04 / 05 / 2024

Kira geliri 2015

Kira geliri 2015

Gelir Vergisi Kanunu gereğince taşınmaz mallar için ödenen vergiler arasında kira gelir vergisi de bulunuyor. Peki, kira gelir vergisi nasıl hesaplanır? Kira gelirinin vergisi yüzde kaç?

Kira gelirinin 3 bin 600 TL'si vergiden muaf olacak!

Maliye Bakanlığı'nın Gelir Vergisi Genel Tebliği yayımlandı. Gelecek yıl kira gelirleri için uygulanacak istisna tutarı 3 bin 600 TL olarak tespit edildi.Kira gelirinin 3 bin 600 TL'si vergiden muaf olacak.

Kira geliri beyanı 25 Mart'ta son bulacak!

TÜSODER Emlak Komisyonu Başkanı Hatice Kolçak, 1 Mart'ta başlayan kira geliri beyan döneminin 25 Mart'ta sona ereceğini belirterek, 2015'te kira geliri elde edenlerin cezalı duruma düşmemeleri için beyanda bulunması gerektiğini söyledi.

Vakıflar 42 milyon TL kira geliri elde etti!

Vakıflar Genel Müdürlüğü, 2015 yılında 32 adet taşınmazı kat karşılığı yöntemiyle değerlendirerek daire, dükkan, büro villa, apart daire ve özel okul olarak 105 adet taşınmaz elde etti. Vakıflar aynı dönemde 42 milyon TL de kümülatif kira geliri elde et

Dar mükellefler için kira geliri rehberi 2016!

Dar mükelleflerin Türkiye’de elde ettikleri kazanç ve iratlar vergiye tabi oluyor. Peki, 2015 yılında kira geliri elde eden dar mükellefler nasıl vergi ödeyecek? İşte dar mükellefler için kira geliri rehberi 2016..

Konut kira geliri olanlar ne yapmalı?

Ev ve işyerini 1 Ocak - 31 Aralık 2015 tarihleri arasında kiraya veren kimseler 2016 yılında gelir vergisi mükellefi oluyor. Peki, konut kira geliri olanlar ne yapmalı?

Ortak tapu kira geliri nasıl vergilendirilir?

Ortak tapulu taşınmaz mallar kiraya verilebiliyor. Kira bedeli tek bir hesaba yatırılabildiği gibi, iki ayrı hesaba da yatırılabiliyor. Peki, ortak tapu kira geliri nasıl vergilendirilir?

REIDIN Ofis Kira Endeksi 2015 üçüncü çeyrek sonuçları!

REIDIN Ofis Kira Endeksi 2015 yılı üçüncü çeyrek sonuçlarına göre, ofis kiraları bir önceki çeyrek dönem verilerine göre azalış göstermeye devam etmesine rağmen, kira değerlerindeki azalışta yavaşlama gözlemlendi,

Kasım kira artışı 2015!

İşyeri ve meskenlerde kira artışı farklı şekilde hesaplanıyor. Meskenlerde kanunen ÜFE oranlarının kullanılması zorunlu olurken, işyerlerinde bu kural 2020 yılına kadar uygulanmıyor. İşte Kasım kira artışı 2015 oranları..

3. Havalimanından 26 milyar euro kira geliri sağlanacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni havalimanında kritik bir eşiğin aşıldığını belirterek, devletin kasasından bir kuruş bile çıkmadan hayata geçecek projeyle 26 milyar euronun üzerinde kira geliri sağlanacağını bildirdi.

Ekim kira artışı 2015!

2014 yılı Ekim ayında kira sözleşmesi yapan ve 2015 yılı Ekim ayında sözleşmesi yenilenen kiralamalarda kira bedeline yapılacak artış oranı, 5 Ekim 2015 tarihinde açıklandı. İşte Ekim kira artışı 2015 hesaplamaları..

Hisseli işyeri kira geliri beyanı!

Gelir Vergisi Kanunu gereğince taşınmaz malların kiraya verilmesinden elde edilen gelirler için vergi ödeniyor. Ödemelerden önce ise beyanname veriliyor. Peki, hisseli işyeri kira geliri beyanı nasıl verilir?

Hisseli işyeri kira geliri vergisi!

Kira gelir vergisinde mükelleflerin öncelikle beyanname vermeleri gerekiyor. Peki, taşınmaz mal hisseli ise ne olur? Hisseli işyeri kira geliri vergisi için beyan nasıl verilir? Vergi nasıl ödenir?

Kira yasası 2015!

Kira sözleşmelerini imzalayan kiracı ve mal sahibinin kazandığı hak ve sorumluluklar kanun kapsamında açıklanıyor. Kiracılık ilişkisi 6098 sayılı Borçlar Kanunu ile düzenleniyor. İşte kira yasası 2015..

Otel yatırımcıları 3 kat daha fazla kira geliri elde ediyor!

Hiper Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Genç, “20 yıllığına işletme hakkını aldığımız otelden oda alan yatırımcılar rezidans ya da konut yatırımına göre 3 kat fazla kira geliri elde edebiliyor.” şeklinde konuştu.

Kira geliri 2015 Haberi

Kira geliri 2015

Kira gelirinin vergisi yüzde kaç?

Gelir Vergisi Kanunu gereğince taşınmaz mallar için ödenen vergiler arasında kira gelir vergisi de bulunuyor. Kira gelir vergisi, mesken ve işyeri gibi taşınmazların kiraya verilmesinden elde edilen kazanç için ödeniyor.


Bilindiği üzere kira gelirlerinin tahsili banka aracılığı ile yapılıyor. Meskenlerde bu tahsilat şekli için kira sınırı 500 TL iken, işyerlerinde böyle bir sınır bulunmuyor.


500'den az kira geliri elde edenler tahsilatlarını elden yapabileceği gibi toplam yıllık geliri 3.300 TL'den az olanlar da kira vergisinden muaf tutuluyor.


İşyerinde ise istisna bedeli 27.000 TL olarak belirleniyor. Peki, kira gelir vergisi nasıl hesaplanır? Kira gelirinin vergisi yüzde kaç?


Kira gelir vergisinde hesaplama, gerçek veya götürü gider yönteminin seçilerek, bazı gider masraflarının düşürülmesi ile yapılıyor.


Götürü gider yöntemini seçen mükellefler, kira gelirlerinden istisna tutarını...