08 / 11 / 2024

kira sözleşmesinden vazgeçme

kira sözleşmesinden vazgeçme

Gayrimenkul kira sözleşmesi imzalayan kimseler kısa sürede eve henüz taşınmadan fikrini değiştirebiliyor. Peki, siz de "Kira sözleşmesi imzaladım, vazgeçmek istiyorum! Ne yapmalıyım?" diyorsanız işte yanıtı...

Alınan evden 14 gün içinde cayılabilecek!

Tüketiciye, sözleşmenin kurulduğu tarihten itibaren 14 gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin konut satış sözleşmesinden cayma hakkı geldi. Ön Ödemeli Konut Satışları Hakkında Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayınlandı.

Kira kontratından vazgeçilirse ne olur?

Emlakçı aracılığı ile kira sözleşmesi imzalayan ancak, imzalandıktan sonra bu sözleşmeden vazgeçilmesi durumunda tarafların hakları nelerdir? Kira kontratından vazgeçilirse ne olur? Emlakçı komisyon almaya hak kazanır mı?

Kira sözleşmesinde kritik ayrıntı! Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Her yenileme 10 yıllık süreyi yeniden başlatır!

Kira sözleşmesinin süresi bittiğinde kiraya veren ile kiracı arasında sözleşme yenilebiliyor. Fakat kiracısıyla sözleşme yenileyen ev sahibi, kendisine verilen tahliye imkanını ertelemiş oluyor. İşte ayrıntılar... 

Kiracılar aman dikkat! Kira sözleşmesindeki bu ayrıntıyı gözden kaçıran yandı! Sözleşme feshedilir!

Kiracı ile konut veya iş yeri sahipleri arasında imzalanan kira sözleşmesindeki maddelere uyulmaması halinde sözleşme feshediliyor. Peki hangi durumlarda sözleşme feshedilir? İşte kiracının kira sözleşmesinde dikkat etmesi gereken en önemli maddelerden biri... 

Kira sözleşmelerinde kira bedeli dolar veya altın cinsinden düzenlenebilir mi?

Kira sözleşmesi, konut sahibinin sahip olduğu mülkü belirli bir dönem kullanmak amacıyla bir kiracıya verdiğini gösteren sözleşme olarak biliniyor. Peki kira sözleşmelerinde kira ücreti dolar veya altın cinsinden düzenlenebilir mi?

Ev sahipleri dikkat! İşte kira sözleşmesindeki bir yıl detayı! Kiracıyı çıkaramazsınız!

Bazı kiracılar ev kiralamalarında avukatlarına danışmadan matbu bir kira sözleşmesi yapılır. Bu sözleşme üzerinde yazan süre sebebiyle her iki taraf da çoğunlukla yanılabiliyor. İşte kira sözleşmesinde bir yıllık detay...

Kira sözleşmesini yenilemeyenler yandı!

Ev sahibi ile kiracı arasında yapılan kira sözleşmesinin bazı kuralları bulunuyor. Peki, sözleşme yenilenmese neler oluyor? İşte detaylar...

Süresiz kira sözleşmesi feshi nedir?

Ev sahibi ve kiracı arasında hukuki bir güvencenin oluşması nedeniyle kira sözleşmesinin yapılması mümkündür. Bu sözleşme, her iki tarafın da haklarını korur ve ne kadar kira ödeneceğini belirtlir. Kira sözleşmesi boyunca kiracı ikamet edebilir ve kira ödemelidir. 

Kira sözleşmesinin şerhi nedir? Kira sözleşme şerhi ne işe yarar?

Gayrimenkul sahibinin, zaman zaman kendi evini kullanma ihtiyacı doğabilir veya evini üçüncü bir kişiye satma düşüncesi oluşabilir. Bu gibi durumlarda, kiracılar arasında kira sözleşmesinin feshedilmesi gerekebilir. Fakat, kiracının tapu kaydına "kira şerhi" düşülmektedir.

Kira sözleşmesi nasıl yapılır? Kira sözleşmesi yaparken nelere dikkat edilmeli?

Kira sözleşmesi, bir mal veya mülkün kiralanması için kiracı ve ev sahibi arasında yapılan hukuki bir anlaşmadır. Kiralama sürecinde sözleşme, her iki tarafın haklarını ve sorumluluklarını koruma amacı taşır. Peki kira sözleşmesi yaparken, hangi faktörler dikkate alınmalıdır?

Notersiz yapılan kira sözleşmesi geçerli mi? Sözleşme varken kiracı çıkabilir mi?

Kira sözleşmelerine dair kiracıların ve ev sahiplerinin araştırdığı bazı detaylar vardır. Onlardan bir tanesi de “Notersiz yapılan kira sözleşmesi geçerli mi?” sorusudur. İşte detaylar!

Ev sahibi vefat ederse kira sözleşmesi ne olur?

Kiracılar ve ev sahipleri arasında bir kira sözleşmesi imzalanır. Bu sözleşme resmi bir belgedir ve iki tarafı bağlar. Peki evin maliki ölürse sözleşmeye ne olur? İşte detaylar!

Notersiz yapılan kira sözleşme geçerli mi? Kira kontratında artış oranı yazmıyorsa ne olur?

Kiracılar, kiraladıkları konutlar için ev sahibi ile bir sözleşme imzalarlar. Bu sözleşmede iki tarafında haklarının neler olduğu açık bir şekilde yazılıdır. Peki “Notersiz yapılan kira sözleşme geçerli mi?” İşte detaylar!

Sözleşme olmadan ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi? Kira sözleşmesi yoksa ne olur?

Sözleşme olmadan ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi? Kira sözleşmesi yoksa ne olur? İşte kiracı ve ev sahiplerinin sorduğu bu soruların yanıtları!

Kira sözleşmesi nasıl feshedilir?

Ev sahibi ve kiracının haklarını korumak üzere imzalanan anlaşmaya kira sözleşmesi denir.  Peki, kira sözleşmesi nasıl feshedilir? Bildirim yoluyla kira sözleşme feshi nasıl yapılır? Kira sözleşmesi dava yoluyla nasıl feshedilir? İşte detaylar…

kira sözleşmesinden vazgeçme Haberi

kira sözleşmesinden vazgeçme

Konut ve işyeri gibi gayrimenkul kiralamalarında kira sözleşmesi imzalanıyor. Sözleşme taraflar arasında bir şahit huzurunda yapılabileceği gibi noter huzurunda da imzalanabiliyor. Öyleki yazılı sözleşmesi olmayan sözlü anlaşmalar da kira sözleşmesi hukuku kapsamında düzenleniyor.

Ev ya da işyeri arayan kiracıların talepleri doğrultusunda bir mülk bulmaları kolay olmayabiliyor. Kimi zaman ise gayrimenkulün bulunmasına rağmen çeşitli nedenlerden dolayı anlaşma sağlanamıyor. 


Kiracılar, kiralama sürecini hızlandırmak adına bir veya birden fazla emlakçıdan yardım alabiliyor. Bir ev sahibi ile anlaşma sağlanırken, bir başkasından olumlu haber gelebiliyor ya da başka olumlu-olumsuz nedenler gelişebiliyor. Bu gibi durumlarda kira sözleşmesini yeni imzalamış olan kimseler, sözleşmeden nasıl vazgeçildiğini araştırıyor. 

Peki, siz de "Kira sözleşmesi imzaladım, vazgeçmek istiyorum! Ne yapmalıyım?" diyorsanız işte yanıtı...

"KİRA SÖZLEŞMESİ İMZALADIM VAZGEÇMEK İSTİYORUM" DİYORSANIZ...

Kiracının imzaladığı kira...