12 / 05 / 2024

kira nereye yatar

kira nereye yatar

Taşınmaz malların kiraya verilmesinden elde edilen kira gelirleri, Gelir Vergisi Kanunu gereğince vergiye tabi tutuluyor. Peki, kira gelir vergisinin tespiti için kira parasının bankaya yatırılması zorunluluğu var mı?

Konut ve kira fiyatları nereye gidiyor? Gayrimenkul Uzmanı açıkladı!

Konut ve kira fiyatlarının ne olacağını açıklayan Gayrimenkul Değerleme Uzmanı  Ahmet Büyükduman ayrıca konut alımı için cazip bölgeleri de açıkladı.

Kira stopajını kim nereye öder?

Kira stopajı, Gelir Vergisi Kanunu'nun 94. maddesi uyarınca kiraya verilen taşınmaz mallar üzerinden alınan bir vergidir. Belirli dönemlerde belirli tarafların ödemesi gereken bu vergi bazı özelliklere sahiptir. Peki kira stopajını kim nereye öder? İşte kira stopajıyla ilgili bilgiler...

Miras e- devlette gözükür mü? Mirastan gelen para nereye yatar?

Kendisine miras kaldığını düşünen kişiler, miras sorgulamasına dair birtakım sorular sormaktadır. İşte vatandaşların merak ettiği detaylar!

Ev sahipleri nereye şikayet edilir? Ev sahipleri hangi konularda şikayet edilebilir?

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıkların başında kira artış oranı gelirken, diğer bazı anlaşmazlıklarda kiracılar ev sahibini şikayet etme yoluna gitmektedir. Peki, ev sahipleri nereye ve hangi konularda şikayet edilebilir? İşte hem ev sahiplerinin hem de kiracıların bilmesi gere

Esnafa kira ve gelir kaybı desteği uzatıldı mı?

Gelir kaybı desteği ne zaman yatar? Esnafa kira ve gelir kaybı desteği uzatıldı mı? Milyonlarca kişi bu soruların cevaplarını araştırıyor...

Kira beyannamesi için bunlara dikkat!

Milyonlarca ev sahibini ilgilendiren kira geliri beyannameleri Mart ayında verilecek. Peki kimler beyanneme verecek? Ödemeleri nasıl, nereye yapılacak? İşte tüm ayrıntılar...

Kira gelir vergisi 2. taksiti nereye ödenir?

Konut veya işyerini geçtiğimiz sene kiraya vererek gelir elde edenler bu sene kira gelir vergisi ödüyor. Vergide 2. taksit ödemeleri bu ay yapılıyor. Peki, kira gelir vergisi 2. taksiti nereye ödenir?

Altına dayalı kira sertifikası 3. etap şube listesi!

Altına dayalı kira sertifikasında 3. etap başvuruları ise 9 Nisan'da başlayacak, 13 Nisan'da sona erecek. Peki, altına dayalı kira sertifikası 3. etap başvuruları nereye yapılabilecek? İşte altına dayalı kira sertifikası 3. etap şube listesi..

Kira gelir vergisi nereye ödenir 2018?

2018 kira gelir vergisinde beyanname ve ödeme dönemi 1 Mart itibari ile (dün) başladı. Peki, kira gelir vergisi nereye ödenir 2018? Ödeme nasıl yapılır?

Kira gelir vergisi ödenen bankalar!

1 Temmuz'da başlayan kira gelir vergisi 2. taksit ödeme dönemi 31 Temmuz'a kadar devam ediyor. Peki, vergi nereye ödenir? İşte kira gelir vergisi ödenen bankalar..

Kira gelir vergisi nereye yatıyor?

2017 yılı kira gelir vergisinde ikinci taksit ödemeleri Temmuz ayı içerisinde yapılıyor. Peki, kira gelir vergisi nereye yatıyor?

Kira gelir vergisi 2. taksiti nereye ödenir?

Kira gelir vergisinde ilk taksit ödemeleri 1-31 Mart tarihleri arasında ödendi. Kira gelir vergisi 2. taksiti ödemesi ise 31 Temmuz'a kadar yapılıyor. Peki, kira gelir vergisi 2. taksiti nereye ödenir?

Kira beyannamesi nereye verilir 2017? İşte seçenekler!

2016 yılı içerisinde konut ve işyerini kiraya vererek istisna sınırından yüksek oranda gelir elde eden kimseler 2017 yılında vergi mükellefi oluyor. Peki, kira beyannamesi nereye verilir 2017? İşte seçenekler

kira nereye yatar Haberi

kira nereye yatar

Kira parasının bankaya yatırılması zorunluluğu var mı?

Taşınmaz malların kiraya verilmesinden elde edilen kira gelirleri, Gelir Vergisi Kanunu gereğince vergiye tabi tutuluyor. Beyana dayalı vergi olan kira gelir vergisinin tespiti için gelirin banka aracılığı ile ödenmesi gerekiyor.


Kira parasının bankaya yatırılması zorunluluğu hakkındaki yasal hükümler, 29 Temmuz 2008 tarihinde 26951 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 268 sayılı Gelir Vergisi Genel Tebliği kapsamında yer alıyor.


Tebliğ gereğince meskenlerde 500 TL ve üzeri aylık gelir elde edilmesi durumunda kira tahsillerinin banka aracılığı ile yapılması zorunlu oluyor. Bu sınırın altında kira elde edilmesi durumund kira elden alınabiliyor.


Buna karşın kira bedeli ne olursa olsun işyeri kira bedellerinin de banka aracılığı ile ödenmesi gerekiyor. İşyeri kiralamalarında herhangi bir sınırlama bulunmuyor.


GELİR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 268)

     ...