04 / 05 / 2024

kira bedeli ne zaman ödenir

kira bedeli ne zaman ödenir

Taşınmaz mal sözleşmelerinde kiracı kiraladığı mala karşılık kira bedelini ödemek ile mükellef oluyor. Peki, belirlenen kira bedeli ne zaman ödenir? Kira ödeme tarihi ne zaman?

Kira bedelinin ödenme zamanı!

Mal sahibi belirlenen süre boyunca taşınmaz malının kullanım hakkını kiracısına devrediyor; kiracı da belirlenen kira bedelini belirlenen zamanlarda ödemek ile yükümlü oluyor. İşte kira bedelinin ödenme zamanı...

Kira bedeli ne zaman ödenir?

Kiralama ilişkilerinde taraflar arasında anlaşmazlıklara neden olan hususlar arasında kira bedeli ödenme zamanı da yer alıyor. Peki kira bedeli ne zaman ödenir? Kira ne zaman ödenmeli?

Kira ücreti ne zaman ödenir?

Borçlar Kanunu gereğince kiracı, kira bedelini ödemekle yükümlü oluyor. Kira ücretinin ödenmemesi halinde, ev sahibi bazı hukuki hakların sahibi oluyor. Peki kira ücreti ne zaman ödenir?

Kiralar yüzde 133,2 arttı! Türkiye'de ortalama kira bedeli ne kadar? İşte il il kira fiyatları!

Teknoloji odaklı gayrimenkul değerleme platformu Endeksa Türkiye'deki ortalama kira bedelini açıkladı. Peki Türkiye'de ortalama kiralar ne kadar? İşte kira bedelleri en yüksek iller...

Kira stopajı nedir? Nasıl hesaplanır? Kira stopajı ne zaman ödenir?

Kira stopajı, bir iş yerinin kira sözleşmesinde belirtilen brüt kira bedeli üzerinden hesaplanırken, ödenmemesi halinde gayri menkul sahibinin kiracının tahliyesini isteme hakkı bulunmaktadır. Peki, Kira stopajı nedir? Nasıl hesaplanır? Kira stopajı ne zaman ödenir? İşte merak edilen soruların yanıt

2021 kamu konutları kira zammı ne kadar?

Kamu konutlarında oturan kimselerin 2020 yılında ödeyeceği kira bedeli açıklandı. Peki, 2021 kamu konutları kira zammı ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

2020 kamu konutları kira zammı ne kadar?

Kamu konutlarında oturan kimselerin 2020 yılında ödeyeceği kira bedeli açıklandı. Peki, 2020 kamu konutları kira zammı ne kadar? 

2019 kamu konutları kira zammı ne kadar?

Kamu konutlarında oturan kimselerin 2019 yılında ödeyeceği kira bedeli belli oldu. Peki, 2019 kamu konutları kira zammı ne kadar? 

2018 Eylül ayı kira artış bedeli ne kadar?

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından Eylül ayı enflasyon oranları açıklandı. Peki, 2018 Eylül ayı kira artış bedeli ne kadar oldu?

Kentsel dönüşüm 2017 kira bedeli!

Kentsel dönüşümde, riskli binasını anlaşma yolu ile yıkan malikler, Bakanlık tarafından sunulan kira yardımından yararlanabiliyor. Peki, kentsel dönüşüm 2017 kira bedeli ne kadar?

Emsal kira bedeli 2017!

Kira bedelinin hiç olmaması veya düşük olması halinde, “emsal kira bedeli” esas alınıyor. Peki, emsal kira bedeli nedir? Emsal kira bedeli 2017 ne kadar?

TOKİ Giresun Aksu ve Küçükköy başvuru bedeli ne kadar?

Toplamda 592 adet dairenin satışa çıkarıldığı projede peşin ödemeler 5 bin 399 TL'den başlıyor. Peki TOKİ Giresun Aksu ve Küçükköy başvuru bedeli ne kadar?

Emekli Çanakkale TOKi Evleri başvuru bedeli ne kadar?

Toplamda 160 adet dairenin emeklilere özel satışa çıkarıldığı projede 240 aya varan vade sağlanıyor. Peki Emekli Çanakkale TOKi Evleri başvuru bedeli ne kadar?

Kamulaştırılmış gayrimenkulün bedeli ne zaman ödenir?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu '' Kamulaştırılmış gayrimenkulün bedeli ne zaman yapılır?'' sorunu yanıtladı. İşte Heper'in o yazısı...

TOKİ İzmir Kınık başvuru bedeli ne kadar?

Daire fiyatlarının 112 bin 750 TL'den başladığı projede toplamda 276 adet konuttan meydana geliyor. Proje 276 adet konuttan oluşuyor. Peki TOKİ İzmir Kınık başvuru bedeli ne kadar?

2016 yılı ev kira vergisi ne kadar?

1 Mart - 31 Mart tarihleri arasında kira gelir vergisinin mükellefleri tarafından ödenmesi gerekiyor. Peki, 2016 yılı ev kira vergisi ne kadar? 2016 yılı ev kira vergisi nasıl hesaplanır?

kira bedeli ne zaman ödenir Haberi

kira bedeli ne zaman ödenir

Kira ödeme tarihi ne zaman?

Taşınmaz mal sözleşmelerinde kiracı kiraladığı mala karşılık kira bedelini ödemek ile mükellef oluyor. Kanunen kira sözleşmelerinde kira bedelinin belirlenmesi dışında, kiracı aleyhine değişiklik yapılamıyor.


Tarafların yenilenen kira dönemlerinde uygulanacak kira bedeline ilişkin anlaşmaları, bir önceki kira yılında üretici fiyat endeksindeki artış oranını geçmemek koşuluyla geçerli oluyor. Bu kural, bir yıldan daha uzun süreli kira sözleşmelerinde de uygulanıyor.


Peki, belirlenen kira bedeli ne zaman ödenir? Kira ödeme tarihi ne zaman?


Kira ödeme tarihi..

Kira hukukunun düzenlendiği Borçlar Kanunu gereğince kiracı, aksine sözleşme ve yerel âdet olmadıkça, kira bedelini ve gerekiyorsa yan giderleri, her ayın sonunda ve en geç kira süresinin bitiminde ödemekle yükümlü oluyor.


Kiracı, kiralananın tesliminden sonra muaccel olan kira bedelini veya yan gideri ödeme borcunu ifa etmezse, kiraya veren...