02 / 05 / 2024

kira enflasyonu 2016

kira enflasyonu 2016

Merkez Bankası "Yılbaşından bu yana yükselişini sürdüren yıllık kira enflasyonu bu dönemde yüzde 8,56’ya ulaşmıştır.” ifadesini kullandı.

Kira enflasyonu yüzde 121 oldu! Ev sahipleri ve kiracılar dikkat!

Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Dr. Ahmet Büyükduman, X sosyal medya hesabından kira enflasyonu ile ilgili rakamları paylaştı. İşte ev sahibini ilgilendiren o rakamlar... 

Türkiye, Avrupa'da konut fiyatlarının en çok arttığı ülke oldu!

Türkiye'de kanuna göre gelecek bir yıl için geçerli olacak kira artışı, geçmiş 12 aylık ortalama TÜFE'den fazla olamıyor. Ancak bu kanun, yalnızca mevcut kiracılar için geçerli. Kanuna göre ev sahipleri yeni kiracı bulurken istediği meblağı talep edebiliyor. Bu nedenle resmi kira enflasyonu da daha

Emlak fiyatı kirayı, kira enflasyonu yükseltiyor!

2010 yılı başından Kasım 2018’e kadar 9 yılda Türkiye ortalaması olarak konut değer artışı yüzde 134.5’e vardı. Aynı dönemde kira artışları da yüzde 85’i buldu.

Kira gelirleri 2016'da yüzde 18 arttı!

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın faaliyet raporuna göre; Hazır Beyan Sistemi ile Maliye’ye bildiren ev sahiplerinin kira geliri bir yılda yüzde 18 arttı. Türkiye toplam 33.7 milyar lira kira ödedi.

REIDIN Ofis Kira Endeksi 2016 dördüncü çeyrek sonuçları!

REIDIN Ofis Kira Endeksi 2016 yılı dördüncü çeyrek sonuçlarına göre, ofis kiraları bir önceki çeyrek dönem verilerine göre azaldı. İstanbul genelinde Esentepe, en yüksek kira değerine sahip ilçe oldu.

Kira artış oranları Aralık 2016!

Gayrimenkul kiralamalarında kiracılara yapılacak zam oranı TÜİK tarafından açıklanan ÜFE oranlarından yüksek olamıyor. İşte bugün açıklanan kira artış oranları Aralık 2016..

Konut kira artış oranı hesabı Kasım 2016!

Ev veya işyeri kiralamalarında bu ay sözleşmesi uzayan kimselere, yapılacak artış oranı belli oldu. Kira enflasyon oranları dün TÜİK tarafından açıklandı. İşte konut kira artış oranı hesabı Kasım 2016..

Kira zam oranları Ekim 2016!

Mesken ve işyeri gibi taşınmaz mal kiralamalarında sözleşmenin senelik olarak yenilenmesi halinde kira bedeline yıllık zam yapılıyor. İşte kira zam oranları Ekim 2016..

İşyeri kira artış oranı hesabı Ekim 2016!

Gayrimenkul kiralamalarında mal sahibi sözleşmenin yenilenmesi durumunda kira bedeline zam yapma hakkına sahip oluyor. İşte işyeri kira artış oranı hesabı Ekim 2016..

Ev kira artış oranı hesabı Ekim 2016!

Gayrimenkul kiralamalarında mal sahibi ile kiracının imzaladıkları sözleşmelerin yenilenmesi halinde kiraya zam yapılıyor. İşte ev kira artış oranı hesabı Ekim 2016 örneği..

Dükkan kira artış oranı Eylül 2016!

Taşınmaz mal kira sözleşmelerinin yenilenmesi halinde kira bedeline senelik zam yapılıyor. İşte dükkan kira artış oranı Eylül 2016..

Kira zammı hesaplama oranı Eylül 2016!

Gayrimenkul kiralamalarında taraflar arasında yapılan kira anlaşmasının senelik olarak yenilenmesi halinde kiracıya senelik zam yapılıyor. İşte kira zammı hesaplama oranı Eylül 2016..

Kira zam oranları Eylül 2016!

Geçtiğimiz sene ve daha önceki senelerde Eylül ayında kira sözleşmesi imzalayıp, bu sene de devam ettiren kiracıların kira bedelleri yeniden belirleniyor. İşte kira zam oranları Eylül 2016..

kira enflasyonu 2016 Haberi

kira enflasyonu 2016

Merkez Bankası, aylık enflasyon gelişmelerini ele aldığı Fiyat Gelişmeleri raporunda kiralardaki artışa dikkat çekti. Mayıs ayında tüketici fiyatlarının yüzde 0,58, yıllık enflasyonun da yüzde 6,58 arttığına dikkat çeken para otoritesi, buna karşılık, “Yılbaşından bu yana yükselişini sürdüren yıllık kira enflasyonu bu dönemde yüzde 8,56’ya ulaşmıştır.” ifadesini kullandı.


Merkez Bankası, mayıs ayına ait Fiyat Gelişmeleri raporunu yayınladı. Raporda, enflasyonun genel seyri ile ilgili değerlendirmeler yapan Merkez, gıda fiyatlarındaki gelişmelerle ilgili, “… ılımlı bir seyir izlese de bu grupta yıllık enflasyon baz etkisiyle yükselmiştir.” tespitini aktardı. Hizmet grubu enflasyonunun ana eğiliminin de ‘göreli’ yüksek seviyesini koruduğunu belirten para otoritesine göre diğer taraftan birikimli döviz kuru etkisinin azalmaya devam etmesi ve giyim fiyatlarının mevsimsel ortalamalarından daha düşük bir artış kaydetmesiyle temel mal fiyatlarının...