebi!

AVM’ler pandemi döneminde markalara ciddi destekler sunarak, kiraların önemli kısmından feragat etti ancak sektörde kira sorunu yeniden gündem oldu. Perakendeciler, konuttaki gibi işyeri kiralarına da artış sınırı getirilmesini istiyor. İşte detaylar...

İş yeri sahipleri ve kiracılar dikkat! İş yeri ağustos kira tarifesi belli oldu!

Kira artışları, iş yerlerinde 12 aylık ortalama TÜFE (enflasyon) rakamlarına göre yapılmaya devam ediyor. Peki İş yeri ağustos ayı kira bedeli ne kadar oldu? İşte İşyeri ağustos kira tarifesi.

İş yeri kira artışı nasıl belirlenir? İş yeri kiralarına nasıl zam yapılır? 

İş yeri kiracıları, kira artışlarının nasıl yapılacağını merakla araştırıyor. Peki iş yeri kira artışı nasıl belirlenir? İşte ayrıntılar...

İş yeri kira artış oranları üreticileri zorluyor!

Mayıs 2023 enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte iş yerlerini ilgilendiren kira artış oranları da resmen belli oldu. Gayrimenkul Uzmanı Gülcan Altınay yaptığı açıklamada iş yeri kira artış oranları üreticileri zorladığını söyledi.

Küçük esnafa kira darbesi! İş yeri kiraları beşe katlandı, kirasını ödeyemeyen kepenk indiriyor!

Küçük esnaf fahiş orandaki kira artışlarından oldukça dertli. Geçen yıl 10 bin lira kira ödeyen bir esnaf bugün 50 bin liralık astronomik rakamlarla karşılaşırken, kirasını ve diğer giderlerini karşılamakta zorlanan çoğu esnaf kepenk kapatıyor.

Mart ayı kira artış oranı ne kadar? Hemen açıklanan bu rakamlara bakın! İşte iş yeri kira artış oranı Mart 2023!

Mart ayı kira artış oranı ne kadar oldu? Mart ayı dükkan kira artışı ne kadar oldu? İşte iş yeri kira artış oranı Mart 2023...

Belediye 17 ticari işletmeyi kiraya veriyor! Aylık 270 TL kira ödeyerek işyeri açabilirsiniz!

Çok sayıda kişi uygun kira ve çeşitli fırsatlarla iş yeri açarak para kazanmanın yollarını araştırıyor. İzmit’te belediye 17 ticari işletmeyi kiraya veriyor. Aylık 270 TL kira ödeyerek kolaylıkla işyerinizi açabilirsiniz. İşte detaylar…  

İş yeri kira artış oranları belli oldu! İşte iş yeri kira artış oranı Ekim 2022!

İş yeri sahipleri ile kiracılar arasında düzenlenen ve yenilenecek kira sözleşmelerinde yapılacak zam oranı belli oldu. Peki, iş yeri kira artış oranı Ekim 2022 ne kadar?

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken: İş yeri kira artışlarında üst sınır getirilmesi gerek!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Astronomik kira artışlarına çözüm için konutlarda yapılan yüzde 25’lik sınırlamanın iş yerlerine de getirilmesi gerekiyor." dedi.

kira artışı işyeri Haberi

kira artışı işyeri

İşyeri kira artış oranı Kasım 2015!

Kiracılık kanunu gereğince, kira sözleşmesinin yenilenmesi halinde mal sahibi kira bedeline zam yapma hakkına sahip oluyor. Ancak bu zam hesabı yine kanunda belirtilen oranlarda yapılıyor.


Tarafların yenilenen kira dönemlerinde uygulanacak kira bedeline ilişkin anlaşmaları, bir önceki kira yılında üretici fiyat endeksindeki artış oranını geçmemek koşuluyla geçerli oluyor. Bu kural, bir yıldan daha uzun süreli kira sözleşmelerinde de uygulanır.


Taraflarca bu konuda bir anlaşma yapılmamışsa, kira bedeli, bir önceki kira yılının üretici fiyat endeksindeki artış oranını geçmemek koşuluyla hâkim tarafından, kiralananın durumu göz önüne alınarak hakkaniyete göre belirlenir.


Ancak bu kural, 2020 yılına kadar işyerlerinde uygulanmıyor. Kanun kapsamında yapılan düzenlemelere göre bu tarihe kadar işyeri sahibi istediği oranda zam yapabiliyor.


ÜFE oranları Kasım 2015

Yurt içi üretici fiyat endeksi aylık...