02 / 10 / 2024

kira tespit davası harç

kira tespit davası harç

Kira tespit davasının açılabilmesi için söz konusu dairenin değerinde değişiklik olması gerekiyor. Ev sahibi ne zaman kira tespit davası açabilir?

Rayiç bedelinin beş katı altında oturan kiracılara 'kira tespit' darbesi! 5 yılı dolanlara dava açılacak! 

Milyonlarca kiracıyı yakından ilgilendiren kira bedelleriyle ilgili kötü haber geldi. Rayiç bedelinin beş katı altında oturan ve 5 yılı dolan kiracılara kira tespit davaları açılıyor. 

Kira tespit davalarında 'Ne olabilir ki?' demeyin: Geçmiş kiralar 300-400 bin TL olarak önünüze gelebilir! 

Kira tespit davalarında hem ev sahibinin hem de kiracının dikkat etmesi gereken birçok detay bulunuyor. Bunlardan biri de "3-4 bin TL'ye oturuyorum, dava açsa ne yazar ki?" bakışı. İşte o bakışın getirdiği riskler... 

Avukatlar da kira davalarına isyan ediyor: Dünyanın hangi ülkesinde kira davası bu kadar zor ilerler?

Kira davalarında duruşmaların neredeyse 1 yıl sonraki bir tarihe verilmesi işleri uzun zamandır çıkmaza sokuyor. Avukat Afşin Hatipoğlu, kira davası almamaya yemin ettiğini söyledi. İşte o açıklama...  

Kira tespit davasında dikkat! Bunu yapan kiracılar tahliye tarihine kadar artırılmış kiraları öder...

Kira bedelinin tespiti davasını hem kiralayan hem de kiracı açabilir. Kiracı, fazla olan kira bedelinin düşürülmesi; kiralayan ise düşük kira bedelinin arttırılması amacıyla tespit davası açabilir. 

Kira tespit davası ne zaman açılır? Kira bedeli nasıl belirlenir? Ünlü avukat ev sahiplerini uyardı! 

Kira bedelinin tespiti davasını hem kiralayan hem de kiracı açabilir. Peki kira tespit davası ne zaman açılır? Kira bedeli nasıl belirlenir? Ünlü avukat Tarık Çakmak ev sahiplerini uyardı. İşte ayrıntılar...

Ev sahipleri dikkat! Kira tespit davasında mutlaka bu maddeleri yazın!

Kira bedelinin tespitinin dava yoluyla talep edilmesi kira tespit davası olarak adlandırılmakta. Avukatlar kira tespit davasında bazı kriterlere dikkat çekiyor. Peki  Kira tespit davasında hangi maddeler eklenmeli?

Kiracı ve ev sahipleri dikkat! Kira tespit ve ihtar davası hakkında bilmeniz gerekenler!

Yüzde 25 kira artış uygulaması binlerce ev sahibini mağdur etti. Ev sahibi kiracı arasındaki gerilim artmaya başladı ve sonrasında kira tespit ve ihtar davaları artmaya başladı. Peki  Kira tespit davası ne zaman açılır? İşte dava süreleri hakkında bilmeniz gerekenler...

Düşük kira ödeyenler dikkat! Kira tespit davasında hap bilgiler ortaya çıktı!

Avukat Esat Özel, özellikle düşük kira ödeyenleri yakından ilgilendiren kira tespit davasında krtik ayrıntıları açıkladı. İşte kira tespit davasında hap bilgiler...

Şarkıcı Tuğba Ekinci'ye ev sahibinden 'kira tespit' davası!

Gayrettepe’de yaşayan ünlü şarkıcı Tuğba Ekinci, ev sahibi ile mahkemelik oldu. Ekici kirasını 6 bin 200 liradan, 28 bin liraya yükselten ev sahibine itiraz etti. 

Zam sınırının kalkması çözüm olmadı, eski kiracılara açılan kira tespit davaları arttı

Kiralara uygulanan zam sınırlamasının bitmesinin ardından TÜİK’in açıkladığı yüzde 65 enflasyon artışı uzun süredir oturan kiracılara yapılan zamda yetersiz kaldı. Eski kiracıların ödediği miktarla rayiç arasında makas açıldı. Ev sahiplerinin açtığı kira tespit ve tahliye davaları arttı.

Kiracı ve ev sahipleri dikkat! Ünlü avukat kira tespit davasında 6 kritik maddeyi açıkladı!

Avukat Tarık Çakmak kiracı ve ev sahiplerini yakından ilgilendiren kira tespit davasıyla ilgili dikkat edilmesi gereken en önemli 6 maddeyi açıkladı.

Ev sahibi, emlakçı ve kiracılara kötü haber! Kira tespit davasında doğru bilinen yanlış ortaya çıktı!

Finansal Yönetim Danışmanı Dr. İbrahim Can, kira bedelinin tespiti konusundaki davalara değinerek, ev sahibi, kiracı ve emlakçıların doğru bildiği yanlışı açıkladı. 

Ev sahiplerini yakından ilgilendiriyor! Kira tespit davası 5 yıldan sonra ne zaman açılır, belli süresi var mı?

Konut ve çatılı iş yeri kira sözleşmelerinde 5 yılı doldurması hâlinde emsal kira bedellerine göre artış yapılması talep edilebiliyor. Bu kapsamda kira tespit davaları devreye giriyor. Peki kira tespit davası Kira tespit davası 5 yıldan sonra ne zaman açılır, belli süresi var mı?

kira tespit davası harç Haberi

kira tespit davası harç

Ev sahibi ne zaman kira tespit davası açabilir?

Yenilenen kira dönemlerinde uygulanacak kira bedeline ilişkin anlaşmaları, bir önceki kira yılında üretici fiyat endeksindeki artış oranını geçmemek koşuluyla geçerli oluyor. 


Bu kural, bir yıldan daha uzun süreli kira sözleşmelerinde geçerli oluyor. Taraflarca bu konuda bir anlaşma yapılmamışsa, kira bedeli, bir önceki kira yılının üretici fiyat endeksindeki artış oranını geçmemek koşuluyla hâkim tarafından, kiralananın durumu göz önüne alınarak hakkaniyete göre belirleniyor.


Kira tespit davaları, ev sahibi tarafından kiracısına söz konusu mülkün değerinde artış olması durumlarında açılıyor. 


Ev sahibi ne zaman kira tespit davası açabilir?

Kiraya veren veya malik kira tespit davası açabiliyor. Kira sözleşmesinin sona ermesinden itibaren en geç 15 gün önce ihtar veya dava dilekçesinin davalı kiracıya tebliğ edilmesi gerekiyor.


Buna uyulmazsa, mahkemece tespit edilen kira,...