03 / 05 / 2024

kira bankadan ödenmezse ne olur

kira bankadan ödenmezse ne olur

Mesken ve işyeri kiralamalarında kiracının ödemesi gereken kira bedelini banka aracılığı ile ödemesi gerekiyor. Peki meskenlerde kira bankaya yatırma sınırı ne kadar? Kira bankadan ödenmezse ne olur?

Kaç ay kira ödenmezse icralık olunur? Kira öderken açıklamaya ne yazılır?

Kira, bir mülkün, konutun, bir taşıtın ya da benzeri şeylerin sahibi tarafından, bir süre için ve belli bir bedel karşılığında, başkasının kullanımına verilmesine denilmektedir. Peki Kira öderken açıklamaya ne yazılır? İşte detaylar!

Kira stopaj vergisi ödenmezse ne olur? Kiracı tahliye edilebilir mi?

Kira stopajı, ticari gayrimenkul amacıyla kiraya verilen alanların brüt kira bedelleri üzerinden alınan vergi türü olarak biliniyor. Peki, kira stopaj vergisi ödenmezse ne olur? Kiracı tahliye edilebilir mi? İşte konu hakkında tüm detaylar...

Kira elden verilebilir mi?

Konut ve işyeri gibi kiralamalarda elde edilen gelir vergilendiriliyor. Gelirin ispatı için ödeme ise bankadan yapılıyor. Peki, kira elden verilebilir mi? Kira elden verilirse ne olur?

Koronavirüs sürecinde kira ödenmezse ne olur?

Posta yazarı Tamer Heper 'Üniversite öğrencisiyim. 'Pandemiden dolayı okuduğum şehirden yaşadığım şehre gelmek zorunda kaldım. Ev sahibim 3 aylık kira istedi ama ben oturmadığım eve kira ödemek istemedim. Bana senet imzalattı ödemem için. Ödeme yapmasam ne olur?' sorusunu yanıtladı.

Vakıf Katılım en fazla kira sertifikası ihracatına imza attı!

Vakıf Katılım, sermayesini 3,2 milyar TL yükseltti. Bankadan yapılan açıklamaya göre, Vakıf Katılım, en fazla altın ve gümüş işlem hacmini gerçekleştirmenin, en fazla kira sertifikası ihracatına imza atma başarılarını; sermaye artışına giderek ödüllendirdi.

Kira gelir vergisi bankadan ödeme seçenekleri!

Kira gelir vergisi ödemeleri anlaşmalı bankalar aracılığı ile de yapılabiliyor. Peki, vergi ödemesi kredi kartı ile yapılır mı? İnternet bankacılığı ile vergi ödenir mi? İşte kira gelir vergisi bankadan ödeme seçenekleri..

İki ay üst üste kira bedeli ödenmezse ne olur?

Gayrimenkul kiralamalarında kiracı, kira bedelini zamanında ve eksiksiz ödemek zorunda oluyor. Peki, iki ay üst üste kira bedeli ödenmezse ne olur? Kiracı nasıl tahliye edilir?

Kira iki ay ödenmezse ne olur?

Ev ya da işyeri kiralayan kiracılar mal sahibi ile yaptığı anlaşma doğrultusunda belirlenen kira bedelini ödemekle yükümlü oluyor. Peki, kira iki ay ödenmezse ne olur? Kiracı kaç ay kirayı ödemezse tahliye edilir?

Kira bedeli ödenmezse ev sahibi ne yapabilir?

Kiracılar, ev kirasını ödeme konusunda ev sahibini zarara uğratabiliyor. Kimi kiracılar kira bedelini geç öderken, kimi kiracılar da ödemelerini hiç yapmayabiliyor. Peki, kira bedeli ödenmezse ev sahibi ne yapabilir?

Kira ödenmezse ev sahibi ne yapabilir?

Gayrimenkul kiralama işlemlerinde, kira sözleşmesi imzalayan kiracılar kira bedelini ödemekle yükümlü sayılıyor. Peki, kira ödenmezse ev sahibi ne yapabilir?

Kira bedeli ödenmezse ne yapılır?

Mesken veya işyeri kiralayarak sözleşme imzalayan kiracılar kira bedelini ödemekle yükümlü oluyor. Kira bedelinin belirlenen miktarda ve tarihte ödenmesi gerekiyor. Peki, kira bedeli ödenmezse ne yapılır?

Ev kirası ödenmezse ne olur?

Zaman zaman kiracılar ev kirasını ödeme konusunda mal sahibini zarara uğratabiliyor. Kimi kiracılar kira bedelini geç öderken, kimi kiracılar da ödemelerini hiç yapmayabiliyor. Peki, bu durumda ev kirası ödenmezse ne olur?

Kira bankadan ödeme sınırı 2014!

26951 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 268 sayılı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğ gereğince mesken kire gelirlerinde belli sınırı aşan gelirin banka aracılığı ile ödenmesi gerekiyor. İşte kira bankadan ödeme sınırı 2014...

kira bankadan ödenmezse ne olur Haberi

kira bankadan ödenmezse ne olur

Kira bankaya yatırma sınırı!

Mesken ve işyeri kiralamalarında kiracının ödemesi gereken kira bedelini banka aracılığı ile ödemesi gerekiyor. 29 Temmuz 2008 tarihinde 26951 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 268 sayılı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğ gereğince meskenler için kira bankaya yatırma sınırı bulunuyor.


Bu sınırın altında aylık kira geliri elde eden kimseler, kira bedelini elden tahsil edebiliyor. Meskenlerde bankaya kira yatırma limiti 500 TL olup, bu bedelin üstünde gelir elde edenlerin bankadan ödeme alması gerekiyor. Peki 500 TL üzerindeki kiralar bankadan ödenmezse ne olur?


Kira bankadan ödenmezse ne olur?

Bankaya yatırılması gereken kiraların eski usulde olduğu gibi, bankaya yatırılmayıp elden ödenmesi ceza kesilmesini gerektiriyor. 


500 lira ve üstündeki konut kira bedeli ödemelerinin elden ödendiğinin tespiti halinde, mal sahibine 250 liradan az olmamak üzere kira bedelinin...