02 / 05 / 2024

kira süresinin sona ermesi

kira süresinin sona ermesi

Kiracı ve ev sahibinin hukuki hakları Borçlar Kanunu kapsamında düzenleniyor. Peki kiralama süresi boyunca tarafların hak ve sorumlulukları nelerdir? Kiralama süresi nedir? İşte kira kanunu..

Kira sözleşmeleri hangi gerekçeler ile feshedilebilir?

Kiracı ile ev sahipleri arasında yapılan kira sözleşmelerinin nasıl sona erdirilebileceği ve nasıl feshedildiği vatandaşlar arasında merak edilen konular arasında yer alıyor. Buna göre, ev sahibi kira sözleşmesini hangi gerekçe ile feshedebilir?

1 yıllık kira sözleşmesi bitince ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?

Son zamanlarda kiracılar arasında en çok merak edilen sorulardan biri, "Kira sözleşmesi sona erdiğinde kiracı çıkarılabilir mi?" oldu. Türkiye Borçlar Kanunu'nun 347. maddesi ve sonrasına göre, kira sözleşmeleriyle ilgili bazı hükümler bulunuyor. İşte ayrıntılar...

Kira sözleşmesi bitince kiracı evi ne zaman tahliye etmeli?

Kira sözleşmesi belirli süreli yapılmış olsa dahi kira sözleşmesinin süresinin bitmesi durumunda kiracının evden çıkmasını istemek yeterli değildir. Peki, kira sözleşmesi bitince kiracı evi ne zaman tahliye etmeli? İşte tüm merak edilenler...

1 yıllık kira sözleşmesi sona erince ne olur?

Kira sözleşmeleri, karşılıklı borç yükleyen ve süreklilik arz eden bir sözleşme türü olarak karşımıza çıkıyor. Gayrimenkul kiralama süresince yerine getirilmesi gereken tüm yükümlülüklerin kira sözleşmelerinde belirtilmesi gerekiyor...

Kira sözleşmesi nasıl yapılır? İşte kira sözleşmesi örneği 2022!

Kira sözleşmesi belirli ve belirsiz süreli olarak yapılabilmektedir. Kira süresinin belirlenmediği durumlarda kira sözleşmesi belirsiz tarihli olarak sayılır. Peki, kira sözleşmesi nasıl yapılır? İşte kira sözleşmesi örneği 2022..

Dövizle kira sözleşmesi dönemi sona erdi!

Dövizle yapılan kira sözleşmeleri için iki yıllık sürenin sonuna gelindi. Hazine ve Maliye Bakanlığı sözleşmelere TL olarak devam edilecek açıklamasında bulundu.

Kira sözleşmesi bittikten sonra kiracı tahliye edilebilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Kira sözleşmesi 15 Mart 2020’de sona eren işyerinde kiralayanla 9 Haziran’da kirayı anlaştık. Kira sözleşmesi yapmadık. Aynı gün noterden ‘1 hafta içinde dükkanı boşaltın’ diye ihbarname yolladı. Haklarımız nedir?' sorusunu yanıtladı.

Milli Emlak'ta kira süresi 10 yılı aşamaz!

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Milli Emlak'ta kira süresinin 10 yılı aşamayacağını söyledi. 

5 maddede kira sözleşmelerinin sona erme sebepleri!

Avukat Kadir Kurtuluş ile Avukat Figen Şimşek, 5 maddede kira sözleşmelerinin sona erme sebeplerini kaleme aldı...

Deniz GYO ayrılma hakkı kullanım süresi sona erdi!

Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) ayrılma hakkı kullanım süresinin sona ermesi hakkında açıklama yaptı.

Kira sözleşmesi ne zaman biter?

Türk Borçlar Kanunu'nun getirdiği yeniliklik kira sözleşmesinde de karşımıza çıkıyor. Kiracıya, kira sözleşme süresinin bitiminden en az 15 gün önce bildirimde bulunarak kira sözleşmesine devam etmeme hakkı tanınıyor. 

10 soruda kira sözleşmesini sona erdiren haller!

Gayrimenkul kiralamalarında kira sözleşmesi feshi sürecinde tarafların bazı hak ve sorumlulukları bulunuyor. Peki, bu hak ve sorumluluklar nelerdir? Kira sözleşmesini sona erdiren haller nelerdir?

10 soruda kira sözleşmesinin sona erme nedenleri!

Konut ve işyerlerinin kiraya verilmesi halinde taraflar arasında imzalanan sözleşme, kanunda belirtilen nedenlerin doğması halinde feshedilebiliyor. İşte kira sözleşmesinin sona erme nedenleri..

kira süresinin sona ermesi Haberi

kira süresinin sona ermesi

Kiralama süresi nedir?

Kiracı ve ev sahibinin hukuki hakları Borçlar Kanunu kapsamında düzenleniyor. Peki kiralama süresi boyunca tarafların hak ve sorumlulukları nelerdir? Kiralama süresi nedir?


Kiracı ve mal sahibi arasındaki ilişkiyi düzenleyen duruma kira sözleşmesi, aralarındaki ilişkiye de kira olarak karşımıza çıkıyor  


Kira; Kiralayanın, bir şeyin kullanımını kiracının verdiği bir bedel karşılığında ve belli bir süre için kiracıya bırakmasına deniyor. 


Kira süresi nedir?

MADDE 300- Kira sözleşmesi, belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabilir.


Kararlaştırılan sürenin geçmesiyle herhangi bir bildirim olmaksızın sona erecek kira sözleşmesi belirli sürelidir; diğer kira sözleşmeleri belirli olmayan bir süre için yapılmış sayılır.


C. Kiraya verenin borçları

I. Teslim borcu

MADDE 301- Kiraya veren, kiralananı kararlaştırılan tarihte, sözleşmede amaçlanan kullanıma elverişli bir durumda teslim etmek ve sözleşme süresince bu durumda bulundurmakla yükümlüdür....