29 / 04 / 2024

kira depozitosu almak

kira depozitosu almak

Gayrimenkul kiralamalarında kiracı ilk ayın kirası ile depozito bedelini mal sahibine ödemek ile mükellef oluyor. Peki, kira depozitosu ne kadar? Kira depozitosu nasıl alınır?

2 milyon TL ile evden 10-15 bin TL kira almak mı, yoksa mevduattan aylık 81 bin TL kazanmak mı? 

Son zamanlarda yükselişe geçen ve yıllardır görmediği seviyelere ulaşan mevduat faizleri sık sık konut yatırımı ile karşılaştırılıyor. Peki 2 milyon TL'ye ev alıp 10-15 bin TL kira almak mı, 2 milyon TL ile mevduattan aylık 81 bin TL kazanmak mı? İşte yorum yağan o paylaşım ve vatandaşların yorumlar

Konut fiyatları geçen yıl yüzde 75,5 arttı: Yüzde 50 faiz mi karlı, konuttan kira geliri almak mı?

Merkez Bankası konut fiyat endeksinin, Aralık ayında yıllık bazda yüzde 75,5 arttığını açıkladı. Peki konut yatırımı mı daha mantıklı, faiz mi? 

Siyaset bilimci isyan etti: Ev almak hayal, araba almak hayal, kirada oturmak bile hayal oldu! Ne için çalışıyoruz?

Siyaset bilimci Burak Yıldırım, kira fiyatlarındaki fahiş artışlardan dolayı vatandaşların kiralarını ödeyemediğini açıkladı. Yıldırım ekonomik koşulların zorluğundan bahsederek '' Ev almak hayal, araba almak hayal, kirada oturmak bile hayal oldu! Ne için çalışıyoruz?'' diyerek isyan etti.

Milyonlarca kiracıyı ilgilendiriyor! Kira depozitosu elden verilse dahi iade edilebilir!

Milyonlarca kiracıyı yakından ilgilendiren kiracı sözleşmelerinde kritik ayrıntıyı Avukat Atilla Çilekçi açıkladı. Çilekçi: ''Kira sözleşmesi kapsamında verilen depozito bankaya yatırılıp değerlendirilmemişse bile iade edilebilir'' dedi.

Kiracı için ev satın almak mümkün değil, ev sahibi içinse kiralar tatmin edici değil!

Son seçimlerden bu yana hemen hemen her şeye yüzde 100'ün üzerinde zam geldi. Bunlardan en önemlisi de kira ve konut fiyatları olurken, artık kiracı için ev satın almak mümkün değil, ev sahibi içinse kiralar tatmin edici değil...

Dolarla kira iştah kabarttı: Türkler konut yatırımı için rotayı ABD'ye çevirdi!

Türk yatırımcılar dolarla kira almak için konut yatırımlarını yurt dışında yapmaya başladı. Türkler konut yatırımında özellikle Miami ve Baltimore başta olmak üzere rotayı Amerika'ya çevirdi. İşte detaylar...

Kiracılar aman bunlara dikkat: Konut sahiplerinin fahiş kira taktikleri şok etti! Bunları sakın yapmayın!

Son günlerde sık sık ev sahibi ve kiracı anlaşmazlıkları sık sık gündem oluyor. Konut sahiplerinin fahiş kira almak için başvurdukları yollar her geçen gün daha çok şaşırtıyor. İşte ayrıntılar...

Ev sahibi ve kiracıları ilgilendiriyor! Bir devir sona eriyor!

Kiracılarından daha fazla kira bedeli almak isteyen konut sahipleri, mülklerini akrabalarına ya da üçüncü şahıslara devredip kontrat yenilemeye çalışıyor. Ancak uzmanlar, konutun bir başkasına devredilmesinin tahliye nedeni olamayacağını ifade ediyor.

Yüksek kira almak isteyen ev sahipleri bunu da yaptı: Ya evi boşalt ya da farkı öde!

Yüksek kira almak isteyen ev sahipleri yeni bir yol buldu. Kiracılardan geçmiş dönem enflasyon farkını isteyip alacaklı davası açan ev sahibi  ''ya geçmiş farklı öde ya da evi boşalt' diyerek kiracılarından yüksek kira talep ediyor.

2023 Kira yardımı! Kira yardımı almak için ne yapmak lazım?

Kira yardımı almak isteyen vatandaşlar, bu konudaki araştırmalarını sıklaştırdı. İşte bu konuya dair merak edilenler!

Evini kiraya veren milyonlarca kişiye kritik uyarı! Bunu yaparsanız kira almak yerine borçlanırsınız!

Evinizi kime kiraya verdiğiniz, daha sonra sıkıntı yaşamamanız için oldukça önemli bir detay. Konutunuzu kiraya vermek isterken binlerce TL'lik ceza ile karşılaşabilirsiniz. İşte kira sözleşmesi imzalarken dikkat edilmesi gerekenler...

Kira yardım ücretleri arttı! Milyonlarca insan oh çekecek! İşte kira yardımı almak için aranan şartlar…

Kentsel dönüşüm projeleri, milyonlarca insanın adeta eski olan evleri için beklediği bir mucize. Kentsel dönüşüme dair milyonlarca insanı sevindiren gelişmeyi Bakan Murat Kurum verdi. Kentsel dönüşüm kira ücretlerinin artacağı bildirildi. İşte detaylar…

Kentsel dönüşüm kira yardımı şartları 2022!

Kentsel dönüşümde sunulan finansal desteklerden kira yardımı almak isteyenler şartları merak ediyor. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımı şartları 2022 nelerdir?

kira depozitosu almak Haberi

kira depozitosu almak

Kira depozitosu nasıl alınır?

Gayrimenkul kiralamalarında kiracı ilk ayın kirası ile depozito bedelini mal sahibine ödemek ile mükellef oluyor.


Ancak, mal sahibi kiracısından istediği oranda depozito bedeli talep edemiyor. Konut ve çatılı işyeri kiralarında sözleşmeyle kiracıya güvence verme borcu getirilmişse, bu güvence üç aylık kira bedelini aşamıyor.


Bu bedel mal sahibinin güvencesi için alınıyor. Yargıtay kararları gereğince depozitonun kiralamanın sonunda herhangi bir hasar olmaması halinde iade edilmesi gerekiyor. Peki, kira depozitosu nasıl alınır?


Kiracının kiraya verenin onayı olmaksızın çekilmemek üzere, parayı vadeli bir tasarruf hesabına yatırır, kıymetli evrakı ise bir bankaya yatırması gerekiyor.


Banka, güvenceleri ancak iki tarafın rızasıyla veya icra takibinin kesinleşmesiyle ya da kesinleşmiş mahkeme kararına dayanarak geri verebiliyor.


Kiraya veren, kira sözleşmesinin sona ermesini izleyen üç ay içinde kiracıya karşı kira sözleşmesiyle...