29 / 04 / 2024

kira vergisinde emsal kira

kira vergisinde emsal kira

Kira bedelinin hiç olmaması ya da düşük olması halinde, “emsal kira bedeli” esas alınıyor. Peki, emsal kira bedeli nedir? 2015 yılı emsal kira nasıl hesaplanır?

Kira geliri vergisinde bu şekilde indirim yapılıyor: 2023'te 21 bin TL'den fazla kira geliri elde edenler dikkat!

Kira gelirleri için beyanname dönemi bugün itibarıyla başladı. Peki kira geliri beyanında gerçek gider ile götürü gider arasındaki fark ne? Kira geliri vergisinde nasıl indirim yapılır? İşte merak edilenler...

Evi kirada olanlar dikkat! Kira gelir vergisinde geri sayım başladı: İşte istisna şartları!

Konut ve iş yeri gibi gayrimenkullerinden kira geliri elde edenler, yıllık beyanname düzenleyerek vergi ödüyor. Kira gelir vergisinde geri sayım başladı. Peki kira gelirinde istisna tutarı ne kadar? 

Ev sahipleri 5 yıl dolmadan kirayı artırabilecek! Mahkemeden emsal karar

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 54. Hukuk Dairesi kira zammı konusunda emsal bir karar imza attı. Mahkeme, uzun süreli kira sözleşmelerinde kira parasının günün ekonomik koşullarına uyarlanması için her zaman “uyarlama” davası açılabileceğine karar verdi. 

Kira geliriniz 9 bin 500 lirayı geçiyorsa şimdi bakın! Peş peşe açıklandı! Kira vergisinde kazançlı çıkabilirsiniz!

Milyonlarca mülk sahibinin, 2022 senesinde elde ettiği kira gelirleri için 1-31 Mart tarihleri arasında beyanname vermesi gerekiyor. Kira geliriniz 9 bin 500 lirayı geçiyorsa şimdi bakın! Peş peşe açıklandı! Kira vergisinde kazançlı çıkabilirsiniz!

Milyonlarca ev sahibini ve kiracıyı ilgilendiriyor! Kira artışıyla ilgili yargıdan emsal karar çıktı! 

Antalya'da, yasal üst sınır olan yüzde 25 kira artışını kabul etmeyen konut sahibinin yaklaşık bir yıl önceki kontrat ile eş zamanlı imzalanan tahliye taahhütnamesine dayanarak yolladığı tebligat, kiracının eline geçmediği gerekçesiyle "usulsüz" kabul edildi. İşte detaylar...

Milyonlarca ev sahibini ilgilendiriyor! Kira gelirinde buna dikkat! 

Konut kira artış sınırlaması ve emsal kira bedeli konusu sık sık gündeme geliyor. Ekonomimcom köşe yazarı Bumin Doğrusöz, kira gelirinde ev sahiplerini ilgilendiren önnemli bir detay paylaştı. İşte ayrıntılar...

Milyonlarca kişi ödüyor! İşte kira geliri vergisinde emsal bedel ayrıntısı!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Bumin Doğrusöz, bugünkü köşesinde emsal kira bedeli üzerinden beyanname verilmesini kaleme aldı. İşte Bumin Doğrusöz'ün 'Emsal kira bedeli üzerinden beyan' başlıklı yazısı...

Evini ve iş yerini kiraya verenler dikkat! İşte kira gelir beyanıyla ilgili merak edilenler...

Sözcü Gazetesi köşe yazarı Nedim Türkmen bugünkü köşesinde kira gelirinin beyanını kaleme aldı. İşte Nedim Türkmen'in 'Hayırlı damat olmaya emsal kira bedeli engeli' başlıklı yazısı...

Milyonlarca mülk sahibini ilgilendiriyor! Kira vergisinde kazandıran tüyolar neler? İşte ayrıntılar...

Gayrimenkulü kirada olan vatandaşların vergi ödeme işlemleri 1 Mart itibarıyla başlamış olup 31 Mart'ta sona eriyor. Posta Gazetesi yazarı Bilal Emin Turan bugün kaleme aldığı yazısında kira vergisi hakkında merak edilen konu başlıklarına değindi.

Kira geliri vergisinde bunlara dikkat! Milyonları ilgilendiriyor!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Ahmet Karabıyık, bugünkü köşesinde kira gelirlerinin vergilendirilmesini ayrıntılı olarak kaleme aldı. İşte Ahmet Karabıyık'ın 'En az kira bedeli nasıl hesaplanıyor?' başlıklı yazısı...

Kira geliri vergisinde altın ipucu! Verginizi düşürebilirsiniz!

Habertürk Gazetesi köşe yazarı Rahim Ak, bugünkü köşesinde kira vergisini ve kira vergisiyle ilgili ipuçlarını kaleme aldı. İşte Rahim Ak'ın '1.5 kiradan fazla gideri olan gerçek gider yöntemini seçmeli' başlıklı yazısı...

Kira gelir vergisi ne zaman ödenir 2022?

Kira gelir vergisi ödeme tarihleri, mesken ve işyeri kira gelir sahipleri tarafından merak ediliyor. Bu sene kira gelir vergisinde istisnasında artış yaşandı. Belirlenen sınırı aşanlar vergi mükellefi olacak. Peki, 2022 kira gelir vergisi ne zaman ödenecek?

Yargıtay'dan mülk sahibi ve kiracı kavgaları için emsal karar!

Yargıtay 8. Hukuk Dairesi, milyonlarca kiracıyı yakından ilgilendiren bir karar aldı. Emsal niteliğindeki kararda, kira sözleşmesinin kiralayanın ölümü ile sona ermeyeceğine hükmedildi. 

kira vergisinde emsal kira Haberi

kira vergisinde emsal kira

Emsal kira nasıl hesaplanır?

Gayrimenkul kiralamalarından elde edilen kira gelirleri için kira gelir vergisi ödeniyor. Meskenlerde elde edilen kira gelirinin 3.300 TL'den, işyerinde ise 27.000 TL'den düşük olması halinde vergiden muaf olunuyor.


Bilindiği üzere meskenlerde 500 TL'den fazla olan aylık kira gelirleri için kira tahsili banka aracılığı ile yapılıyor. Tahsilin bankadan yapılmaması halinde birtakım cezalar uygulanıyor.


Kimi zaman mal sahipleri vergi ödememek için kira bedelini elden tahsil ederek, vergi beyanından kaçınabiliyor. Bu kimselerin tespiti halinde de yine vergi cezası uygulanıyor.


Kimi zaman da gerçekten elde edilen aylık kira bedeli ya düşük olabiliyor, ya da hiç kira bedeli alınmayabiliyor. Kira bedelinin hiç olmaması veya düşük olması halinde, “emsal kira bedeli” esas alınıyor. Peki, emsal kira nasıl hesaplanır?


- Gayrimenkulün bedelsiz olarak başkalarının kullanımına bırakılması,

- Kiraya...