04 / 07 / 2024

kira zam ihtarnamesi

kira zam ihtarnamesi

Taşınmaz mal kiralamalarında sözleşme süresinin uzaması durumunda yeni kira dönemi için belli oranlarda zam yapılıyor. Yapılacak bu zam ile kiracıya ihtarname gönderiliyor. İşte kira artışı ihtarnamesi örneği 2020...

Kira artışı ihtarname örneği 2016!

Taşınmaz mal kiralamalarında sözleşme süresinin senelik olarak uzaması halinde, kira bedeline belli oranlarda zam yapılıyor. Yapılan zam, kiracıya bir ihtarname ile bildirilebiliyor. İşte kira artışı ihtarname örneği 2016..

Kira artışı ihtarnamesi örneği!

Taşınmaz mal kiralamalarında sözleşme süresinin uzaması halinde yeni kira dönemi için belli oranlarda zam yapılıyor. Yapılacak bu zam kiracıya bir ihtarname ile bildiriliyor. İşte kira artışı ihtarnamesi örneği..

Temmuz ayı kira artış oranı: 15 bin TL'lik kira 24 bin 760 TL olacak! Kira zam hesaplama!

Kira artışlarına uygulanan ‘yüzde 25 zam sınırı’ 1 Temmuz itibarıyla kaldırıldı. Konut sahiplerinin kiralara uygulayacağı yeni zam belli oldu. İşte Temmuz ayı kira artış oranı, kira zam hesaplama...

Can yakan kira sorusu: Temmuz'dan önce zam yapan kiracı yeniden zam yapacak mı? 

Kira artışlarındaki yüzde 25 zam sınırı sona ererken, Temmuz ayından önce zam yapan pek çok kişi de yeniden zam yapıp yapmayacağını merak ediyor. İşte hem ev sahipleri hem de kiracılar tarafından merak edilen sorunun yanıtı...

Kira zammında yüzde 25 sınırı sona erdi! Ev sahipleri ENAG üzerinden zam istiyor!

Kira artışlarında uygulanan yüzde 25 zam sınırı bugün itibarıyla resmen sona erdi. Söz konusu bu sınırın kalkması ve kira vergisine artış planı kiracıların yükünü ağırlaştıracak. 

Kiracılar dikkat! Ev sahipleri kiraya yüzde 100 zam yapabilir mi?

Yaklaşık olarak iki senedir uygulanan yüzde 25 kira zam sınırı sonrasında milyonlarca kişi piyasada neler olacağını merak etmektedir. Özellikle kiracılar kira zam sınırının kalması ile ev sahiplerinin ne kadar zam yapabileceğini de merak edip araştırıyorlar.

Kira vergisine zam paketten çıkarıldı: Kira geliriyle geçinen ev sahiplerini vuracaktı! 

Şirketlere sağlanan vergi istisnaları dururken hükümet kira geliriyle ayakta duran konut sahiplerinin vergi istisnasına göz dikmişti. Ancak aktarılan detaylara göre, kira vergisine zam paketten çıkarıldı. İşte ayrıntılar...

Ev sahipleri şimdiden kira zamlarını yapmaya başladı: Yüzde 25 sınırı kalkınca ne olacak?

Kira zam sınırı kalkarsa en çok yeni ev kiralayanların etkileneceğine dikkat çeken emlakçılar, kalkmama ihtimaline karşı konut sahiplerinin daireleri boş tuttuklarını belirtti. İşte ayrıntılar..

Kiracıların zam çıkmazı: Ev sahibini mahkemeye vermek yerine yeni ev tutsam, daha fazla kira ödeyeceğim!

Ev sahipleri kiraların yüzde 25 zam sınırı sebebiyle düşük kaldığını belirtirken, kiracılar da fahiş artış taleplerinden şikayetçi. Bir kiracı, "Zammı kabul etmeyip ev sahibini mahkemeye vermek yerine yeni ev tutsam, daha fazla kira ödeyeceğim" dedi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar... 

Haziran 2024 kira artış oranı resmen açıklandı! Bu ay kiralara ne kadar zam gelecek? 

Milyonlarca kişinin merakla beklediği Mayıs ayı enflasyon verilerinin belli olmasıyla birlikte, haziran ayı kira artış oranı da resmen belli oldu. Peki bu ay kiraya ne kadar zam yapılacak?

Kira zam oranları nasıl belirlenecek? 1 Temmuz itibari ile uygulanacak oran ne olacak? 

Temmuz ayına yaklaşırken, ev sahibi ve kiracılar, yüzde 25 zam sınırının devam edip etmeyeceğini merak etmekteler. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bu sınırın kalkması gerektiğini vurgulamıştı. TÜFE ortalaması üzerinden belirlenecek yeni zam oranları yol gösterecek.

Ne yapılırsa yapılsın kira anlaşmazlıkları, kiraya fahiş zam davranışı, zamanında kira ödememe sorunu bitmez!

Hazine ve Maliye Bakanı’nın kira artış sınırının sürmesi için bir sebep görmediğini belirtmesinin ardından ev sahipleri ve kiracıların yeni düzenleme gelip gelmeyeceği ile ilgili merakı arttı. Peki yüzde 25 zam sınırı kaldırılınca sorunlar çözülür mü? İşte ayrıntılar...

Kiracıların yüzde 86'sı ev sahiplerine resmi zam oranının üstünde kira veriyor!

Türkiye genelinde 1.100 kişiyle gerçekleştirilen araştırmaya göre kiracıların yüzde 86'lık kısmı son bir senede resmi zam oranını (yüzde 25) geçen kira zamlarıyla karşılaştığını kaydetti.

Kira zammında ENAG devreye girdi: Ev sahipleri ENAG'ın enflasyonunda zam istiyor! 

Yüzde 25 zam sınırından mağdur olan bazı ev sahipleri artık ENAG'ın yıllık enflasyonuna göre kira artışı istemeye başladı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

1952'de Kira Tasarısı Meclis'te! Konut kiralarına yüzde 50, dükkan kiralarına yüzde 150 zam!

1952 yılında Kira Tasarısı Meclis gündemine alınmıştır. Buna göre 1953'te konut kiralarına yüzde 50, dükkan kiralarına yüzde 150 zam gündeme gelmiş. 

kira zam ihtarnamesi Haberi

kira zam ihtarnamesi

Konut ve çatılı iş yeri kira sözleşmelerinde, kira bedelinde artış yapılmak istenen durumlarda kullanılan ihtarname kiralayan/kiraya veren/mülk sahibi tarafından gönderiliyor. 

Sözleşmede kira bedelinin artacağıyla ilgili bir maddenin bulunması durumunda kiraya veren bildirim amacı ile ihtarname gönderebilir. Kira bedeli artırım ihtarnamesi kiraya veren ve kiracı arasında artış bedeli konusunda anlaşmazlık var ve dava yoluna gidilecek olması durumunda da gönderiliyor. 

Taraflarca bu konuda bir anlaşma yapılmamışsa, kira bedeli, bir önceki kira yılının üretici fiyat endeksindeki artış oranını geçmemek koşuluyla hâkim tarafından, kiralananın durumu göz önüne alınarak hakkaniyete göre belirleniyor.

İhtarname noter aracılığı ile gönderilecek ise 3 nüsha çıktı alınmalıdır ve noter tarafından onaylanmalıdır.

İhtarname iadeli taahhütlü posta yoluyla gönderilecek ise 1 nüsha çıktı alınıp imzalanmalıdır.

Kira artışı ihtarname örneği 2020

İHTARNAME İHTAR EDEN : 

VEKİLİ : 

MUHATAP : 

KONU :...