06 / 05 / 2024

Kira stopajı yüzde kaç

Kira stopajı yüzde kaç

Bir gayrimenkulünüzü işyeri olarak kiraya verdiğinizi farz edelim. Edindiğiniz brüt kira bedeli üzerinden belli bir oranda kira stopajı vergi kesintisi yapılıyor. Peki kira stopajı nasıl hesaplanır?

Depremin vurduğu o ilde kira fiyatları yüzde 400 arttı! 

Depremin vurduğu Hatay’da konut piyasasını mercek altına aldı. Hatay genelinde tarla fiyatları, deprem öncesine göre yüzde 300 ile 400 arasında arttı.

Yüzde 25 kira artışı kalkarsa zam oranı ne kadar olacak? Kira kontratı yüzde 70.9 oranıyla yenilenebilir! 

Konut kiralarında yüzde 25'lik tavan zam uygulaması, 2 Temmuz tarihinde sona eriyor. Peki yüzde 25 kira artışı kalkarsa zam oranı ne kadar olacak? İşte o son dakika hesabı...

CHP'li Tekin'den kira yorumu! İstanbul’da kira bedeli son 2 senede yüzde 304 yükseldi!

CHP'li Gürsel Tekin sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, İstanbul'daki kira fiyatlarını paylaştı. Tekin, "Son 2 yılda İstanbul’da kira bedeli yüzde 304 arttı" dedi.

Berlin’de yüzde 37 kira artışı mağaza kapattırıyor, Türkiye’de Şubat iş yeri kira zammı yüzde 54.72!

​​​​​​​TÜİK Şubat ayı iş yeri kira zammını yüzde 54.72 olarak açıkladı. İş yeri sahipleri zammı çok bulurken gazeteci Gaffar Yakınca X sosyal medya hesabından Berlin’de 118 yıllık lüks ürün mağazasının yüzde 37’lik kira artışı yüzünden kapandığını duyurdu. Takipçileri bizde zamlar yüzde yüz dedi

2023'te İzmir'de kira bedelleri yüzde 119 arttı: Mayıs'ta yüzde 40'a varan yeni yükseliş bekleniyor! 

İzmir'de 2023 yılı kira fiyatlarında yüzde 119 oranında bir yükseliş oldu. Mayıs ayında da yüzde 40'a varan yeni yükseliş bekleniyor. İşte ayrıntılar...

Yüzde 25 kira zammı sınırı kalkıyor iddiasına yalanlama! 

İletişim Başkanlığı'na bağlı Dezenflasyonla Mücadele Merkezi, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından "kira zammı yüzde 25 sınırı kaldırılıyor" ilgili bir açıklama olduğu iddialarını yalanladı.

İstanbul'da kira fiyatları 4 yılda yüzde yüzde 961 arttı!

İstanbul Planlama Ajansı (İPA) konut fiyatlarındaki artışa ilişkin raporunda orta ve düşük gelir grubunun ev sahibi olmasının imkansızlığı dikkat çekti. Rapora göre 2019’dan bugüne İstanbul’da en çok kira artışı yüzde 961’le Üsküdar’da gerçekleşti.

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 54.Hukuk Dairesi’nin kira kararı yüzde 25 sınırına dokunmuyor!

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 54. Hukuk Dairesi’nin konut kiralarında uygulanan artış oranı üst sınırının "adil” olmadığı yönündeki karar ev sahiplerini sevindirirken kiracıları üzdü. Peki, Kiralarda yüzde 25 sınırı kalkıyor mu? İşte detaylar...

Milletvekilinden şaşırtan kira önerisi! Yüzde 25 zam sınırı genişliyor mu?

Konut kiralarında Temmuz 2024'e kadar geçerli olan yüzde 25 kira zammı sınırlamasının küçük esnaflar için uygulanıp uygulanmayacağı gündeme geldi. Peki küçük esnafa da yüzde 25 kira zammı sınırlaması gelecek mi? 

Konut kiralamada yeni kriz: Bazı ev sahipleri yüzde 25 sınırını aşan uygulamayı devreye aldı!

Ev kiralama yöntemi kiracı ve ev sahipleri arasında sorunlara yol açıyor. Bazı ev sahipleri 'tahliye taahhütnamesi' şartıyla evi kiraya veriyor. Bu yöntemle yasal kira zammı yüzde 25 sınırı aşılabiliyor. 

Ev fiyatları yüzde 110, kira fiyatları yüzde 138 arttı! Evlerin ortalama metrekare fiyatı 19 bin 536 TL oldu

Bu yılın ikinci çeyreğinde Türkiye genelinde konut fiyatları yıllık yüzde 110, kiralar ise yüzde 138 artış gösterdi. Yıllık değer artışı en fazla olan iller Kırklareli, Edirne ve Zonguldak olarak sıralandı. Evlerin ortalama metrekare fiyatı ise 19 bin 536 TL oldu.

Kira krizine yüzde 25 zam sınırı da çare olmadı! Ev sahibi kiracı davaları patladı!

Fahiş kira artışını önlemek için getirilen yüzde 25’lik sınır, ev sahibi-kiracı kavgalarına da çare olmadı. Birçok ev sahibi yüzde 25’ten çok kira artışı yapıyor.

Yüzde 25 kira artışı ne zamana kadar geçerlidir? Yüzde 25 kira artış düzenlemesi uzatılacak mı?

Yüzde 25 kira artış düzenlemesine dair sorular gelmeye başladı. Kiracı pek çok vatandaş, bu düzenlemenin uzatılıp uzatılmayacağını araştırıyor. İşte detaylar!

Kira stopajı yüzde kaç Haberi

Kira stopajı yüzde kaç

Kira stopajı nasıl hesaplanır?

Vergi tevkifatı olarak da bilinen kira stopajı, elde edilen işyeri kiralama gelirlerinden belli bir oranın vergi olarak ödenmesi şeklinde ifade ediliyor. Bu şekilde gelir elde eden gayrimenkul sahiplerinin ödeyecekleri stopaj oranı Gelir Vergisi Kanunu dahilinde yer alıyor. Peki kira stopajı yüzde kaç diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Kira stopajı oranları 2013

Hizmet erbabına ödenen ücretler ile 61 inci maddede yazılı olup ücret sayılan ödemelerden, 103 ve 104 üncü maddeler baz alınarak kira stopajı hesaplanıyor. Buna göre kira stopajı için yüzde 25 ve yüzde 30 olarak stopaj kesintisi yapılıyor. 


Gelir Vergisi Kanunu kapsamında yer alan 103 ve 104. maddeler şu şekilde sıralanıyor;


Esas tarife:

Madde 103 – 

Gelir vergisine tabi gelirler;

8.800 TL’ye (10.700 TL.) kadar % 15

22.000 TL’nin (26.000 TL.) 8.800 TL’si (10.700 TL.) için...