04 / 05 / 2024

kira kontratının kiracı tarafından feshi

kira kontratının kiracı tarafından feshi

Türk Borçlar Kanunu gereğince, kira sözleşmesi tarafların haklı nedenlerinin olması halinde feshedilebiliyor. Peki, kira sözleşmesinin süresinden önce kiracı tarafından feshi hangi durumlarda söz konusu olur?

Kiracı süresi dolan kira sözleşmesini nasıl bitirir?

Kiracı olduğunuzu ve kontrat sürenizden sonra söz konusu konutta oturmak istediğinizi farz edelim. Kiracı süresi dolan kira sözleşmesini nasıl bitirir, detayları haberimizde...

Hollanda'daki uygulama Türkiye'de olsa kira sınırı 67 bin TL olur!

Mağdur bir ev sahibi olan Akdenizli isimli kullanıcı, Hollanda'da 1.235 Euro'dan fazla kira olmamasına karar verildiği haberini alıntılayarak, Türkiye'de olması gereken kira sınırını hesapladı. İşte o paylaşım ve ev sahipleri ile kiracılardan gelen yorumlar...

Kira tespit davasında kiracının cevap dilekçesindeki beyanı şaşırttı!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan kavgalar mahkemelere taşınırken, kira tespit davasında kiracının cevap dilekçesindeki beyanı şaşırttı. İşte Avukat Tarık Çakmak'ın konu ile ilgili o paylaşımı...

Yüzde 25'lik sınırlandırma kira artışını hızlandırdı!

Ev sahibi kiracı kavgaları hız kesmeden devam ederken, Ekonomist Tunç Şatıroğlu, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "kira artışının yüzde 25 ile sınırlandırılmasıyla kiraların artışı yavaşlayacağı yerde daha da arttı." ifadelerini kullandı.

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! İşte 2023 kira kontrat örneği!

2023 kira kontrat örneği detayları ve kira sözleşmesi nasıl doldurulur sorusunun yanıtı ev sahipleri ve kiracıların gündeminde yer alıyor. İşte 2023 kira kontrat örneği...

Kiracılara müjde! İşte kira artışının önüne geçecek yöntemler!

Fahiş kira artışının önüne geçmek için yasal düzenleme yolda. Kira zammına yüzde 25 sınırının süresinin uzatılması kesinleşirken, fahiş kira zammıyla haksız kazanç sağlayan kişilere 3 seneye kadar hapis cezası verilmesi planlanıyor. Peki kira artışlarının önüne geçmek için ne yapılması gerekiyor?

Kira kontratı var ev sahibi evden çıkarabilir mi? En sağlam kira kontratı nasıl yapılır?

Kira kontratı yani sözleşmesi, kiracı ve ev malikinin arasında imzalanan resmi bir belgedir. Bu kontratta olmazsa olmaz birtakım konular bulunmaktadır. İşte bu konuda kiracıların ve ev sahiplerinin sorduğu sorular!

Ocak ayı konut kira artış oranı belli oldu! Dikkat çeken zam detayı! Kira kontratını yenileyecekler hemen bakın...

Ocak ayı kira artış oranı aralık ayı enflasyon verisinin açıklanmasından sonra gündeme geldi. Ocak ayı konut kira artış oranı belli oldu! Dikkat çeken zam detayı! Kira kontratını yenileyecekler hemen bakın...

Kira kontratı olmayan kiracının hakları nelerdir?

Evinizi kiraya verirken yazılı bir sözleşme yapma zorunluluğunuz bulunmuyor. Ancak sözleşme olmasa da kiracının birtakım hakları vardır. Peki, kira kontratı olmayan kiracının hakları nelerdir? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Kira kontratı nasıl olmalı? Kira kontratı yaparken nelere dikkat edilmeli?

Bir taşınmazın kiralanması esnasında ev sahibi ve kiralayan arasında yapılan yazılı anlaşmalara kira kontratı deniyor. Kira kontratının kapsamı Borçlar Kanunu’nda yer alıyor. Peki, kira kontratı nasıl olmalı?

Kira sözleşmesi yaparken nelere dikkat edilmeli? 2022 Kira kontratı örneği nasıldır?

Kira sözleşmesi, mal sahibi ile kiracı arasındaki ilişkiyi düzenleyen bir tür kurallar bütünüdür. Ve ne kadar ayrıntılı ve doğru olursa, tarafların uyuşmazlıkları çözmesi o kadar kolay olur. Peki Kira sözleşmesi yaparken nelere dikkat edilmeli? 2022 Kira kontratı örneği nasıldır?

Kira kontratı otomatik uzar mı?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında kira kontratının otomatik olarak uzayıp uzamayacağını kaleme aldı.

Carrefoursa 34 mağazasının kiracılık haklarını devretti!

Carrefoursa ile Migros arasında, işletilmekte olan 34 adet mağazanın, kiracılık hakkının ve  kira sözleşmelerinin devri hususunda 7 Ocak 2021 tarihinde sözleşme imzalandı. 

Kiracılar dikkat! Haklarınızı öğrenin!

Ev sahibiniz kira kontratının bitiminden önce kira sözleşmesinde belirtilen şekilde kira sözleşmesi fesh edilmediyse, sözleşme aynı şartlarla 1 yıl daha uzamış sayılıyor.

kira kontratının kiracı tarafından feshi Haberi

kira kontratının kiracı tarafından feshi

Kira sözleşmesinin süresinden önce kiracı tarafından feshi!

Kira sözleşmesi ile; kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstleniyor.


Borçlar Kanunu gereğince, kira sözleşmesi tarafların haklı nedenlerinin olması halinde feshedilebiliyor. Peki, kira sözleşmesinin süresinden önce kiracı tarafından feshi nasıl olur?


Kiracının kira sözleşmesini feshetmesi..

MADDE 352- Kiracı, kiralananın teslim edilmesinden sonra, kiraya verene karşı, kiralananı belli bir tarihte boşaltmayı yazılı olarak üstlendiği hâlde boşaltmamışsa kiraya veren, kira sözleşmesini bu tarihten başlayarak bir ay içinde icraya başvurmak veya dava açmak suretiyle sona erdirebilir.


Kiracı, bir yıldan kısa süreli kira sözleşmelerinde kira süresi içinde; bir yıl ve daha uzun süreli kira sözleşmelerinde ise bir kira yılı veya bir kira yılını aşan süre içinde kira...