15 / 05 / 2024

kira ödüyorum kira veriyorum

kira ödüyorum kira veriyorum

Gelir vergisi kapsamında kirada oturan ev sahini kira vergisini ödeyecek mi? Kira alıp hiç vergi ödememenin yöntemi nedir? İşte kira alıp verenlerin beyanı bu haberde...

Ayda 7 bin 500 TL maaş alan vatandaş isyan etti: 8 bin lira kira ödüyorum!

Ayda 7 bin 500 TL emekli maaşı aldığını ve 8 bin lira kira ödediğini söyleyen vatandaş oğlunu evlendirmek için 400 bin liraya ihtiyacı olduğunu dile getirdi.

Kiracılar dikkat! Ortaklara kira ödenir mi?

Posta yazarı Tamer Heper '10 yıldır kirada oturuyorum. Düzenli olarak kira ve faturalarımı ödüyorum. Ev sahibimle mirasçıları arasında uyuşmazlık çıktı. Mirasçılar oturduğum yeri almazlarsa, benim alma hakkım var mı veya nasıl bir yol izlemeliyim?' sorusunu cevapladı.

Demet Akalın: Ev kredisi ödüyorum, kredim olmasa şahaneyim!

Ünlü şarkıcı Demet Akalın, geçtiğimiz günlerde "Geçinemiyorum" demişti. Akalın, bomba etkisi yaratan bu konuşmasından sonra, açıklamalarda bulundu...

Serdar Ortaç: Kira ödüyorum!

"Maddi durumum basına yansıdığı gibi kötü değil" diyen şarkıcı Serdar Ortaç, "Çalışanlarımın maaşları var, ailemin sorumluluğu var, kira da ödüyorum" dedi.

Serdar Ortaç: Aylık 120 bin TL ev kredisi ödüyorum!

Serdar Ortaç, Instagram üzerinden yaptığı canlı yayında : “Eskisi gibi kira gelirim yok. Bir lira para biriktirmedim. Telif gelirse geçiniyoruz.” dedi.

Murat Ülker: Şirket ve arazi satıyorum borçlarımızı ödüyorum!

Murat Ülker yeni yılla beraber Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yeğeni Ali Ülker’e devretti. Murat Ülker, “Ali Bey ile konuştuk. O bankalarla ben muhatap olacağım. Borçlarımızı ödüyorum. Şirket ve arazi satıyorum. Yabancılar da gelip alıyor" dedi...

Kiracı nasıl tahliye edilir?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Ayın 14’ü ile 30’u arası kiramı ödüyorum. Kiramı 28’inde ödedim. Kiralayan ise 25’inde beni icraya vermiş. Takibe itiraz ettim bu defa avukat benden ücretini istedi. Hem tahliyemi istiyor hem de ücretini. Sonucu ne olur?' sorusunu yanıtladı

Altan Erkekli: 1 milyon dolarlık evimin borcunu ödüyorum!

Bulunduğu projelerde kısıtlı bütçeler aldığını söyleyen oyuncu Altan Erkekli, 1 milyon dolarlık evinin borcunu ödediğini söyledi. Erkekli, ''Tek evim var, başka hiçbir şeyim de yok zaten'' diye konuştu.

Sitedeki işletme projesine uyulmalıdır!

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında kendisine yöneltilen  ''Oturduğumuz sitenin yönetimine kararlaştırılan aidatları zamanında ödüyorum. Ancak yönetim sık sık birtakım şeyler yapılacağını ileri sürerek ekstra para talep ediyor. Bu şekilde para toplanması doğru mu? '' sorusunu yanıtladı.

Abdullah Gül: Tarabya Yerleşkesi’nin masraflarını ben ödüyorum!

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cumhurbaşkanlığı'na ait Tarabya Köşkü'nde kalmasına ilişkin bazı basın-yayın organlarında yer alan haberlere, kendisine ait resmi internet sitesi üzerinden yanıt verdi.

Kentsel dönüşüm kira yardımı şartları değişti!

Kentsel dönüşümde, anlaşma ile tahliye edilen uygulama alanındaki yapılar ile uygulama alanı dışındaki riskli yapıların maliklerine yapılan kira yardımı koşulları değişti. Peki, kira yardımında hangi koşullar değişti?

Kentsel dönüşüm kira yardımında ne değişti?

Kentsel dönüşümde evini anlaşma yolu ile tahliye edenlere bazı koşullarda kira yardımı yapılıyor. Kira yardımında aranan şartlarda bazı değişiklikler yapıldı. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımında ne değişti?

Kentsel dönüşümde kira yardımı 735 liraya yükseldi!

Türkiye'nin büyük önem verdiği kentsel dönüşümde 2015 yılında yapılacak kira yardımı zamlanarak 735 liraya yükseldi. Kentsel dönüşüm nedeniyle adeta bir seferberlik içerisinde olan Türkiye'de çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

kira ödüyorum kira veriyorum Haberi

kira ödüyorum kira veriyorum

Kira alıp verenlerin beyanı!

İşyeri ve mesken kiralamalarından elde edilen gelirler için bu ay verginin ilk taksiti ödeniyor. Öncelikle beyan verilmesi gereken gelir vergisinde kim nasıl beyanname verecek? Kirada oturan ev sahibi kira vergisi ödeyecek mi?


Kira beyannamesi verilirken seçilecek yöntem, kimin ne kadar vergi ödeyeceğini gösteriyor. Götürü gider yönteminin seçilmesi halinde hiç masrafı olmayan biri, yüzde 25'lik bir indirim yapabiliyor. Ancak bu uygulamayı iki sene boyunca bırakamıyor.


Örneğin, bu sene hiç masraf yapmadınız ve götürü gider yöntemini seçerek beyan verdiniz. Önümüzdeki sene gerçek gider yöntemini seçerek beyanname veremeyeceksiniz.


Gerçek gider yönteminde de, Gelir Vergisi Kanununda belirlenen bazı giderler, vergi ödemesinden düşülüyor. Söz konusu giderler arasın da kira alıp kira verenlerin; kira masrafı da yer alıyor. Buna göre, "Kira alıyorum ama kirada oturuyorum,...