25 / 07 / 2024

kira fiyatları neden artıyor

kira fiyatları neden artıyor

Sahibindex Kiralık Konut Piyasası Görünümü Mayıs ayı raporunu yayımladı! Rapora göre Türkiye genelinde ortalama kiralık konut ilan metrekare fiyatındaki yıllık artış oranı Nisan ayında yüzde 182,7 olurken ortalama kiralık konut ilan metrekare fiyatı 48,5 TL'ye arttı.

Kira yükselişinin arkasında yatan temel sebep ne?

Türkiye'de kira fiyatları hızla artmaya devam ediyor. Konut stokunun azaldığı şu günlerde vatandaşlar kendileri için uygun ev bulamıyor. 

Vatandaşlar fahiş kira için çözüm bekliyor!

Konutta stok azlığı nedeniyle baş gösteren fahiş kira fiyatları nedeniyle vatandaşlar zor zamanlar yaşıyor. Halk fahiş fiyatlar nedeniyle çözüm bekliyor. 

Yüksek kiralar için müdahale talebi!

Star köşe yazarlarından Ersoy Dede, bugünkü köşe yazısında kira ücretlerini kaleme aldı. 

Konut satışları kira fiyatlarını etkiler mi?

Habertürk Gazetesi köşe yazarı Abdurrahman Yıldırım bugünkü köşesinde Ağustos 2021'e ilişkin konut satışlarını kaleme aldı. İşte Abdurrahman Yıldırım'ın 'Ne kadar ucuz kredi o kadar kira artışı' başlıklı yazısı...

Ev sahipleri ve kiracılar arasında kira tartışması!

A Haber'den Faruk Erdem, bugünkü yazısında konut fiyatlarını ve  kira ücretlerini kaleme aldı.

Kira davalarında rekor artış!

Son zamanlarda kira fiyatlarında büyük artış yaşanması sebebiyle ev sahipleri mevcut kiracılarını çıkartıp daha yüksek tutardan evlerini kiralamak istiyor. Ev sahipleri 5 seneyi dolduran kiracıları zam talep etmek için dava açmaya başladı.

Ev kiraları en çok hangi ilçelerde arttı?

Kiralık ev fiyatları rekor seviyeye ulaşırken yeni rakamlar ev sahibi olmak isteyenleri zorluyor. Peki, kira artışının sebepleri neler? Artan kira ücretleri karşısında ne yapılabilir? İşte detaylar...

Üniversitelerde ikinci öğretim programları kapatıldı: Kira fiyatları etkilenebilir

Yüksek Öğretim Kurumu tarafından alınan kararlar devlet üniversitelerdeki ikinci öğretim programları kapatıldı. Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam ikinci öğretim programlarının kapatılmasıyla bu şehirlerdeki kira fiyatlarının da etkileneceğini söyledi. 

Konut sektörü artan maliyetlerle boğuşuyor! Fiyatlar neden yükseliyor?

Konut sektörü artan maliyetlerle boğuşuyor. İnşaat malzeme fiyatlarındaki artışlar, iş gücü kıtlığı projelerin bütçelerini zorluyor. Peki fiyatlar neden yükseliyor?

Konut açığı kira fiyatlarını tırmandırıyor: Piyasa durgun, fiyatlar ne olacak?

İZEKO Başkanı Mesut Güleroğlu, konut fiyatları, kira bedelleri ve sektör ile ilgili önemli açıklamalarda bulunarak "Konut açığı kira fiyatlarını tırmandırıyor" dedi. İşte o açıklama...

Yazlık konutların güncel satış ve kira fiyatları!

Türkiye’nin kıyı beldeleri dolarken yazlık konutların da güncel satış ve kira fiyatları vatandaşlar arasında en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. 

Uzmanlar 'Konut almak için şimdi doğru zaman' dedi! Konut fiyatları neden düşüyor? 

Konut fiyatlarında düşüş rakamlara da yansımaya başladı. Peki konut fiyatları neden düşüyor? İşte konut fiyatlarındaki düşüşü etkileyen 5 madde...

Merkez Bankası'ndan konut ve kira fiyatları açıklaması: Kira artışı sınırlanacak! 

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda sunum yapan Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan Konut fiyatlarındaki artış eğiliminin yavaşladığına dikkat çekti ve bu durumun da gecikmeli olarak kira artışını sınırlayabileceğinin altını çizdi. İşte o açıklama...

Ev sahiplerinin kanayan yarası kira davaları neden uzun sürüyor? 

Mülk sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan kavgalar mahkemelere taşınırken, pek çok kişi de kira davalarının neden uzun sürdüğünü araştırıyor. Peki kira davaları neden uzun sürüyor? 

Altın neden düşüyor? 23 Nisan 2024 altın fiyatları ne kadar? Gram altın kaç lira? Kapalıçarşı altın fiyatları

Altın fiyatları haftaya düşüşle başladı. Altının onsu 2 bin 308 dolara geriledi. Peki altın fiyatları neden düşüyor? 23 Nisan 2024 altın fiyatları ne kadar? Gram altın kaç lira? Kapalıçarşı altın fiyatları.

Türkiye'de bütüncül konut politikasına ihtiyaç var: GYODER'den konut ve kira fiyatlarını düşürmek için öneriler!

GYODER Başkanı Neşecan Çekici, Türkiye'de bütüncül konut politikasına ihtiyaç olduğunun altını çizerek, TCMB'nin konut ve kira fiyatlarını düşürmek için gündeme getirdiği önerileri değerlendirdi. İşte o açıklama...

Konut ve kira fiyatları nereye gidiyor? Gayrimenkul Uzmanı açıkladı!

Konut ve kira fiyatlarının ne olacağını açıklayan Gayrimenkul Değerleme Uzmanı  Ahmet Büyükduman ayrıca konut alımı için cazip bölgeleri de açıkladı.

O ilde yaşayanlar kira mağduru! Kira fiyatları 80 bin liraya kadar yükseldi!

Çanakkale'de konut kira fiyatları vatandaşları mağdur etmeye başladı. Kira fiyatları 80 bin liraya kadar yükseldi.  Peki kira fiyatları yükselmeye devam edecek mi?

Kira davaları neden uzun sürüyor? Ev sahipleri ve kiracılar hemen bakın!

Ev sahipleri ile kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüleceği kira davalarının süresi oldukça uzun sürüyor. Peki kira davaları neden uzun sürüyor? İşte Avukat Tarık Çakmak'ın konu ile ilgili o paylaşımı ve taraflardan gelen yorumlar...

Depremzedelere kira yardımı 5 bin TL oldu diye ev sahipleri kira fiyatlarını 7 bin 500 TL yaptı!

6 Şubat depreminden sonra evi yıkılan ve ağır hasar alan vatandaşların kira yardım ödemeleri artırıldı. Haberi duyan emlakçılar hemen harekete geçerek kira fiyatlarını 5 bin TL’den 7,5 bin TL'ye yükseltti.

kira fiyatları neden artıyor Haberi

kira fiyatları neden artıyor

Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) tarafından sahibindencom’un ilan verileri üzerinden hazırlanan “sahibindex Kiralık Konut Piyasası Görünümü” Mayıs raporu yayınlandı. Rapora göre Türkiye genelinde ortalama kiralık konut ilan metrekare fiyatındaki yıllık artış oranı Nisan ayında yüzde 182,7 olurken ortalama kiralık konut ilan metrekare fiyatı 48,5 TL'ye arttı. Senelik kira artış oranı İstanbul'da yüzde 140, Ankara'da yüzde 133,9, İzmir'de ise yüzde 110,8 oldu.

Bu gelişmeler sonucunda ortalama kiralık konut ilan metrekare fiyatları İstanbul’da 60 liraya, Ankara’da 29 liraya, İzmir'de ise 38,3 liraya arttı. Enflasyondan arındırılmış (reel) kira fiyatları hem ülke genelinde hem de üç büyük şehirde yükseldi. İlk kez geçen ay yayınlanan kiralık konut talep göstergesi geçen...