09 / 05 / 2024

kira borçları ne zamana kadar yapılandırılacak

kira borçları ne zamana kadar yapılandırılacak

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, borçların yapılandırılması amacıyla son başvuru tarihinin yaz aylarına kadar uzatılmasını önerdi.

Kira yardımı devam edecek mi? Kiracılar şimdi bakın: Deprem kira yardımı ne zaman bitecek? 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından evi kentsel dönüşüme girenlere kira yardımı yapılıyor. Ayrıca, 6 Şubat depremleri kapsamında da kira yardımı yapılıyor. Peki kira yardımı devam edecek mi? Deprem kira yardımı ne zaman bitecek? 

Tebernüş Kireçci: Kira artışlarında yüzde 25 sınırlaması kiracıların canını yakacak!

Fahiş kira artışlarının önüne geçmek için getirilen ''yüzde 25'' sınırı kiracıyı koruyor gibi görünse de bu işten en çok zararlı çıkan kiracılar olacak. İşte ayrıntılar...

Kredi kartı borçları tarihi zirvesinde!

Kredi kartı borçları rekor üstüne rekor kırmaya devam ediyor. Açıklanan rakamlara göre, bireysel kredi kartı borçlarının, toplam TL krediler içindeki payının son iki senede iki katına çıktığı kaydedildi.

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kira uyarlama davası ne zaman açılır? 

Son dönemlerde konut kiralarındaki artışlar pek çok kişinin de gündeminde yer alıyor. Kira bedelini düşük bulan ev sahipleri de kira uyarlama davası ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki kira uyarlama davası ne zaman açılır? 

Kasım ayı kira artış oranı ne zaman açıklanacak? Kasım 2024 kira zammı ne kadar olacak?

Ev sahibi ve kiracıları ilgilendiren kira zam oranları Kasım ayının gelmesiyle gündemde yerini aldı. Peki, Kasım ayı kira artış oranı ne zaman açıklanacak? Kasım 2024 kira zammı ne kadar olacak? İşte detaylar...

GSS Prim Borcu Olanlar Dikkat! Borçlarınızın 3'te 1'i Silinecek mi? Son Başvuru Tarihi Ne Zaman?

GSS prim borcu olanları ilgilendiren sevindirici bir duyuru yapıldı. Duyuruya göre belirli tarihe kadar başvuru yapanların borçlarının 3'te 1'i silinecek. Genel Sağlık Sigortası (GSS) borcu olanlar için borçlarının silinmesi için son başvuru tarihi... İşte GSS borç silinme detayları…

Özel sektör sahiplerinin yurtdışı borçlarında azalma var! Borçlar 1,2 milyon azaldı!

Özel sektör sahibi olan vatandaşların kredi kart borçlarına azalma geldi. Yurt dışı borçlarında yaşanan azalmalar sayesinde elleri rahat edecek. Peki azalmada son durum ne oldu? 

Ev sahibi kiraya ne kadar zam yapabilir? İş yeri, dükkan kira zam oranı ne kadar oldu?

Nisan ayı enflasyon oranı bugün Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanacak. Vatandaşlar bu kapsamda Ev kira artış oranı ne kadar oldu? İş yeri, dükkan kira zam oranı kaç TL? sorularına yanıt arıyor. 

BAĞ-KUR primine ait borçlar yapılandırılacak mı?  Tescil affında son karar ne oldu?

Seçimler öncesi yapılan pek çok çalışma ve çıkarılan pek çok torba yasa özellikle emeklilik bekleyen ya da borçları olan kişiler için umut oluyor. Bu kapsamda BAĞ-KUR’lu vatandaşların da meclisten beklediği düzenlemeler bulunuyor.

GSS borçları ne zaman siliniyor? İşte Sağlık Sigortası prim borçları hakkında merak edilenler

Gelir testi yaptırmadığı için Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borcu olan vatandaşlar için vergi affı kanunu kapsamında yapılandırma fırsatı sunuldu. Bu fırsatla birlikte, borçlarını ödemekte zorlanan vatandaşlar 31 Aralık 2022 tarihine kadar borçlarını yapılandırabilecekler.

Deprem kira yardımı başvurusu nasıl yapılır? Taşınma ve kira yardımı kaç lira? Depremzede kira yardımı ne zaman yatacak?

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan depremzedelere destek açıklaması gelmişti. Peki deprem kira yardımı başvurusu nasıl yapılır? Depremzede kira yardımı kaç lira? Deprem kira yardımı ne zaman verilecek? İşte ayrıntılar...

Borç yapılandırma  tasarısı meclisten geçti! 2 bin TL altı borçlar ne zaman silinecek?

Devletin tüm kurumlarına olan vergi borçlarına yönelik büyük imkan sağlayan Borç yapılandırma kanun teklifi  Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi. Devlete olan vergi cezası, MTV, sigorta prim borcu gibi tüm borçların dahil edildiği kapsamlı düzenlemeden sonra şimdi vergi borçları ne zam

Kamuya olan borçlar yapılandırılıyor! İşte yapılandırmada öne çıkan maddeler!

Kamuya olan borçların yapılandırılmasını içeren teklif kapsamında vatandaşların gümrük müdürlükleri, vergi daireleri, Sosyal Güvenlik Kurumu, il özel idareleri ve belediyelere olan borçları yapılandırılacak.

kira borçları ne zamana kadar yapılandırılacak Haberi

kira borçları ne zamana kadar yapılandırılacak

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, borçların yapılandırılması için son başvuru tarihi olan 31 Aralık tarihinin yaz aylarına kadar uzatılmasını önerdi. Meclis Genel Kurulu’nda konuşan Kaya, “Buradan Hükûmet yetkililerine çağrıda bulunuyorum. İçinde bulunduğumuz zor şartlar düşünülerek borçların yapılandırılması için 31 Aralık 2020 olarak açıklanan son başvuru tarihi yaz aylarına kadar uzatılmalıdır” diye konuştu.

Kasım ayında Meclis’ten geçen ve son başvuru tarihi 31 Aralık şeklinde açıklanan 7256 Sayılı Kanun kapsamında vergi ve kira borçları ve trafik cezaları yapılandırılıyor ve peşin ödemelerde gecikme bedellerinin yüzde 90’lık kısmı silinebiliyor. Yapılandırma süresinin bitmesine 5 gün kala Meclis Genel Kurulu’ndan çağrı yapan CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, şöyle konuştu:

BİRÇOK İNSANIMIZ BAŞVURUDA BULUNAMADI

“Çok zor günlerden geçiyoruz. Hükûmet bu zor günlerde, vatandaşlarımızın ödeyemedikleri biriken vergi borçlarını, kira borçlarını ve...