28 / 04 / 2024

kira kontratları üzerindeki kefilin geçerlilik süresi

kira kontratları üzerindeki kefilin geçerlilik süresi

Kira sözleşmesi kurulurken, mal sahibi yaşanması muhtemel zararlar için kefil talep edebiliyor. Peki, kira sürecinde kefilin sorumluluğu ne zaman biter?Kira sözleşmesinde kefilin süresi nedir?

Kira kontratı kefil süresi!

Kira kontratı, belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabiliyor. Kira kontratı yapılırken kefil de gerekebiliyor. Peki, kira kontratı kefil süresi ne kadardır? Kefilin sorumluluğu ne zaman biter?

Sosyal medya fenomeninden pişmanlık açıklaması! Ev kiralarında yüzde 25 sınırı hata!

Sosyal medya fenomeni, regülasyonun pişmanlık getirmeye başladığını belirtti. Sözleşme özgünlüğünün bozulması ile huzurun kalmadığından bahseden fenomen ev kira kontratlarındaki anlaşmalara değinerek hatalar yapıldığını söyledi.

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat: Kira kontratlarında yeni dönem başlıyor!

Milyonlarca vatandaşı etkileyecek yeni uygulamanın sinyalleri verildi. Hayata geçirilmesi planlanan e-kontrat uygulaması ile kira gelirlerinde kayıtdışılığın önlenmesi amaçlanıyor.

Ev sahibi ve kiracılar hemen bakın! Kiraya yüzde 25 sınır uygulaması Temmuz'da bitiyor! Kiralar ne olacak? 

Hükümet tarafından, geçtiğimiz yıl Temmuz 2023’e kadar yenilenecek kira kontratlarına yüzde 25 sınırı getirilmişti. Kiraya yüzde 25 sınır uygulaması Temmuz'da bitiyor. Ev sahibi ve kiracılar, kiralar ne olacağını merak ediyor. 

Kontratı biten kiracı çıkarılır mı? Kiracı emlakçıya ev göstermek zorunda mı?

Kira kontratları mülk sahibi ile kiralayan kişiler arasında yapılmaktadır. Peki bu kontrata dair kim ne kadar bilgiye sahip? İşte detaylar!

Kira kontratlarında flaş gelişme! Artık iade edilebilecek

Kiralardaki artış ödenen depozito miktarının da artmasına sebebiyet verdi. Gayrimenkul sahipleri en fazla 3 kira bedeli kadar depozito istiyor. Ancak bazı ev sahipleri daha fazla depozito talep edebiliyor. Bu durumda kiracı için iade hakkı doğmakta. İşte tüm detaylar...

Kira artışlarına yüzde 25 sınır sektörü sarstı! Kontratlar 2 Temmuz'a ötelenirken, fiyatlar şimdiden katlandı!

Konut kiralarında 1 Temmuz 2023’e kadar uygulanacak olan yüzde 25’lik kira artış sınırına takılmak istemeyen pek çok konut sahibi yeni kontratlarını 2 Temmuz tarihinde öteliyor. Hava parasının da gündeme geldiği bu günlerde, kiralık ev fiyatları yüzde 1 arttı. 

Kira kontratı imzalarken nelere dikkat edilmeli?

Ev sahibi ve kiracılar arasında imzalanan kira kontratları yeteri kadar incelenmeyince beklenmedik sonuçlara neden oluyor. Uzmanlar kira kontratı imzalamadan önce dikkat edilecek noktaları ele alıyor. 

Fesih ihbarnamesi örneği 2021!

Ev veya iş yeri sahipleri ile kiracılar arasında imzalanan kira kontratları belli zaman ve durumlarda fesh edilebiliyor. Peki fesih ihbarnamesi nasıl hazırlanır? İşte fesih ihbarnamesi örneği 2021...

Kira kontratları hangi durumlarda geçersiz olur?

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıkların önüne geçmek için imzalanan kira sözleşmeleri kimi zaman geçersiz olabiliyor. Peki, hangi durumlarda kira sözleşmeleri geçersiz olur? İşte detaylar...

Sınırlı fiyat toplamadan en çok kira kontratları etkilenecek!

Kovid-19 salgını sebebiyle 17 Mayıs’a kadar devam edecek kısıtlamaların enflasyon üzerindeki etkilerine ilişkin konuşan ekonomistler, sınırlı fiyat toplamanın yeniden gündeme gelebileceğini söylerken, bu durumdan kira kontratları ve ücret kontratlarının etkileneceğini belirtti.

İş yeri kira sözleşmelerinde koşullar değişiyor!

Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, iş yeri kiralarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Özelmacıklı, kira kontratları yazılırken kira bedelinin net mi brüt mü olduğunun açıkça yazılması gerektiğini belirtti...

Coronavirüs salgını kira sözleşmelerini nasıl etkiledi?

Avukat Çiğdem Dilek, Coronavirüs salgının mevcut kira sözleşmeleri üzerindeki etkilerini değerlendirdi. Çiğdem Dilek, “Kiracının öngörülemeyen kaybı mülk sahibi tarafından gözetilmelidir" dedi…

Döviz cinsinden kira kontratları ne olacak?

Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar ile gayrimenkul satışına döviz yasağı getirildi. Peki, döviz cinsinden kira kontratları ne olacak?

kira kontratları üzerindeki kefilin geçerlilik süresi Haberi

kira kontratları üzerindeki kefilin geçerlilik süresi

Kira sözleşmesinde kefilin süresi!

Taşınmaz kiralarında mal sahibi ile kiracı arasında imzalanan kira sözleşmesi ile; kiraya veren bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracı da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlenmiş oluyor.


Sözleşme kurulurken, mal sahibi yaşanması muhtemel zararlar için kefil talep edebiliyor. Kefil, kira sürecinde kiracının kira bedelini ödememesi halinde devreye giriyor. Peki, kira sözleşmesinde kefilin süresi nedir?


Kira sözleşmesinde kefilin süresi, kira süresi kadar oluyor. Buna göre 1 yıllık sözleşme yapılmış ise, kefilin sorumluluğu da 1 yıl oluyor. Ancak kira sözleşmesinin devam etmesi, kefaletin devamını sağlamıyor.


YARGITAY HUKUK GENEL KURULU

Tarih: 13.11.1996

Esas: 1996/12-589 

Karar: 1996/760


İtirazın Kaldırılması - Kira Sözleşmesindeki Kefilin Sorumluluğunun Kira Süresi ile Sınırlı Olduğu


Özet: Kira sözleşmesindeki kefil, kira süresi ile sınırlı olmak üzere sorumludur. Sözleşmenin yenilenmesi...