05 / 05 / 2024

kiracı faturaları ödemezse

kiracı faturaları ödemezse

Taşınmaz kiralamalarında, kiracının üstüne alması gereken abonelikler dahilinde elektrik, su ve doğalgaz abonelikleri yer alıyor. Peki, Kiracıyım faturaları nasıl üstüme alırım? İşte, fatura üzerine alma işlemleri..

Kiracı elektrik borcunu ödemezse ne olur?

Dairenizi kiraya verdiğinizi ancak kiracınızın elektrik, su ve doğalgaz gibi borçlarını ödemeden evden çıktığını düşünelim. Bu durumda kiracı elektrik borcunu ödemezse ne olur? İşte yanıtları...

Kiracı elektrik, su, doğalgaz borcunu ödemezse ne olur?

Ev sahipleri bazen evden çıkan kiracıların bıraktığı elektrik, su ve doğalgaz gibi hizmetlere dair borçlar ile karşı karşıya kalabiliyorlar. Böyle bir durumda borç ne nasıl olur, kalan borcu ev sahibi mi öder? İşte haberin detayları...

Kiracı kaç kez kira ödemezse çıkarılır?

Kiracılar, ev sahibine her ay anlaştığı kira bedelini vermektedir. Ancak bu durum gecikir ya da uzun bir süre ödenmez ise ne olur? Peki “Kiracı kaç kez kira ödemezse çıkarılır?” İşte detaylar!

Kiracı aidat ödemezse ne olur?

Apartman ya da site yönetimi tarafından ortak kullanım giderlerinin karşılanabilmesi için aidat adı altında ücretler toplanıyor. Bu aidat kiracı veya ev sahiplerinden tahsil ediliyor. Peki, Kiracı aidat ödemezse ne olur? Kiracının ödemediği aidattan ev sahibi mi sorumludur? İşte tüm merak edilenler.

Kiracı stopaj ödemezse ne olur?

2020 yılı içerisinde iş yerini kiraya vererek istisnadan yüksek oranda gelir elde eden kimseler kira stopajı vergisi ödüyor. Peki kiracı stopaj ödemezse ne olur? İşte tüm merak edilenler...

Kiracılar dikkat! Kira indirimi talep edilebilir mi?

Koronavirüs salgını sonrasında kredi ve kredi kartı borçları ile elektrik ve su faturaları için gündeme gelen erteleme ve taksitlendirme gibi seçenekleri kiralar için de geçerli oluyor. Kiracıların mülk sahiplerine durumunu yazılı olarak bildirmesi gerekiyor.

Mehmet Özhaseki: Belediyelere kiracılarınızdan kira almayın dedik!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, yaptığı açıklamada, "Belediyelere 'kiracılarınızdan kira almayın, su faturasını ödemezse de kesinti yok' dedik" dedi.

Kiracı kirayı ödemezse ne yapılır?

Kira artış oranları geçtiğimiz günlerde açıklandı. Ev sahiplerinin araştırdığı konular arasında kira artış oranlarının yanı sıra kiracının kirayı ödemediği durumlarda bulunuyor. Peki kiracı kirayı ödemezse ne yapmalı?

Kiracı kirayı ödemezse ne olur? 

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun '11 aydır kiracımız kirayı ödemiyor. Biz de borcun karşılığı 11 aylık kira tutarını tek senet oluşturduk. Fakat bana zorla senet imzalattılar diye bizi şikayet etmiş. Karakolda ifade verdik, sonuç ne olabilir?' sorusunu yanıtladı.

Kiracı kira borcunu ödemezse ne olur?

Kiracı, kiralama süresi boyunca belirlenen kira bedelini belirlenen zamanlarda ödemekle yükümlü oluyor. Peki, kiracınızın kira bedelini ödemediğini düşünelim. Bu durumda kiracı kira borcunu ödemezse ne olur?

Kiracı kirayı ödemezse ne yapılır 2015?

Gayrimenkul kiralamalarında mal sahibi bazı sebeplerin doğması ile kiracısından tahliyesini isteyebiliyor. Bu sebeplerin başında kiracının kirayı ödememesi geliyor. Peki, kiracı kirayı ödemezse ne yapılır 2015?

Kiracı apartman aidatını ödemezse ev sahibi mi öder?

Apartmanda bir dairede kiracının yaşaması durumunda, apartmada sağlanan günlük hizmetler için aidat ödeme yükümlülüğü de kiracıda oluyor. Peki, kiracı apartman aidatını ödemezse ev sahibi mi öder?

Ev sahibi kiracının ödemediği aidattan sorumlu mudur?

Kanunen evde kiracı olması halinde aidatı ödeme sorumluluğu kiracılarda oluyor. Peki, evinizde kiracınız olduğunu düşünelim. Kiracı aidat ödemezse ne olur? Ev sahibi kiracının ödemediği aidattan sorumlu mudur?

Kiracı çöp vergisi öder mi?

Çöp vergisi, işyerleri için belediyeye ödenen vergi oluyor. Meskenler için de çöp vergisi ödeniyor. Ancak meskenlerde bu vergi su faturalarına yansıtılıyor. Peki, vergiyi kim öder? Kiracı çöp vergisi öder mi?

kiracı faturaları ödemezse Haberi

kiracı faturaları ödemezse

Kiracıyım faturaları nasıl üstüme alırım?

Taşınmaz kiralamalarında, kiracının yapması gereken iş ve işlemler arasında birtakım abonelikleri üzerine alması gerekiyor. Kiracının elektrik, doğalgaz ve su gibi abonelikler için yetkili birimlere müracaatta bulunması gerekiyor. 


Doğalgaz aboneliği için, gerekli belgeler ile doğalgaz dağıtım firmasına müracaat edilmesi gerekiyor. Su abonelikleri içinse su dağıtım firmasına müracaat ediliyor. 


Kiracı su abonelik işlemleri:

Binanızın yapım tarihi 12.10.2004 tarihi öncesi ise  ;

İlgili Belediye'den binanın yapım tarihine dair yazı veya Elektrik - Doğalgaz - Telefon Sözleşme evraklarından biri

T.C. Kimlik Numarası yer alan Kimlik Belgesi

Konutlarda daire sayısına göre dairelerden 211 TL Abonelik ve 178 TL Teminat Bedeli olarak Toplam 389 TL

Zorunlu Deprem Sigortası (DASK)


Binanızın yapım tarihi 12.10.2004 - 26.07.2008 tarihleri arasında ise  ;

Yapı Ruhsatı

T.C. Kimlik Numarası yer alan Kimlik Belgesi

Konutlarda daire sayısına göre...