04 / 10 / 2024

Kira sözleşmesi ne zaman biter 2017

Kira sözleşmesi ne zaman biter 2017

Türk Borçlar Kanunu'nun getirdiği yeniliklik kira sözleşmesinde de karşımıza çıkıyor. Kiracıya, kira sözleşme süresinin bitiminden en az 15 gün önce bildirimde bulunarak kira sözleşmesine devam etmeme hakkı tanınıyor. 

Avukatlar, kira sözleşmesi hazırlanmasında asgari 6 bin TL alacak! 

Son zamanlarda pek çok avukat kira davalarının zor ilerlediğine ve zor çözüldüğüne dikkat çekerek, bir daha kira davası almayı düşünmediklerini belirtirken, kira sözleşmesi ve benzeri belgelerin hazırlanmasında zamlı yeni ücret açıklandı. İşte ayrıntılar... 

Ev sahipleri merak ediyor! Kira sözleşmesi olmayan kiracı evden nasıl çıkartılır?

Kira sözleşmesi olmayan bir kiracının ev sahibi tarafından evden hangi durumlarda çıkarılabileceği vatandaşlar arasında merak edilen bir konu olarak karşımıza çıkıyor. Eğer bir kiracının kira sözleşmesi yoksa ne yapılır?

10 Haziran 2023 ve 10 Temmuz 2023'te kira sözleşmesi imzalayan ne kadar kira verecek? Rakam rakam hesaplandı!

1 Temmuz 2024 tarihi itibarıyla kiralarda yüzde 25 zam sınırı kaldırıldı. PEki 10 Haziran 2023 ve 10 Temmuz 2023'te kira sözleşmesi imzalayan ne kadar kira verecek? 

Kira sözleşmesi hakkında bilmeniz gerekenler! Kiracı boşanması durumunda kira sözleşmesi nasıl işler?

Ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan sıkıntılar her geçen gün artarken, kiracıların da bazı durumlar karşısında yasal uygulamalar ile karşı karşıya kalmaları taraflar arasında sorunların oluşmasına neden oluyor. Buna göre eğer kiracı boşanırsa kira sözleşmesi hakkında ev sahibi ne yapmalıdır?

Kira sözleşmesi olmayan kiracılar aman dikkat! İspatlayamazsınız yandınız! 

Mülk sahibi ile kiracı arasında gayrimenkul kiralanırken bir kontrat imzalanıyor. Ancak bazı kişiler bu aşamayı atlayabiliyor. Peki, Kira sözleşmesi yoksa kiracı ve ev sahibinin hakları ne olur? Kira sözleşmesi olmayan kiracılar aman dikkat!

Süresiz kira sözleşmesi feshi nedir?

Ev sahibi ve kiracı arasında hukuki bir güvencenin oluşması nedeniyle kira sözleşmesinin yapılması mümkündür. Bu sözleşme, her iki tarafın da haklarını korur ve ne kadar kira ödeneceğini belirtlir. Kira sözleşmesi boyunca kiracı ikamet edebilir ve kira ödemelidir. 

Kira sözleşmesi nasıl yapılır?

Mülk kiralama için kiracı ve mülk sahibi arasında yazılı bir kira sözleşmesi yapılmalıdır. Peki, kira sözleşmesi nasıl yapılır? Kira sözleşmesi icin ne gerekli? Ev kira sözleşmesi nerede yapılır? Resmi kira sözleşmesi nasıl yapılır? İşte ayrıntılar...

Kira kontratı her yıl yenilenmek zorunda mı? Kira sözleşmesi yenilenmezse ne olur?

Kiracılar ile ev sahipleri arasında kiralanan mülk için bir kira sözleşmesi imzalanır. İki tarafında imzaladığı bu kontrata dair kiracıların bazı soruları vardır. İşte merak edilen sorular ve yanıtları!

Ev sahibi vefat ederse kira sözleşmesi ne olur?

Kiracılar ve ev sahipleri arasında bir kira sözleşmesi imzalanır. Bu sözleşme resmi bir belgedir ve iki tarafı bağlar. Peki evin maliki ölürse sözleşmeye ne olur? İşte detaylar!

Kira sözleşmesi için noter onayı gerekir mi? Kiracı ihtarname almıyorsa ne olur?

Kira sözleşmesi mülk sahibi ve onu kiralayan kişiyi bağlayan resmi bir belgedir. Peki kira sözleşmesine dair neler bilinmektedir? İşte kira sözleşmesine dair araştırılan bazı detaylar!

Sözleşme olmadan ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi? Kira sözleşmesi yoksa ne olur?

Sözleşme olmadan ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi? Kira sözleşmesi yoksa ne olur? İşte kiracı ve ev sahiplerinin sorduğu bu soruların yanıtları!

Kira sözleşmesi bittiğinde kiracı evi ne zaman tahliye edebilir?

Kira sözleşmesine dair kiracıların sorduğu pek çok soru bulunmaktadır. Onlardan biri de Kira sözleşmesi bitiminde kiracı evi ne zaman tahliye edebilir? İşte detaylar!

1 yıllık kira sözleşmesi yenilenmezse ne olur?

Kiracıların oturdukları eve dair pek çok sorusu olabilir. Onlardan biri de 1 yıllık kira sözleşmesi yenilenmezse ne olur? İşte sorulan soruların detayları!

Kira sözleşmesi ne zaman biter 2017 Haberi

Kira sözleşmesi ne zaman biter 2017

Milliyet Gazetesi köşe yazarı Prof. Dr. Erol Ulusoy bugünkü köşe yazısında kira sözleşmelerini değerlendirdi. İşte o yazı...


2012 yılında yürürlüğe giren yeni Türk Borçlar Kanunu birçok yenilikler getirdi. Bunların sonuçlarını artık yaşadıkça doğrudan hissetmeye başladık. Kira sözleşmeleri de böyle. Kiracı veya kiraya veren olarak bir kira ilişkisi içerisine girmişsek, biliriz ki genellikle konut veya çatılı iş yeri kira sözleşmeleri bir yıllık yapılır ve 1 yıl sonra kira sözleşmesinin kendiliğinden biteceğini, kiracının evi veya iş yerini tahliye edeceğini zannederiz.


Oysa yeni hukuki durum öyle değil. Mülkünüzü konut veya iş yeri olarak belirli süreli kiraya vermişseniz, süre bitiminden sonra 10 yıla kadar daha kiraya aynı kiracıyla devam etmek zorunda kalabilirsiniz.


15 gün önce

6098 Sayılı Türk Borçlar Kanunu’nun 347’nci maddesi, konut ve...