06 / 07 / 2024

kira uyarlama davaları

kira uyarlama davaları

TÜDER Başkanı Hatice Kolçak, "Döviz bazında sözleşmesi olan kiracılar, kira uyarlama davaları açmaya başlayacak. Yani dolardaki bu artış önümüzdeki günlerde kira uyarlama davalarını artıracak" dedi...

Hatice Kolçak: Dolardaki artış, kira uyarlama davalarını artıracak!

Tüketiciler Derneği Emlak Komisyonu Başkanı Hatice Kolçak "Döviz bazında sözleşmesi olan kiracılar, kira uyarlama davaları açmaya başlayacak. Yani dolardaki bu artış önümüzdeki günlerde kira uyarlama davalarını artıracak" dedi.

Ev sahipleri 1 Temmuz'da sahalara dönüyor: Kira tespit davaları bitmeyecek!

Kirada yüzde 25 zam sınırının, 1 Temmuz tarihinde bitmesi bekleniyor. Konut sahibi ve kiracıyı karşı karşıya getiren kira tespit davalarının ise bir süre daha devam edeceği söyleniyor. İşte detaylar...

Yüzde 25 sınırı 4 gün sonra sona eriyor! Kira sözleşmeleri ve tespit davaları 1 Temmuz'u bekliyor!

Kiralardaki yüzde 25 zam sınırının Temmuz ayında sona ermesi beklenirken, kira sözleşmeleri ve tespit davalarının da Temmuz ayını beklediği belirtildi.

AVM'lerde ciro ve kira kavgası büyüyor: Kira uyarlama davalarında rayiç yüzde 10-15 daha düşük kalıyor! 

BMD’nin AVM’lerdeki haksız uygulama iddialarına cevap veren ECE Türkiye Eş Genel Müdürü ve AYD Başkanı Nuri Şapkacı, "Biz onların cirolarını denetlettiremiyoruz. O zaman ciro kaçıranlar belirlendiğinde bize fesih hakkı verilsin” dedi ve AVM'lerde kira uyarlama davalarına da değindi.

Ünlü gazeteci kira davalarındaki artışın asıl nedenini açıkladı!

Ünlü gazeteci Emin Pazarcı sosyal medya hesabından kira ve alacak davalarındaki artışa değindi ve artışın arkasındaki asıl nedeni açıkladı.

Kira tespit davasında keşif ve bilirkişi ücreti detayı! Rakam rakam açıklandı!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar katlanırken, son günlerde kira tespit davaları merak konusu oluyor. Avukat Serkan Göktürk, resmi X sosyal medya hesabından kira tespit davası ile ilgili bir paylaşımda bulundu. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Ev sahiplerine uyarı: Kira tespit davasında talebinizi düşük söyleyin, yoksa masraflar size kalır!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan kira bedeli anlaşmazlıkları, kira tespit davaları ile çözülebiliyor. Mağdur bir ev sahibi "Kira tespit davasında talebinizi düşük söyleyin" uyarısında bulundu. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Ev sahiplerinin kanayan yarası kira davaları neden uzun sürüyor? 

Mülk sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan kavgalar mahkemelere taşınırken, pek çok kişi de kira davalarının neden uzun sürdüğünü araştırıyor. Peki kira davaları neden uzun sürüyor? 

Ev sahipleri kira sözleşmeleri ve tespit davaları için Temmuz ayını bekliyor!

Fahiş fiyat artışlarını önlemek amacıyla 2 senedir uygulanan kiraya yüzde 25 zam tavanında sona gelindi. Uzmanlar yaptıkları açıklamada yüzde 25 artışın sembolik kaldığını, zam oranlarının yüzde 100’ü aştığını kaydederek, kira tespit davalarının Temmuz ayınu beklediğini belirtti.

Avukattan kira anlaşmazlıklarında ara buluculuk tepkisi: Hakkaniyetli yapılmayan kanun ara bozuyor!

Son rakamlara göre, kira davalarında arabulucuya başvuru sayısı 169 bin 255 oldu. Avukat Çetin Bişgin, ara buluculuk uygulamasına tepki göster ve hakkaniyetli yapılmayan kanunun ara bozduğunu belirtti. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Kira davalarında ara bulucuya başvuru sayısı 169 bin 255’i buldu!

İstanbul'da gerçekleştirilen Uzlaştırma Uluslararası Sempozyumu'nda önemli açıklamalar yapan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kira davalarında ara bulucuya başvuru sayısının 169 bin 255’i bulduğunu dile getirdi.

Kira uyarlama davası açmak isteyen ev sahiplerine kötü haber! 

Yüzde 25 zam sınırına takılan ve düşük kiralardan dert yanan milyonlarca ev sahibi kira uyarlama davaları ile ilgili detayları araştırıyor. Peki kira uyarlama davası 3. yıldan itibaren açılabilir mi? 

İstanbul Adliyelerinde kira davaları ne kadar sürüyor? Anlaşamayan ev sahiplerine ve kiracılara büyük şok!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan yüzde 25 zam sınırı ve tahliye talepli anlaşmazlıklar mahkemeleri de kilitlemiş durumda. Peki İstanbul Adliyelerinde kira davaları ne kadar sürüyor? İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Düşük kiralardan dert yanan ev sahipleri dikkat! Hemen kira uyarlama davası açabilirsiniz!

Düşük kiralardan dert yanan milyonlarca ev sahibi kira uyarlama davaları ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki kira uyarlama davası ne zaman açılabilir? 

kira uyarlama davaları Haberi

kira uyarlama davaları

Tüketiciler Derneği (TÜDER) Emlak Komisyonu Başkanı Hatice Kolçak, doların, geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 28 artışla 2.25 lirayı görmesinin, dövizle konut ya da iş yeri kiralayanları zor durumda bıraktığını ve bu yükselişin "kira uyarlama davaları"nı artıracağını iddia etti. 


SÖZLEŞMELERE DİKKAT! 


Kolçak, "Döviz bazında sözleşmesi olan kiracılar, kira uyarlama davaları açmaya başlayacak. Yani dolardaki bu artış önümüzdeki günlerde kira uyarlama davalarını artıracak" dedi. 


Sabah...