02 / 05 / 2024

kira depozitosu nereye yatırılır

kira depozitosu nereye yatırılır

Mal sahibi ile yapılan anlaşma sonucunda, kira sözleşmesi imzalamanız ve ilk kira ile birlikte depozito ödemesi yapılması gerekiyor. Peki, kira depozitosu nereye yatırılır?

Kira depozitosu bankaya mı yatmalı?

'Depozito, kiralayana teslim edilmiyor, kiracı ve kiralayan adına bankada açılacak hesaba yatırılıyor. Kiralanan gayrimenkulün tahliyesiyle birlikte kiracıya iade ediliyor.'

Konut ve kira fiyatları nereye gidiyor? Gayrimenkul Uzmanı açıkladı!

Konut ve kira fiyatlarının ne olacağını açıklayan Gayrimenkul Değerleme Uzmanı  Ahmet Büyükduman ayrıca konut alımı için cazip bölgeleri de açıkladı.

Milyonlarca kiracıyı ilgilendiriyor! Kira depozitosu elden verilse dahi iade edilebilir!

Milyonlarca kiracıyı yakından ilgilendiren kiracı sözleşmelerinde kritik ayrıntıyı Avukat Atilla Çilekçi açıkladı. Çilekçi: ''Kira sözleşmesi kapsamında verilen depozito bankaya yatırılıp değerlendirilmemişse bile iade edilebilir'' dedi.

Kira stopajını kim nereye öder?

Kira stopajı, Gelir Vergisi Kanunu'nun 94. maddesi uyarınca kiraya verilen taşınmaz mallar üzerinden alınan bir vergidir. Belirli dönemlerde belirli tarafların ödemesi gereken bu vergi bazı özelliklere sahiptir. Peki kira stopajını kim nereye öder? İşte kira stopajıyla ilgili bilgiler...

Ev sahipleri nereye şikayet edilir? Ev sahipleri hangi konularda şikayet edilebilir?

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıkların başında kira artış oranı gelirken, diğer bazı anlaşmazlıklarda kiracılar ev sahibini şikayet etme yoluna gitmektedir. Peki, ev sahipleri nereye ve hangi konularda şikayet edilebilir? İşte hem ev sahiplerinin hem de kiracıların bilmesi gere

Kira depozitosu 2022 ne kadar?

Konut ya da işyeri kiralamak isteyen kiracıların ödemekle mükellef olduğu kalemler arasında depozito da yer alıyor. Peki, kira depozitosu 2022 ne kadar?

Kira depozito iadesi 2021!

Mülk sahibinin evi kiralamak isteyen kiracıdan aldığı ''güvence bedeli'' olarak belirlenen kira depozitosu kiracının evi tahliye etmesi durumunda iade ediliyor. Peki kira depozitosu nasıl iade ediliyor? İşte kira depozito iadesi 2021...

Kira depozitosu kaç aylık alınır?

Posta yazarı Tamer Heper 'Kira depozitosunun 3 aydan fazla alınmasının cezai müeyyidesi var mıdır? Şahıs kefaletinde eşinin imzası, elle yazılması, azami kefalet miktarı ve vade belirtilmesi şart mıdır? Yıllık kontrat devam ederse, 3 yıl müddetle geçerli olur mu?' sorusunu yanıtladı.

Kira depozito iadesi 2020!

Mal sahibinin evi kiralamak isteyen kiracıdan aldığı ''güvence bedeli'' olarak belirlenen kira depozitosu kiracının evden ayrılması durumunda iade ediliyor. Peki kira depozitosu nasıl iade ediliyor? İşte kira depozito iadesi 2020!

5 maddede kira depozitosu ve geri alınması!

Avukat Kadir Kurtuluş ile Stajyer Avukat Elif Hamzaçebi kira depozitosu ve geri alınması konusunu kaleme aldı. İşte 5 maddede kira depozitosu ve geri alınması...

Kira beyannamesi için bunlara dikkat!

Milyonlarca ev sahibini ilgilendiren kira geliri beyannameleri Mart ayında verilecek. Peki kimler beyanneme verecek? Ödemeleri nasıl, nereye yapılacak? İşte tüm ayrıntılar...

Kira gelir vergisi 2. taksiti nereye ödenir?

Konut veya işyerini geçtiğimiz sene kiraya vererek gelir elde edenler bu sene kira gelir vergisi ödüyor. Vergide 2. taksit ödemeleri bu ay yapılıyor. Peki, kira gelir vergisi 2. taksiti nereye ödenir?

Altına dayalı kira sertifikası 3. etap şube listesi!

Altına dayalı kira sertifikasında 3. etap başvuruları ise 9 Nisan'da başlayacak, 13 Nisan'da sona erecek. Peki, altına dayalı kira sertifikası 3. etap başvuruları nereye yapılabilecek? İşte altına dayalı kira sertifikası 3. etap şube listesi..

Kira gelir vergisi nereye ödenir 2018?

2018 kira gelir vergisinde beyanname ve ödeme dönemi 1 Mart itibari ile (dün) başladı. Peki, kira gelir vergisi nereye ödenir 2018? Ödeme nasıl yapılır?

kira depozitosu nereye yatırılır Haberi

kira depozitosu nereye yatırılır

Kira depozitosu nereye yatırılır?

Mal sahibi ile yapılan anlaşma sonucunda, kira sözleşmesi imzalamanız ve ilk kira ile birlikte depozito ödemesi yapılması gerekiyor. 


Depozito bir başka deyişle, güvence bedeli olarak karşımıza çıkıyor. Depozito, konut ve çatılı işyeri kiralarında sözleşmeyle kiracıya güvence verme borcu getirilmişse, kanunda belirtilen bedelden yüksek olamıyor. Borçlar Kanunu gereğince, depozito en fazla üç aylık kira bedeli kadar oluyor. Peki, kira depozitosu nereye yatırılır?


Kira güvencesi olarak kıymetli evrak, menkul kıymet verilmişse, kiraya verenin onayı olmaksızın geri alınmamak üzere, bir bankaya depo edilebiliyor ve kiralayanın izni olmadan kiracıya geri verilmiyor. 


Kira depozitosu nakit paradan ibaret ise, kira depozitosu kiracı adına açılacak vadeli bir tasarruf hesabına yatırılıyor.  Bu pratikte şu demektir; kiracı kira depozitosunu kiralayana ödemiyor. 


Artık ev veya işyerini kiraya verene elden ve...