03 / 05 / 2024

kira kanununda değişen esaslar

kira kanununda değişen esaslar

4 Şubat 2011 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan 6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu kapsamında kira hukukuna ilişkin hükümlere yer veriliyor. Peki, kanunda hangi değişiklikler yapıldı? İşte kira kanunu değişiklikleri 2015..

Altın satış yedi! Rotası değişen altın düşecek mi yoksa yükselecek mi? 

Altın fiyatlarında rota değişti. Peki altın fiyatları düşecek mi yoksa artacak mı? İşte milyonlarca yatırımcının merak ettiği o sorunun yanıtı...

Tebernüş Kireçci sordu, vatandaş cevapladı: Kira kanunu değişmeli mi? 

Tebernüş Kireçci, sosyal medya hesabından "Kira kanunu değişmeli mi?" sorularını sordu. İşte o soruya gelen cevaplar... 

Kira krizine çözüm önerisi: Şişen fiyatları indirmek vergilendirmeyle olur!

Türkiye'de son iki senede kira fiyatları uçtu. Şişen kira fiyatlarının dengeye oturması için öneride bulunan Tüketici Birliği Federasyonu Genel Başkanı Av. Mehmet Bülent Deniz, yüksek vergiye dikkati çekti. 

İnşaat sektöründe pazar talepleri değişti! Prefabrik evlere olan talep artmaya devam ediyor!

İnşaat sektörü için yeni olmasa da değişen pazar talepleri nedeniyle son yıllarda prefabrik evler ivme kazanmaya devam ediyor.

Konut kredisi faiz oranları sil baştan değişti! 1 milyon TL'nin kredi taksit ödemesi ne kadar oldu?

Ev alma hayali kuran vatandaşların çoğu bu hayallerini konut kredisi ile gerçekleştiriyor. Merkez Bankası faiz kararından sonra değişen konut kredisi faiz oranları merak ediliyor. Peki  1 milyon TL'nin kredi taksit ödemesi ne kadar oldu?

Bazı sözcüklerin yazımı resmen değişti! TDK tek tek açıkladı: O sözcükler artık bu şekilde yazılacak! 

Bazı sözcüklerin yazımı resmen değiştirildi. TDK tarafından yazımı değişen sözcükler tek tek açıklandı. İşte o sözcükler...

Sıfır otomobillerde liste fiyatı değişti! Cep yakan fiyatlar...

2023 yılına girmemizle birlikte araçlardaki liste fiyatları da değişiyor. Bazı markalar sembolik artışlar yaparken, gelen zamlarla birlikte vergi dilimi değişen modellerde 40 bin liraya yaklaşan artışlar yaşandı. İşte o liste...

Motorine 1 lira 5 kuruşluk dev zam geldi! Değişen tabelalar buz kestirdi! Opet, PO, Shell 18 Ocak 2023 fiyat listesi

Milyonlarca araç sahibi indirim beklerken motorine dev zam geldi! Değişen tabelalar buz kestirdi! İşte Opet, PO, Shell, Total 18 Ocak 2023 fiyat listesi...

Rekabet Kurumu Başkanı'ndan zincir marketlerde etiket değişimi açıklaması

13 üretici ve tedarikçiye 878 milyon lira ceza kesen Rekabet Kurumu'nun bu yöndeki çalışmalarını sürdüreceğini belirten RK Başkanı Birol Küle, marketlerde aynı gün değişen etiketler hakkında konuştu!

İmar barışıyla ilgili şok gelişme! Resmen Meclis'e geldi! İmar Kanunu değişecek mi?

TBMM'ye sunulan İmar Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi ile ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı yapıları ilgilendiren adımlar atılacak. Peki İmar Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi ile neler değişecek? İşte ayrıntılar...

Kredi kartı ile harcama miktarı değişti! İşte detaylar!

Kredi kartı ile harcama miktarında değişikliğe gidildi. İşte BDDK’nın aldığı önlemler dahilinde değişen harcama miktarı!

Binlerce kişiye faizsiz konut kredisi müjdesi! Faizsiz konut kredisinde ve Toplu Konut Kanunu'nda kapsam değişiyor!

TBMM'ye sunulan Toplu Konut Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi kapsamında Teklif ile, 1005 sayılı Kanun kapsamında aylık bağlanan İstiklal Madalyası sahipleri ile Kore ve Kıbrıs gazilerinin de faizsiz konut kredisi hakkından yararlanmaları amaçlanıyor. 

O bakanlığın ismi değişiyor! Teklif TBMM'ye geldi ÇED koşulu da kalkıyor

TBMM'ye sunulan “Endüstri Bölgeleri Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”ne göre; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın ismi değişiyor. “Cazip hale getirme” gerekçesiyle endüstri bölgelerinde yatırımcılara mülkiyet devri yapılmasının önü açılacak.

kira kanununda değişen esaslar Haberi

kira kanununda değişen esaslar

Kira kanunu değişiklikleri 2015!

4 Şubat 2011 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan 6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu kapsamında kira hukukuna ilişkin hükümlere yer veriliyor. Bu hükümler, 1 Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe giren kanunun dördüncü bölümünde açıklanıyor.


Kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme olarak ifade ediliyor.


Bu sözleşmeyi imzalayan kirayalan ve kiracılar bazı hak ve sorumluluklara sahip olmuş oluyor. Kiraya veren, kiralananı kararlaştırılan tarihte, sözleşmede amaçlanan kullanıma elverişli bir durumda teslim etmek ve sözleşme süresince bu durumda bulundurmakla yükümlüdür. 


Bu hüküm, konut ve çatılı işyeri kiralarında kiracı aleyhine değiştirilemez; diğer kira sözleşmelerinde ise, kiracı aleyhine genel işlem koşulları yoluyla bu hükme aykırı düzenleme yapılamaz.


Kiracı, kira bedelini ödemekle...