08 / 05 / 2024

kiracı devlet destekleri 2020

kiracı devlet destekleri 2020

COVİD-19 virüsü sebebiyle ülkelerin en çok ekonomileri etkilendi. Devlet bu dönem içerisinde kiracılar ve iş verenlere fırsatlar sundu.

Kira sözleşmelerinde e-Devlet uygulaması başladı mı? Ev sahipleri ve kiracılar dikkat: Artık bu şekilde olacak!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ev sahibi ve kiracıları ilgilendiren yeni bir düzenlemeyi duyurdu. Peki kira sözleşmelerinde e-Devlet uygulaması başladı mı? İşte Bakan Şimşek'in açıklaması ve merak edilen detaylar...

TCMB kiraları düşürmek için ek vergiyi önermedi: e-Devlet sözleşmeleri, hisseli kiracılık, boş ev vergisi...

TCMB, Enflasyon Raporu'nda konut sorununun çözülmesi amacıyla bir dizi önerilerini paylaştı. Söz konusu öneriler arasında kiralık konut arzının artırılması, sosyal konut uygulaması, hisseli kiracılık, konut sayısına göre kademeli vergilendirme ve boş konut vergisi yer alıyor. İşte ayrıntılar..

Aile Bakanlığı'ndan aile başına geri ödemesiz en düşük 35 bin TL yardım! Başvuru şartları peş peşe belli oldu!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca verilen devlet destekleri, ihtiyaç sahibi vatandaşların hayat koşullarını iyileştirmeyi amaçlayan önemli bir sosyal yardım programını içeriyor. Bu programlardan "Devlet Barınma Yardımı" maddi sorun yaşayanlara geri ödemesiz hibe para desteği veriliyor.

Ev sahipleri ve tüm kiracılar dikkat! Hepinizi ilgilendiriyor... 1 Eylül'den itibaren başlayacak

Artık kangren halini alan kiracı ve ev sahibi arasındaki sorunlar hakkında devlet devreye girdi. 1 Eylül'den itibaren başlıyor. İşte detaylar...

Ev Sahiplerine Yeni Yaptırımlar Geliyor! Kiracıların Korunması Hedefleniyor

Kiralardaki yüksek artışlar ve orantısız zam talepleri ev sahiplerine yönelik yeni yaptırımların gündeme gelmesine sebep oldu. Devlet, kiracıların korunmasını amaçlayan önemli düzenlemeler yapmaya hazırlanıyor. İşte, ev sahiplerinin bilmesi gereken detaylar.

Kiracıya 3 bin TL, ev sahibine 5 bin TL! Depremzede kira yardımı yattı mı? Depremzede kira yardımı ne zaman yatacak?

6 Şubat Kahramanmaraş depremi 10 ili etkiledi. Bu illerde yaşayan depremzedeler için devlet tarafından kiracılara 3 bin TL, ev sahiplerine ise 5 bin TL kira yardımı yapılacağı açıklanmıştı. Peki depremzede kira yardımı yattı mı? Depremzede kira yardımı ne zaman yatacak?

Kendi evini yapana devlet destek çıkıyor! 300 bin TL karşılıksız kredi desteği için ne yapılmalı?

Devlet destekleri açıklanmaya devam ediyor. Bir destek haberi de kendi evine yapacak olan vatandaşlar için geldi. Kendi evini yapacak vatandaşlara devlet düşük faiz imkanıyla kredi verecek. Krediler 300.000 TL’ye kadar karşılıksız olarak verilecek. İşte tüm detaylar…

Devlet 'baba' yüzünü gösterdi! Bu desteği kaçıran dizini döver! Başvuran herkese verilecek

Yeni yıla girmekle beraber devlet destekleri de çoğaldı. Sosyal yardım ödemeleri yükselen enflasyonla beraber gereksinim sahibi ailelerin destek ödemeleri de hızlandı ve ve 2500 TL'lik destek parası için başvuru şartları belirlendi. 

2023 e-Devlet yardım başvurusu! Bu şartları sağlayanlar aylık 5 bin TL destek alacak!

AFAD, depremin meydana geldiği 11 kentteki evi hasarlı olarak tespit edilen ev sahibi ya da kiracılar için Afetzede Barınma Desteği vereceğini açıkladı. Konut sahibi ya da kiracılar için e-Devlet Kapısı üzerinden Afetzede Barınma Desteği başvuruları başladı.

18 yaşını dolduran herkes hemen başvurabilir! Hesaplara 1.250 TL yatırılacak! Bu paraları sakın kaçırmayın!

Dar gelirli vatandaşlara yönelik devlet destekleri hız kesmeden devam ediyor. Verilen detaylara göre, bu kapsamda hesaplara 1.250 TL yatırılacak! Bu paraları sakın kaçırmayın!

Ev sahibi ve kiracılar için açıklandı! Eski uygulamalar tarih oldu! Artık e-devlet üzerinden yapılacak!

Ev sahipleri ve kiracıları yakından ilgilendiren bir açıklama geldi. İşte detaylar!

Dedelere nenelere müjde! Her ay 2500 TL alabilirsiniz! 

Devlet destekleri şimdi de; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aracılığı ile yapılan açıklama içeriğince anneannelere ve babaannelere yönelik oldu Torunlarına bakmaları karşılığında her ay 2.500 TL ödeme yapılacak.

Bu devlet desteğini duyunca gözleriniz yuvalarından fırlayacak! Hemen bu habere bakın 

İhtiyaç sahiplerine yapılan devlet destekleri vatandaş tarafından merak edilip araştırılıyor. 2023 yılında devletin ihtiyaç sahiplerine sunduğu hizmetler arasında olan ödemelerden biri de yılda dört kez verilen yaşlı ve engelli aylığı.

kiracı devlet destekleri 2020 Haberi

kiracı devlet destekleri 2020

Vatan Gazetesi köşe yazarı Mert Nayır, bugünkü köşesinde ''Bu sefer devletimizin sunduğu fırsatları kaçırmayın!'' konulu yazısını kaleme aldı. İşte o yazı...

Dünyayı her kulvarda aylardır kasıp kavuran ve tüm dengeleri alt üst eden COVİD-19 virüsü sebebiyle ülkelerin en çok ekonomileri etkilendi. Çalışma hayatının duran çarklarını harekete geçirebilmek için birçok ülke teşvik, hibe ve destek paketleri hazırlayarak yürürlüğe koydu. 

Mart ayı itibarı ile Cumhurbaşkanımızın bizzat titizlikle takip ettiği ve her atılan adımı,kararı ve önlemleri öncelikle satır başlarıyla vatandaşına kendisinin açıkladığı farklı destek paketleri işverenlerin ve vatandaşın yararlanabilmesi için uygulamaya ivedilikle sokuldu.
 
Devlet bu dönemde ne yaptı ki diye soranlara, pandemi döneminin fırsatlarından, yürürlüğe sokulan önlem paketlerinden bihaber olanlara, bir de halen yararlanma şansı olunan uygulamalara gelin beraber bakalım.

- Nakit akışı bozulanlar...