01 / 05 / 2024

kira gelirinin düşük olması

kira gelirinin düşük olması

Taşınma mal kiralamalarından elde edilen gelirler vergiye tabi tutuluyor. Peki, kira bedeli alınmıyorsa ne olur? Kira geliri yoksa beyan verilir mi? İşte yanıtı..

Hanelerin yüzde 73'ü kira vermiyor, kiracıların büyük kısmı piyasadan daha düşük kira ödüyor!

Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması 2023 yılı sonuçlarına göre, oturulan konuta sahip olanların oranı 2022'ye göre 0,5 puan azalarak 2023'te yüzde 56,2 oldu. Ekonomist Nejat Özonay, "Hanelerin yüzde 73'ü kira vermiyor, kiracıların büyük kısmı piyasadan daha düşük kira ödüyor" dedi. İşte o paylaşım

En düşük emekli maaşı alanlara kira yardımı geliyor! 

2024 yılı ile birlikte yükselişe geçen emekli maaşlarının ardından emekli ikramiyelerinin 2 bin liradan 5 bin liraya yükselmesi bekleniyor. Bunun yanından hükümet en düşük emekli maaşı alana vatandaşa da kira yardımı yapmayı planlıyor.

Kiracılara tahliye şoku: Kira bedeliniz bu rakamdan düşükse itiraz edemiyorsunuz! Mahkeme karar verdi!

Ev sahibi ve kiracı anlaşmazlıklarında her gün yeni bir gelişme yaşanıyor. Son örnek Antalya'nın Alanya ilçesinde yaşayan kiracı Tuğra Köklen oldu. Kira bedeli düşük olan Köklen, tahliye kararına itiraz edemedi. İşte ayrıntılar...

Şehir hastanelerinde kira garantisi dışında başka garanti var mı? Bakan Koca tek tek açıkladı! 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, şehir hastanelerinde kira garantisi dışında başka garanti olup olmadığını açıkladı. İşte detaylar...

7 milyon kiracıya düşük faizle konut müjdesi! Teslime yakın konut projeleri de kampanyaya dahil olacak mı?

Fahiş kira artışları ile beraber barınma problemi adeta krize dönüşürken, hükümetin düşük faizli, 180 ay vadeli kampanya mesajı 7 milyon kiracıya konut sahipliği için resmen umut oldu.

Konut sektörü yakın takipte! 80 bin mükellef resmen RADAR'a takıldı! Evinin değerini düşük gösterenler dikkat!

Gayrimenkul sektöründe kira geliri elde edenlere ve emlakçılara ilişkin yapılan incelemelerin sonucunda ilk etapta 55 bin riskli işlem olduğu belirlendi. Konut sektörü yakın takipte! 80 bin mükellef resmen RADAR'a takıldı! Evinin değerini düşük gösterenler dikkat!

Düşük kira bedeliyle işinizin sahibi olun! O ilimizde çok sayıda iş yeri kiraya veriliyor!

Düşük kira bedeliyle işinizin sahibi olabilirsiniz. O ilimizde çok sayıda iş yeri kiraya veriliyor! İşte detaylar…

Konut sahibi olmak isteyenlere müjde! Düşük taksitle, faizsiz ev almak mümkün…

Dar gelirli aileleri ev sahibi yapan Emlak Katılım Bankası, ülke çapında avantajlı konutların rahatlıkla satın alınmasına yardımcı oluyor. Düşük kâr oranıyla faizsiz sunduğu konut kredisi işe herkesin kira öder gibi ev sahibi olmasına destek olan Emlak Katılım, makul ödeme planıyla makul konut kredi

Hangi giderler kira gelirinden düşürülebilir?

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Karabıyık bugünkü yazısında okul faturalarının kira gelirinde düşürülüp düşürülmeyeceği sorusunun yanıtını kaleme aldı. İşte Karabıyık'ın o yazısı...

Metroya yakın ve düşük katlı ofislere talep artacak!

İstanbul'un metrekare fiyatına göre en çok öne çıkan 50 ofisi mercek altına alındı. Verilere göre, 2021'de kira fiyatlarında önemli bir artış olmayacak. Metroya yakın, düşük katlı ofislere talep artacak.

Ondörtüç Pendik'te düşük aidat ve yüksek hizmet dönemi!

İnsay Yapı, Pendik'te hayata geçirdiği projesi 'Ondörtüç Pendik'te, sektörde bir aylık kira tutarına ulaşabilen fahiş aidatlara karşı “Düşük Aidat, Yüksek Hizmet Dönemi”ne başladı.

Girişimciler düşük kira bedeli ödeyerek Teknopark İstanbul'da kalabiliyor!

Teknopark İstanbul Genel Müdürü Bilal Topçu yaptığı açıklamada "Kuluçka mezuniyeti sonrası girişimciler; post kuluçka olarak adlandırılan dönemde düşük kira bedeli ödeyerek Teknopark İstanbul'da kalabiliyor." dedi.

KT Kira Sertifikaları Varlık Kiralama 3 aylık faaliyet raporu!

KT Kira Sertifikaları Varlık Kiralama, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) 1 Ocak 2020 - 31 Mart 2020 dönemine ilişkin finansal raporu, faaliyet raporu ve sorumluluk beyanını yayınladı.

kira gelirinin düşük olması Haberi

kira gelirinin düşük olması

Kira geliri yoksa beyan verilir mi?

Taşınmaz mal kiralamalarından elde edilen gelirler vergiye tabi tutuluyor. Kira bedelinin hiç olmaması veya düşük olması halinde, “emsal kira bedeli” esas alınıyor.


Buna göre;

- Gayrimenkulün bedelsiz olarak başkalarının kullanımına bırakılması,

- Kiraya verilen gayrimenkulün kira bedelinin emsal kira bedelinden düşük olması hallerinde emsal kira bedeli esası uygulanıyor.


Kiraya verilen bina ve arazilerde emsal kira bedeli, varsa yetkili özel makamlarca veya mahkemelerce saptanmış kira bedeli oluyor.


Bina veya arazi için kira takdiri ya da tespiti yapılmamış ise emsal kira bedeli, emlak vergisi değerinin yüzde 5’idir.


Bina veya arazi dışında kalan mal ve haklarda emsal kira bedeli, bunların maliyet bedelinin yüzde 10’udur. Bu bedel bilinmiyorsa, Vergi Usul Kanununun servetlerin değerlemesi hakkındaki hükümlerine göre belli edilen değerlerinin yüzde 10’udur.


Örnek: 

Bayan (A), 2015 yılında...