12 / 05 / 2024

kira nereye yatacak

kira nereye yatacak

Taşınmaz malların kiraya verilmesinden elde edilen kira gelirleri, Gelir Vergisi Kanunu gereğince vergiye tabi tutuluyor. Peki, kira gelir vergisinin tespiti için kira parasının bankaya yatırılması zorunluluğu var mı?

Mayıs 2024 kentsel dönüşüm kira yardımı bekleyenler dikkat! Kira yardımı hesaplara ne zaman yatacak? 

Riskli yapı sahipleri kentsel dönüşüm kira yardımı ile ilgili detayları merak ediyor. Peki Mayıs 2024 kentsel dönüşüm kira yardımı hesaplara ne zaman yatırılacak? 

AFAD deprem kira yardımı ne zaman yatacak?

AFAD deprem kira desteği ödemelerine yönelik vatandaşlar tarafından araştırmalar giderek artıyor. Buna göre, yardım alan vatandaşlar aylık olarak ödenen deprem kira desteği ödemelerinin yapılacağı tarihi merak edip sorguluyorlar.

Konut ve kira fiyatları nereye gidiyor? Gayrimenkul Uzmanı açıkladı!

Konut ve kira fiyatlarının ne olacağını açıklayan Gayrimenkul Değerleme Uzmanı  Ahmet Büyükduman ayrıca konut alımı için cazip bölgeleri de açıkladı.

Kira stopajını kim nereye öder?

Kira stopajı, Gelir Vergisi Kanunu'nun 94. maddesi uyarınca kiraya verilen taşınmaz mallar üzerinden alınan bir vergidir. Belirli dönemlerde belirli tarafların ödemesi gereken bu vergi bazı özelliklere sahiptir. Peki kira stopajını kim nereye öder? İşte kira stopajıyla ilgili bilgiler...

Kiracıya 3 bin TL, ev sahibine 5 bin TL! Depremzede kira yardımı yattı mı? Depremzede kira yardımı ne zaman yatacak?

6 Şubat Kahramanmaraş depremi 10 ili etkiledi. Bu illerde yaşayan depremzedeler için devlet tarafından kiracılara 3 bin TL, ev sahiplerine ise 5 bin TL kira yardımı yapılacağı açıklanmıştı. Peki depremzede kira yardımı yattı mı? Depremzede kira yardımı ne zaman yatacak?

Deprem kira yardımı ne zaman yatacak? Afetzede kira yardımı yattı mı? Deprem kira yardımı sorgulama!

Depremzede kira yardımı gündemde yer alan konular arasında yer alıyor. Afetzede kira yardımı yattı mı, ne zaman yatacak? İşte detaylar!

Deprem kira yardımı ne zaman yatacak? Kira ve taşınma yardımı yattı mı? Depremzede kira yardımı ne zaman yatacak 2023?

Deprem kira ve taşınma yardımı yattı mı, ne zaman yatacak? soruları depremzedeler tarafından araştırılmaktadır. İşte detaylar!

18 ay boyunca hesaplara 3.500 lira yatacak! Bakanlık peş peşe açıkladı! Başvurana her ay veriliyor! İl il tam liste...

Kentsel dönüşüm kira yardımları ile ilgili geçtiğimiz günlerde önemli bir son dakika gelişmesi yaşandı. 18 ay boyunca hesaplara 3.500 lira yatacak! Bakanlık peş peşe açıkladı! Başvurana her ay veriliyor! İl il tam liste...

Deprem kira yardımı başvurusu nasıl yapılır? Taşınma ve kira yardımı kaç lira? Depremzede kira yardımı ne zaman yatacak?

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan depremzedelere destek açıklaması gelmişti. Peki deprem kira yardımı başvurusu nasıl yapılır? Depremzede kira yardımı kaç lira? Deprem kira yardımı ne zaman verilecek? İşte ayrıntılar...

Doğalgaz yardımı nereye yatacak? E-Devlet'ten doğalgaz yardımı nasıl yapılır?

Doğalgaz yardımı havaların soğumasıyla sık araştırılan konulardan bir tanesi oldu. Peki e-Devlet'ten doğalgaz yardımı nasıl yapılır? İşte detaylar!

Bakanlık peş peşe duyurdu! Hesaplara 18 ay boyunca tam 1.500 TL yatacak! Sakın kaçırmayın!

Bakanlık peş peşe duyurdu... Hesaplara tam 18 ay boyunca 1.500 TL yatacak! Sakın kaçırmayın... İşte 18 ay boyunca düzenli olarak yatırılacak olacak kira yardımı ile ilgili detaylar...

Elektrik yardım parası nereye yatacak? Elektrik yardım parası ne zaman yatacak?

Elektrik yardımı ya da elektrik fatura desteğinin ne zaman yatacağına dair vatandaşlar sorularını yönlendirmeye devam ediyor. Peki “Elektrik fatura desteği ne zaman yatacak?” İşte detaylar!

Anaokulu desteği ne zaman yatacak? Anaokulu yardımı için nereye başvurulur?

Anaokulu desteğine dair araştırmaların sayısı arttı. Anaokulu desteği ne zaman yatacak? Anaokulu yardımı için nereye başvurulur? sorular yanıtlarını arıyor. İşte detaylar

kira nereye yatacak Haberi

kira nereye yatacak

Kira parasının bankaya yatırılması zorunluluğu var mı?

Taşınmaz malların kiraya verilmesinden elde edilen kira gelirleri, Gelir Vergisi Kanunu gereğince vergiye tabi tutuluyor. Beyana dayalı vergi olan kira gelir vergisinin tespiti için gelirin banka aracılığı ile ödenmesi gerekiyor.


Kira parasının bankaya yatırılması zorunluluğu hakkındaki yasal hükümler, 29 Temmuz 2008 tarihinde 26951 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 268 sayılı Gelir Vergisi Genel Tebliği kapsamında yer alıyor.


Tebliğ gereğince meskenlerde 500 TL ve üzeri aylık gelir elde edilmesi durumunda kira tahsillerinin banka aracılığı ile yapılması zorunlu oluyor. Bu sınırın altında kira elde edilmesi durumund kira elden alınabiliyor.


Buna karşın kira bedeli ne olursa olsun işyeri kira bedellerinin de banka aracılığı ile ödenmesi gerekiyor. İşyeri kiralamalarında herhangi bir sınırlama bulunmuyor.


GELİR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 268)

     ...