17 / 07 / 2024

kiracı depozitosu bedeli

kiracı depozitosu bedeli

Ev veya işyerini kiraya veren mal sahipleri kiracısından taşınmaza taşınmadan önce kira depozitosunu isteyebiliyor. Peki, kiracı depozitosu 2015 ne kadar? Kiracı depozitosu nasıl tahsil edilir?

Ev sahibi kiracı arasında yeni kriz! Yıllık kira ödemesi! 12 aylık peşin kira bedeli belirlenirken bu ayrıntıya dikkat!

Kira ücretlerine uygulanacak zam oranı belirlenirken artık TÜFE on iki aylık ortalama oranı dikkate alınıyor. Bu durumda yıllık peşin ödeme isteyen mülk sahipleriyle kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar da sürüyor. 

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! 1 Temmuz'da kanun değişti diyerek, yeni kira bedeli belirlenebilir mi?

Gündemden düşmeyen konut kiralarına uygulanan yüzde 25 zam sınırının kaldırılmasıyla birlikte pek çok kişi de kiralara ne kadar zam geleceğini merak ediyor. Peki 1 Temmuz'da kanun değişti diyerek, yeni kira bedeli belirlenebilir mi?

Ev sahipleri evlerine kavuşmak için resmen para saçıyor! Taşınma bedeli, taşınacakları evin depozitosu daha neler...

Ev sahipleri evlerine kavuşabilmek için resmen mücadele ediyor. İstinaf sonrası, kiracılar evden çıkmak için ev sahiplerinde çeşitli taleplerde bulunuyor. Bunların başında da  taşınma bedeli ve taşınacakları evin depozito bedeli geliyor. İşte detaylar...

Eski ve yeni kiracının ödediği kiralar gündeme oturdu! 5 katı fark! Eski kiracının ev sahibi olsanız ne hissedersiniz?

Yüzde 25 kira artış oranı bir çok ev sahibini mağdur etti. Evin rayiç bedeli altında kirada oturan eski kiracılar şanslı olduklarını düşünürken, ev sahipleri karalar bağlıyor. Eski kiracılar uygun rakamlara kirada otururken yeni kiracılar yüksek fiyattan kira ödüyor.

1 Temmuz sonrası 10 bin liralık kira bedeli ne kadar olacak? Kiracılar dikkat! İşte yeni kira artış hesaplaması!

Yüzde 25 kira sınırlaması 1 Temmuz'dan sonra kalkıyor. Milyonlarca ev sahibi ve kiracıların gözü yeni kira artışı hesaplamasına çevrildi. Peki 1 Temmuz'dan sonra kira bedelleri nasıl hesaplanacak? İşte yeni kira artış hesaplaması...

1 Temmuz 2024'ten sonra konut kiralarında kira bedeli artışı neye göre yapılacak?

Avukat Umut Can Babayiğit, milyonlarca kiracının merak ettiği, 1 Temmuz 2024'ten sonra konut kiralarındaki kira bedeli artışının neye göre yapılacağını açıkladı. 

Kiracılar dikkatli olun! Elden kira ödemek riskli mi?

Elden kira veren kiracılar ile ilgili olarak çok az bilinen fakat gerçekleşmesi halinde de bedeli ağır olan bazı ayrıntılar olduğu belirtildi. Bir kiracı elden kira ödemesi yaparsa ise nasıl bir durum ile karşı karşıya kalabilir? Bu durum neden bu kadar riskli?

Ev sahiplerine uyarı! Kiracının depozitosu mevduat hesabında tutulmak zorunda!

Konut sahiplerinin kiracılarından aldıkları depozitoyu değer kaybına uğramaması için bankada bir mevduat hesabında tutması gerekirken pek çok kişi de "Ev sahibi depozitoyu faiziyle birlikte geri verecek mi" sorusuna yanıt arıyor? İşte detaylar...

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kira bedeli 5 yıl dolmadan artırılabilir mi? 

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan tartışmalar çığ gibi büyürken, kira bedelinin 5 yıl dolmadan artırılıp artırılamayacağı pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki kira bedeli 5 yıl dolmadan artırılabilir mi? 

İhtiyaç nedeniyle tahliye davalarında yıllık kira bedeli detayına dikkat!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında sert rüzgarlar eserken Avukat Esat Özel yaptığı paylaşımda ihtiyaç nedeniyle tahliye davalarında yıllık kira bedeli detayına dikkat çekti. İşte o paylaşım...

Milyonlarca kiracıyı ilgilendiriyor! Kira depozitosu elden verilse dahi iade edilebilir!

Milyonlarca kiracıyı yakından ilgilendiren kiracı sözleşmelerinde kritik ayrıntıyı Avukat Atilla Çilekçi açıkladı. Çilekçi: ''Kira sözleşmesi kapsamında verilen depozito bankaya yatırılıp değerlendirilmemişse bile iade edilebilir'' dedi.

Kiracılara tahliye şoku: Kira bedeliniz bu rakamdan düşükse itiraz edemiyorsunuz! Mahkeme karar verdi!

Ev sahibi ve kiracı anlaşmazlıklarında her gün yeni bir gelişme yaşanıyor. Son örnek Antalya'nın Alanya ilçesinde yaşayan kiracı Tuğra Köklen oldu. Kira bedeli düşük olan Köklen, tahliye kararına itiraz edemedi. İşte ayrıntılar...

Avukat Tarık Çakmak kiracıları uyardı: Üçüncü kişiye yapılan ödeme kiracıyı borcundan kurtarmaz!

Avukat Tarık Çakmak, kiracıları kiralarını ödeme konusunda uyararak, kira bedeli aksi kararlaştırılmadıkça kiraya verene ödenmesi gerektiğini belirtti.

kiracı depozitosu bedeli Haberi

kiracı depozitosu bedeli

Kiracı depozitosu 2015!

Ev veya işyerini kiraya veren mal sahipleri kiracısından taşınmaza taşınmadan önce kira depozitosunu isteyebiliyor.


Kiracılılık hukukunun düzenlendiği kanun gereğince kiracı bu bedeli ödemek ile yükümlü oluyor. Ancak kiracı depozitosu hakkında bazı sınırlamalar bulunuyor.


Bu bedel, yasal olarak 3 aylık kira bedelinden yüksek olamıyor. Örneğin kira bedelinin 1000 TL olduğunu düşünelim. Bu durumda kiracıdan alınacak en yüksek kira depozito bedeli 3000 TL oluyor.


Ayrıca kiracı depozitosunun bir bankaya yatırılması ve kira sonunda herhangi bir zararın yaşanmaması halinde kiracıya iade edilmesi gerekiyor. Kiracı depozitosu esasları kanun kapsamında şu şekilde özetleniyor:


Kiracının güvence vermesi

Konut ve çatılı işyeri kiralarında sözleşmeyle kiracıya güvence verme borcu getirilmişse, bu güvence üç aylık kira bedelini aşamaz.


Güvence olarak para veya kıymetli evrak verilmesi kararlaştırılmışsa kiracı, kiraya verenin onayı olmaksızın çekilmemek...