14 / 05 / 2024

kira fiyatlarının arttığı iller

kira fiyatlarının arttığı iller

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun lojmanların önemine değinip konut kira fiyatları yüzünden polislerin belli illere tayin olmak istemediğine ilişkin açıklaması sonrası herkes kira fiyatlarını merak etti. İşte kira fiyatlarının uçtuğu o il...

Türkiye'nin İsrail'e ihracat kısıtlaması kararı konut fiyatlarını ve kira bedellerini yükseltebilir! 

Türkiye'nin ihracatı kısıtlama kararının ardından, İsrail'in emlak piyasasının etkilenmesi ve konut fiyatlarını ile kira bedellerini yükseltmesi bekleniyor. 

Konut arzını artırmak için düğmeye basılıyor! Fiyatlar düşecek!

Hükûmet konut arzını artırmak için start veriyor. Yerel seçimlerden hemen sonra AK Partili belediyeler özellikle konut sıkıntısı çekilen büyükşehir ve ilçelerde projeler hayata geçirerek, konut arzına katkı sağlayacak. Böylelikle de konut ve kira fiyatlarının da düşecek.

Tebernüş Kireçci sordu: Konut fiyatlarının düşeceği beklentisi var ama satışlar artıyor! Neden?

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre Şubat'ta konut satışları arttı. Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, X sosyal medya hesabından piyasada konut fiyatlarının düşeceği beklentisi olduğuna dikkat çekti ve bir soru yöneltti. İşte Kireçci'nin o paylaşımı ve gelen yorumlar

Türkiye'de bütüncül konut politikasına ihtiyaç var: GYODER'den konut ve kira fiyatlarını düşürmek için öneriler!

GYODER Başkanı Neşecan Çekici, Türkiye'de bütüncül konut politikasına ihtiyaç olduğunun altını çizerek, TCMB'nin konut ve kira fiyatlarını düşürmek için gündeme getirdiği önerileri değerlendirdi. İşte o açıklama...

Konut ve kira fiyatları nereye gidiyor? Gayrimenkul Uzmanı açıkladı!

Konut ve kira fiyatlarının ne olacağını açıklayan Gayrimenkul Değerleme Uzmanı  Ahmet Büyükduman ayrıca konut alımı için cazip bölgeleri de açıkladı.

Yüzde 25'lik sınırlandırma kira artışını hızlandırdı!

Ev sahibi kiracı kavgaları hız kesmeden devam ederken, Ekonomist Tunç Şatıroğlu, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "kira artışının yüzde 25 ile sınırlandırılmasıyla kiraların artışı yavaşlayacağı yerde daha da arttı." ifadelerini kullandı.

Depremzedelere kira yardımı 5 bin TL oldu diye ev sahipleri kira fiyatlarını 7 bin 500 TL yaptı!

6 Şubat depreminden sonra evi yıkılan ve ağır hasar alan vatandaşların kira yardım ödemeleri artırıldı. Haberi duyan emlakçılar hemen harekete geçerek kira fiyatlarını 5 bin TL’den 7,5 bin TL'ye yükseltti.

Bu ilde kira ortalaması 22 bin TL'yi buldu! Ev arayan vatandaşlar şaşkın!

Manisa'da 2024 yılının ilk 2 gününde ilana çıkarılan 72 konutun ortalama kira fiyatı, kent sakinleri ve ev arayışında olanlar arasında adeta ‘şok etkisi’ yarattı. Kira fiyatlarının uçuk seviyede olduğu kaydediliyor. 

Arjantin'de kira krizine Javier Milei çözümü: Zam sınırlamasını kaldırdı!

Arjantin'de üç haneli enflasyon rakamları kira krizine neden oldu. Yeni Başkan Milei, kira zamlarına ilişkin sınırlamayı kaldırdı. Bu kararın kira fiyatlarını daha da yükseltmesinden endişe ediliyor.

Seçimlerden sonra kira fiyatları yüzde 18.33 arttı! Yurttaş gerinin yarısını kiraya veriyor!

Konut kira fiyatları gündemden düşmüyor.  Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek kira fiyatlarının düştüğünü söylese de sektör mensupları kiralarda düşüşün olmadığını sadece yavaşladığını ve yurttaşların gelirlerinin yarısını kiraya verdiğini açıkladı. 

Ankaralılara çifte müjde! Ankara'daki konut ve kira fiyatları 2024 yılının ilk 6 ayında düşebilir! 

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, Ankara'daki konut ve kira fiyatlarının 2024 yılının ilk 6 ayında düşebileceğini açıkladı.

Bu şehirlerdeki konut kira fiyatları İstanbul'daki kiraların yarısı kadar! İşte kira fiyatlarının en ucuz olduğu iller..

Ülke genelinde yaşam maliyetleri her geçen gün artarken, barınma en büyük sorun olarak gündemde yer alıyor. Yüksek konut kira fiyatları vatandaşların omuzlarında büyük yük haline geldi. Özellikle İstanbul'daki kiralar cep yakmaya başladı.

Araç kiralayanların sayısı her geçen ay yükseliyor! Yılın ilk on ayında toplam kira günü sayısı yüzde 38 arttı!

2023 Ocak – Ekim döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre araç kiralayanların toplam kira günü sayısı yüzde 38 arttı.

kira fiyatlarının arttığı iller Haberi

kira fiyatlarının arttığı iller

Ankara'da İnşaat Emlak Birimleri Eğitim ve Koordinasyon Toplantısı'nda açıklamalar yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, lojmanların önemine değinerek, bazı bölgelere ilişkin kiralık ev eleştirisi yaptı.

Yeni Şafak'tan Kenan Biter'in haberine göre, Soylu, "Bizim bakanlığımızda jandarmadan emniyete kadar arkadaşları Türkiye'yi turlattırıyoruz. Bazı yerler var, kiralık ev bulabilmek mümkün değil. Hadi gitsin de Bodrum'da bir polisimiz kiralık ev bulsun parayla bakalım. Bu kira meselesi sebebiyle İstanbul'a tayin ettiğimiz polislerin yüzde 45'i İstanbul'a gitmek istemiyorlar. " diye konuştu.

EN YÜKSEK ARTIŞ EDİRNE'DE


3 yıllık kira değişimleri göz önünde bulundurulduğunda en yüksek artış yüzde 110 ile Edirne kentinde oldu. Edirne'de kira oranları 100 metrekare bir daire için 1000 lira ile 1800 lira arasında. Bakan Soylu'nun dikkat çektiği Muğla'nın Bodrum ilçesinde 100 m2 daire için ortalama kira fiyatının ise 3 bin...