05 / 05 / 2024

kira ödemelerinin aksatılması

kira ödemelerinin aksatılması

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında kira ödemesinin aksatılmasını yazdı. Peki kira ödemeleri aksatılıyorsa ne yapılabilir?

Bakan Yerlikaya duyurdu: Kira destek ödemeleri o tarihte hesaplara yatırılacak!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Hatay'da, ağır hasarlı bina stokunun metrekare cinsinden yüzde 49'unun bitirildiğini açıkladı. Öte yandan Yerlikaya kira ödemelerinin hesaplara yatırılacağı tarihi de açıkladı.

Milyonlarca kiracıyı ilgilendiriyor! Tazminat ödemek zorunda kalabilirsiniz!

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde kardeşlerin ortak ev için birbirlerine kira ödemelerinin gerekip gerekmediğini ve evde oturan kardeşin tahliye edilip edilemeyeceğini kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o köşe yazısı...

Özcan Purçu'dan üniversite öğrencilerine kira yardımı yapılması için kanun teklifi!

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, kredi ve burs alan üniversite öğrencileri için aylık 500 Türk Lirası tutarında kira yardımı yapılmasına ilişkin kanun teklifi sundu.

Kira ödemeleri aksatılıyorsa ne yapılabilir?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında kira ödemesinin aksatılmasını yazdı. Peki kira ödemeleri aksatılıyorsa ne yapılabilir?

Perakende sektörü kira desteği bekliyor! 

Zincir Mağazalar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Serhan Tınastepe, kira ödemelerinin perakende sektörünü maliyet açısından zorladığını bu nedenle kira desteklerinin kalıcı hale getirilmesi gerektiğini dile getirdi. 

Mayıs ayı kira yardımları ne zaman yatacak?

Milyonlarca esnafın merakla beklediği Mayıs ayı kira ödemelerinin ne zaman yapılacağı merak konusu oldu. 31 Mayıs'ta başvuruların sona erdiği kira yardımı için bakanlıktan açıklama bekleniyor. 

Ahmet Davutoğlu'ndan kira ödemeleri için öneri!

Şanlıurfa'da gazetecilerle bir araya gelen Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, esnafın kira ödemelerinin karşılanması gerektiğini dile getirdi. 

Merakla bekleniyordu! SGK'dan emeklilere 4 bin 500 TL ödeme!

Emekliler tarafından büyük bir umutla beklenen üç maaş faizsiz nakit desteği 2021 yılında pandemiden dolayı tekrar gündeme geldi. Emekliler hükümetten, daha önce gündeme gelen faizsiz üç maaş avans ödemelerinin yapılmasını talep etti...

Antalya otogar esnafından kira indirimi talebi!

Antalya Otogarı’nda faaliyet gösteren faaliyet Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden yüzde 50 oranında kira indirimi yapılması yönünde talepte bulundu.

Pandemi nedeniyle kapalı olan restoran ve kafelerin kira ödemelerinin askıya alınması önerisi!

Pandemi nedeniyle kapalı olan restoran ve kafelerin gerekli tedbirler alınarak açılması, fatura ve kira ödemelerinin askıya alınması önerisi meclis gündemine taşındı. CHP'li Göker, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kira indiriminde son sözü Yargıtay söyleyecek!

Bursa ve Ankara’da iki bölge adliye mahkemesinden (BAM) salgın gerekçesiyle kira indirimi yapılması konusunda bir ‘evet’ bir ‘hayır’ kararı çıktı. Çelişkili karar nedeniyle konu yargıya taşınınca indirim konusunda 'ihtiyati tedbir’ kararı alındı. 

TAV Havalimanları, kira ödemelerini 2024 yılına erteledi!

TAV Havalimanları, DHMİ tarafından Antalya, Ankara, Gazipaşa, İzmir ve Bodrum havalimanlarının işletme hakkı sürelerinin ikişer yıl uzatıldığını ve kira ödemelerinin 2024 yılına ertelendiğini açıkladı.

Manisa'da kira indirimi için encümene tam yetki!

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi Ocak ayı toplantısında, mülkiyeti belediyeye ait kiracılar için kira indirimlerinin yapılmasına yönelik encümene tam yetki verdi.

kira ödemelerinin aksatılması Haberi

kira ödemelerinin aksatılması

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında kira ödemesinin aksatılmasını kaleme aldı. Feride Hilal İmal'e bir okuyucusu "5 yıllık kiracım bir anda kirasını ödememeye başladı. Bu konuda neler yapabilirim?" sorusunu sordu. Peki kira ödemeleri aksatılıyorsa ne yapılabilir? İşte İmal'in okuyucusunun o sorusuna verdiği cevap...

Herkes tarafından bilinen Borçlar Kanunu'nun 299. Maddesi'nde kira ve kiracı arasındaki ilişkiler detaylı şekilde belirtilir. Kiracıların ne zaman ve ne kadar bedelde ödeneceği kira sözleşmelerinde bulunur. Gayrimenkulü kullanan kiracının ay sonunda veya kira süresi bittiğinde  kira ücretini ödemesi gerekiyor. Kiralanmış bir taşınmazı tahliye edebilmek amacıyla kiralayan şöyle yol izleyebilir: Kiracıya karşı aykırılık sebebiyle sulh hukuk mahkemesinde bir tahliye davası açmak mümkün. Taşınmaz sahibi dava sonunda ilamı icraya koyarak o gayrimenkulün tahliyesini talep edebilir.