23 / 07 / 2024

kira zam davası

kira zam davası

Yapılacak artışta anlaşma sağlanamaması durumunda kira artışı için dava açılabiliyor. Bu davalar her zaman açılabiliyor. Dava bir dilekçe ile Sulh Hukuk Mahkemesine müracaat ediliyor. İşte kira artışı dava dilekçesi 2016..

Kiraya yapılan fazla zam için nasıl itiraz edilir?

Kira bedeline ÜFE oranlarında zam yapılması gerekiyor. kimi ev sahipleri kiracılarına yasal orandan daha yüksek bir zam yapabiliyor. Peki, kiraya yapılan fazla zam için nasıl itiraz edilir?

Kira zammı davası nedir?

Mal sahiplerinin kanunda belirtilen oranlarda zam yapma hakları bulunuyor. Aksi halde, zam hesabında hakimin müdahalesi istenebiliyor. Peki, kira zammı davası nedir? Kira zammı davası nasıl açılır?

Ev sahipleri dikkat! İşte kira tespit davası için hap bilgiler!

Avukat Tarık Çakmak resmi sosyal medya hesabı üzerinden kira tespit davası için hap bilgileri paylaştı. İşte Tarık Çakmak'ın o paylaşımı...

Kira sözleşmesinin tarafı olmayan malik, kira tespit davası açabilir mi?

Kira sözleşmesi yapılırken, ev sahipleri ve kiracılar kira bedelinde anlaşmazlığa düşebiliyor bu durumda kira tespit davası devreye giriyor. Peki Kira sözleşmesinin tarafı olmayan malik, kira tespit davası açabilir mi?

Yüzde 25 kira zam sınırı kaldırıldı, geride izleri kaldı! Kaç ev sahibi bu uygulamaya uydu? 

Kiracı ve ev sahipleri arasında büyük gerginliğe neden olan yüzde 25 kira sınırlaması her ne kadar kaldırılmış olsa da sosyal medyanın gündeminden bir türlü düşmüyor. Uygulamayla ilgili tartışmalar çığ gibi büyümeye devam ediyor. 

Adalet Bakanı Tunç'tan son dakika kira zammı açıklaması! Artık sınırlamaya gerek kalmayacak! 

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 1 Temmuz itibarıyla sona eren yüzde 25'lik kira zam sınırıyla ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Tunç, kira artışla ilgili ''Sınırlamalara gerek kalmadan kendi mecrasında yürüyecek'' dedi. 

Yeni kira artış düzenlemesiyle kira bedelleri yükselir mi, düşer mi?

Kira artışlarına uygulanan yüzde 25 zam sınırı 2 Temmuz’da sona ererken; yeni kira zam oranı yüzde 65,07 olarak açıklandı. Peki yeni kira artış düzenlemesiyle kira bedelleri ne olur; yükselir mi, düşer mi?

Temmuz ayı kira artış oranı: 15 bin TL'lik kira 24 bin 760 TL olacak! Kira zam hesaplama!

Kira artışlarına uygulanan ‘yüzde 25 zam sınırı’ 1 Temmuz itibarıyla kaldırıldı. Konut sahiplerinin kiralara uygulayacağı yeni zam belli oldu. İşte Temmuz ayı kira artış oranı, kira zam hesaplama...

Kiracılar dikkat! Ev sahipleri kiraya yüzde 100 zam yapabilir mi?

Yaklaşık olarak iki senedir uygulanan yüzde 25 kira zam sınırı sonrasında milyonlarca kişi piyasada neler olacağını merak etmektedir. Özellikle kiracılar kira zam sınırının kalması ile ev sahiplerinin ne kadar zam yapabileceğini de merak edip araştırıyorlar.

Kiracılar dikkat! Kira tespit ve tahliye davası aynı anda açılabilir mi? 

Milyonlarca kiracının merak ettiği kira tespit davasının tahliye davası ile beraber açılıp açılmayacağı konusunu ünlü avukat Tarık Çakmak sosyal medya hesabından açıkladı.

Ev sahipleri şimdiden kira zamlarını yapmaya başladı: Yüzde 25 sınırı kalkınca ne olacak?

Kira zam sınırı kalkarsa en çok yeni ev kiralayanların etkileneceğine dikkat çeken emlakçılar, kalkmama ihtimaline karşı konut sahiplerinin daireleri boş tuttuklarını belirtti. İşte ayrıntılar..

Kira tespit davasında keşif ve bilirkişi ücreti detayı! Rakam rakam açıklandı!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar katlanırken, son günlerde kira tespit davaları merak konusu oluyor. Avukat Serkan Göktürk, resmi X sosyal medya hesabından kira tespit davası ile ilgili bir paylaşımda bulundu. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Ev sahiplerine uyarı: Kira tespit davasında talebinizi düşük söyleyin, yoksa masraflar size kalır!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan kira bedeli anlaşmazlıkları, kira tespit davaları ile çözülebiliyor. Mağdur bir ev sahibi "Kira tespit davasında talebinizi düşük söyleyin" uyarısında bulundu. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Kira zam oranları nasıl belirlenecek? 1 Temmuz itibari ile uygulanacak oran ne olacak? 

Temmuz ayına yaklaşırken, ev sahibi ve kiracılar, yüzde 25 zam sınırının devam edip etmeyeceğini merak etmekteler. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bu sınırın kalkması gerektiğini vurgulamıştı. TÜFE ortalaması üzerinden belirlenecek yeni zam oranları yol gösterecek.

Kira tespit davası sonuçlanan ev sahibi: Kiracım 8 ayda beni 69 bin TL dolandırmış!

Mağdur bir ev sahibi kira tespit davası ile ilgili bir paylaşım yaptı. Davanın sonuçlandığını söyleyen ev sahibi, "Adam 8 ayda beni 69 bin TL dolandırmış" dedi. İşte ayrıntılar... 

kira zam davası Haberi

kira zam davası

İşyeri ve mesken kiralamalarında sözleşmenin senelik olarak yenilenmesi halinde mal sahibi, kiraya zam yapma hakkına sahip oluyor. 


Konutta ÜFE oranlarında, işyerinde ise 2020 yılına kadar istenilen oranlarda kiraya zam yapılıyor.


Yapılacak artışta anlaşma sağlanamaması durumunda kira artışı için dava açılabiliyor. Bu davalar her zaman açılabiliyor. Dava bir dilekçe ile Sulh Hukuk Mahkemesine müracaat ediliyor.


Kira artışı dava dilekçesi 2016


…...... HUKUK MAHKEMESİ HAKİMLİĞİNE


DAVACI     :

VEKİLİ     :

DAVALI     :

KONU       : Kira bedelinin tespiti talebinden ibarettir.


AÇIKLAMALAR    :


1- Davalı …/…/… tarihli kira sözleşmesi gereği müvekkilimin maliki bulunduğu taşınmazda aylık …TL kira karşılığı oturmaktadır.


2- Davalının ödemekte bulunduğu kira bedeli emsallerinin çok altında olduğundan müvekkil davalı kiracıya ……. tarihindeki ihtarname ile kira bedeli artırımı hakkındaki isteğini bildirmiş olmasına rağmen davalı...