16 / 05 / 2024

kira kontratı kayıp

kira kontratı kayıp

Ev ya da işyerinizi kiraya verdiğinizi ancak kira kontratını kaybettiğinizi farz edelim. Bu durumda "Kira kontratını kaybettim ne yapmalıyım?" diyorsanız işte yanıtı..

Kira kontratı kaybolursa ne olur?

Meskeninizi kiraya verdiğinizi ancak kontratın kira dönemi içerisinde kaybolduğunu düşünelim. Kira kontratı kaybolursa ne olur? kira kontratının kaybolması tarafların kira ilişkisinde herhangi bir değişiklik yaratır mı?

Kira kontratı otomatik uzar mı?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında kira kontratının otomatik olarak uzayıp uzamayacağını kaleme aldı.

Kira kontratı kefil süresi!

Kira kontratı, belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabiliyor. Kira kontratı yapılırken kefil de gerekebiliyor. Peki, kira kontratı kefil süresi ne kadardır? Kefilin sorumluluğu ne zaman biter?

Kira kontratında kefil varsa damga vergisi oranı!

Kira kontratı,kiralamalarda taraflar arasında imzalanıyor. İmzalanan bu kontrat damga vergisine tabi tutulan kağıtlar arasında yer alıyor. Peki kontrat kefilliyse ne kadar ödenir? İşte kira kontratında kefil varsa damga vergisi oranı..

Elektrikte kayıp kaçak bedeline iade kararı!

Burdur Tüketicileri Koruma Derneğinin açtığı davada mahkeme, elektrik dağıtım şirketinin, faturalardan aldığı kayıp kaçak bedelini faiziyle geri ödemesine karar verdi. İşte mahkemenin konuyla ilgili kararı...

Kira kontratında depozito ne kadar?

Taşınmaz kiralarında sözleşmeyle kiracıya güvence verme borcu getirilebiliyor, ancak bu bedel kanundaki sınırı aşamıyor. Peki, kira kontratında depozito ne kadar? Kira kontratında depozito iadesi nasıl olur?

Kira kontratı nasıl feshedilir?

Kira sözleşmesinde bir süre belirlenmişse, kira sözleşmesi bu sürenin sonunda kendiliğinden sona ermiş oluyor. Peki, kira kontrat feshi nedenleri nelerdir? Kira kontratı nasıl feshedilir?

Kira kontratı damga vergisi hesaplama 2015!

Damga vergisi, kişiler veya kuruluşlar arası hukuki işlemlerin geçerliliğini belgeleyen kağıtlardan alınan vergiye deniyor. Peki, kira kontratları için ne kadar ödenir? İşte kira kontratı damga vergisi hesaplama 2015...

Ev sahibi kira kontratı yaparken nelere dikkat etmeli?

Mesken kiralamalarında mal sahibi ve kiracı arasında imzalanan resmi belgeye kira kontratı deniyor. Peki, ev sahibi kira kontratı yaparken nelere dikkat etmeli?

Ev sahibi hangi durumlarda kira kontratını feshedebilir?

Mal sahibi ile kiracı arasında imzalanan sözleşmeye kira kontratı deniyor. Kira kontratında belirtilen hükümlere tarafların uyması gerekiyor. Ev sahibi hangi durumlarda kira kontratını feshedebilir?

Kira kontratı nasıl sona erer?

Kira kontratının sona ermesi için tarafların kanunda belirtilen süre ve durumlarda bildirimde bulunması gerekiyor. Ancak bu halde kira kontratı sonlandırılabiliyor. Peki, kira kontratı nasıl sona erer?

Kira kontratı süresince evde oturmak zorunda mıyım?

Taşınmaz mal kiralamaları için yapılan kira kontratı taraflara birtakım sorumluluklar yüklüyor. Kiracı süre bitmeden çıkabilir mi? "Kira kontratı süresince evde oturmak zorunda mıyım?" diyorsanız işte yanıtı..

Kira kontratı kanunu!

Kira kontratı kanunu 1 Temmuz 2012 tarihinden beri yürürlükte olan Borçlar Kanunu'nun Dördüncü Bölümü olarak karşımıza çıkıyor. İşte gayrimenkul kiralamalarında tarafların sahip olduğu hak ve sorumluluklar....

Kira kontratı için gerekli evraklar!

Kira kontratı ile, kiraya veren bir şeyin kullanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracı da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlenmiş oluyor. Peki, kira kontratı için gerekli evraklar nelerdi

kira kontratı kayıp Haberi

kira kontratı kayıp

Kira kontratını kaybettim ne yapmalıyım?

Kira kontratı, mesken ve işyeri kiralamalarında taraflar arasında imzalanıyor. Kanunen kira kontratının yazılı olarak yapılması zorunlu olmuyor.


Ancak kira kontratının yazılı olarak yapılması, ileride çıkabilecek sorunların önüne geçebiliyor. Peki, ev veya işyerinizi kiraya verdiğinizi ancak kira kontratını kaybettiğinizi farz edelim. Bu durumda "Kira kontratını kaybettim ne yapmalıyım?" diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Kontratın yazılı olma zorunluluğu bulunmadığı için kira kontratının kaybolması tarafların kira ilişkisinde herhangi bir değişiklik meydana getirmiyor.


Ancak taraflardan birinin bu durumu kötüye kullanması ve sözleşmede yer almayan maddeleri varmış gibi davranması halinde bu durum Sulh Hukuk Mahkemesinde çözümlenebiliyor.


Kira kontratı kaybolan kiracı, yalnız Borçlar Kanunu kapsamında yer alan esaslara göre tahliye edilebiliyor. Sözleşmesi bulunmayan kiracının kira borcunu ödememesi halinde uygulanan esaslar şu şekilde sıralanıyor;


Kiracı, kiralananın tesliminden sonra muaccel...