30 / 04 / 2024

kira depozitosu icra takibi örneği

kira depozitosu icra takibi örneği

Kiracı evden çıkarken evi temiz bıraktıysa ve içerde de kira bırakmadıysa kira depozitosunu da geri alabiliyor.Eğer ev sahibi kirayı vermiyorsa hukuk yollara başvurabiliyor.İşte kira depozitosu için icra takibi!

Milyonlarca kiracıyı ilgilendiriyor! Kira depozitosu elden verilse dahi iade edilebilir!

Milyonlarca kiracıyı yakından ilgilendiren kiracı sözleşmelerinde kritik ayrıntıyı Avukat Atilla Çilekçi açıkladı. Çilekçi: ''Kira sözleşmesi kapsamında verilen depozito bankaya yatırılıp değerlendirilmemişse bile iade edilebilir'' dedi.

KYK ve icra borçları, enflasyon, kira...! Ceza affında tarih netleşti

Başta ekonomi olmak üzere birçok düzenleme 1 Ekim tarihinin gelmesiyle çalışma masasında yer alacak. Hazırlıkları süren çalışma kapsamında KYK borçlarının faizinin silinmesi, elektrik su faturası kaynaklı icra dosyalarının silinmesi için yeni bir düzenleme yapılması tahmin ediliyor.

Kira depozitosu 2022 ne kadar?

Konut ya da işyeri kiralamak isteyen kiracıların ödemekle mükellef olduğu kalemler arasında depozito da yer alıyor. Peki, kira depozitosu 2022 ne kadar?

Gayrimenkul satış ihalelerinde sözleşmeler değişiyor!

5'inci Yargı Paketi'ni içeren kanun teklifi TBMM Adalet Komisyonunda kabul edildi. Yeni pakete göre;  taşınmazda kira sözleşmesine bağlı şekilde yaşayan kişiye kira bedelini icra dairesine yatırması talep edebilecek.

Gayrimenkul satış ihalelerinde yeni değişiklik mecliste!

Gayrimenkul satış ihalelerinde değişikliğe gidildi. Buna göre, ihale alıcısının talebi üzerine icra dairesi, satışı gerçekleştirilen taşınmazda kira sözleşmesine bağlı şekilde yaşayan kişiye kira bedelini icra dairesine yatırması emrini verebilecek.

Yeme-içme sektöründen kira, icra ve iflas çağrısı!

Genelgeyle kapatılan yeme-içme işletmelerine kamu bankaları icra takibi başlattı. TURYİD Başkanı Kaya Demirer, "Bir taraftan kamu kapatacak, bir taraftan da kamu bankası borcunu öde diyor. Neyle ödeyeceğim? Yazarkasamda kilit var" dedi. 

Bendevi Palandöken: Devlete ait iş yerlerinden kira alınmaması gerekiyor!

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnafa bir hibe desteğinin şart olduğunu dile getirdi. Palandöken, "Devlete ait işyerlerinden kira alınmaması ve icra işlemlerinin de geçici olarak durdurulması gerekiyor" dedi.

İzmir Gaziemir'de kirasını ödeyemeyen esnafa icra takibi!

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, ilçede faaliyet gösteren iki esnaf için birikmiş kira borçları sebebiyle icra takibi başlattı.

Kira depozito iadesi 2021!

Mülk sahibinin evi kiralamak isteyen kiracıdan aldığı ''güvence bedeli'' olarak belirlenen kira depozitosu kiracının evi tahliye etmesi durumunda iade ediliyor. Peki kira depozitosu nasıl iade ediliyor? İşte kira depozito iadesi 2021...

Kira alacağı ve tahliye için icra takibi örnek 2021!

Kiracı kira bedelini ödemediğinde, kiralayan ödenmeyen kira bedellerini, icra dairesi aracılığıyla talep edilebiliyor. Peki kira alacağı ve tahliye için icra takibi nasıl başlatılıyor? İşte kira alacağı ve tahliye için icra takibi örnek 2021...

Kira borcuna itiraz dilekçesi 2021!

Kiracı kira bedelini ödemediğinde, kiralayan ödenmeyen kira bedellerini, icra dairesi aracılığıyla isteyebiliyor. Kiracı icra takibi içerisinde gönderilen ödeme emrine 7 gün içinde itiraz edilebiliyor. Peki kira borcuna nası itiraz ediliyor? İşte kira borcuna itiraz dilekçesi 2021...

Kira depozitosu kaç aylık alınır?

Posta yazarı Tamer Heper 'Kira depozitosunun 3 aydan fazla alınmasının cezai müeyyidesi var mıdır? Şahıs kefaletinde eşinin imzası, elle yazılması, azami kefalet miktarı ve vade belirtilmesi şart mıdır? Yıllık kontrat devam ederse, 3 yıl müddetle geçerli olur mu?' sorusunu yanıtladı.

Kira anlaşmazlıkları ve icralar adliyeleri doldurdu!

Koronavirüs tedbirleri kapsamında kapatılan adliyeler yeniden açıldı. Bu süreç içerisinde kirada anlaşamayan taraflar adliyeleri doldurdu. Kira anlaşmazlıklarının yanı sıra iş dünyası icra için de mahkemelerin kapısını çaldı.

kira depozitosu icra takibi örneği Haberi

kira depozitosu icra takibi örneği

Kira depozitosu için icra takibi!

Türk Borçlar Kanunu'nun 342'nci maddesi ile bu güne kadar zaman zaman kiracı ile kiralayan arasında büyük bir soruna dönüşen kira depozitosu yeniden düzenleniyor.


Kira depozitosu en fazla üç aylık kira kadar alınabiliyor.Örneğin kira bedeli aylık 10 bin dolar ise en fazla 30 bin dolar tutarında hisse senedi verilebilecektir.Sözleşmede kira depozitosuna da yer verilmesi gerekiyor.İster şahitler huzurunda ister noter hzuurunda gerçekleşebiliyor.


Kira depozitopu , TL veya döviz cinsi nakit para olarak verilebiliyor. Aynı zamanda hisse senedi,banka bonoları ve hatta yeni yeni ihraç edilen sukuklar gibi menkul kıymetler de verilebiliyor.


Depozitonun ev sahibi tarafından iade edilmemesi durumunda ise icra takibi başlatılıyor.


İcra takip dilekçesi


Takip talebi

Esas Kayıt No.

Tarihi


1- Alacaklının ve varsa vekilinin adı, soyadı ............ ............... .............ve ikametgahı, alacaklı yabancı memlekette .............