06 / 05 / 2024

kiracı güvence verme bedeli ne kadar

kiracı güvence verme bedeli ne kadar

Gayrimenkul kiralamalarında, taraflar arasında yapılan sözleşmede kiracının güvence vermesi istenebiliyor. Ancak, kanun ile kiracıdan istenen güvence bedeline sınırlama getiriliyor. Peki, kiracı güvence verme bedeli ne kadar?

Bu kişilere sosyal güvence geliyor! Resmen açıklandı! Hayaller gerçek oluyor!

Kamuda ve özel sektörde çalışan milyonlarca vatandaşa yarı zamanlı (part-time) çalışma fırsatı sunulurken; sosyal güvenlik, izin ve aynı zamanda tazminat gibi haklar da yasalarla güvence altına alınıyor. Yarı zamanlı çalışmaya ilişkin yeni düzenlemeler de gelecek. İşte detaylar...

Güvence 34 İnşaat Hırdavat Orman Ürünleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Güvence 34 İnşaat Hırdavat Orman Ürünleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Gaziosmanpaşa'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Bünyamin Barak tarafından kuruldu.

Yenilenmeyen kira sözleşmesi kaç yıl geçerli?

Kira sözleşmeleri, ev sahipleri ile kiracıların haklarını güvence altına alan resmi bir belgedir. Peki Yenilenmeyen kira sözleşmesi kaç yıl geçerli? İşte detaylar!

'Evim Yuvan Olsun' kampanyasında konutlar ve eşyalar Türkiye Sigorta güvencesinde olacak!

Türkiye Sigorta, depremden etkilenen vatandaşların barınma sorununun çözümüne katkı sağlamak için başlatılan "Evim Yuvan Olsun" kampanyası kapsamında evini afetzedelere açan konut sahiplerine bina ve eşya sigortasıyla güvence sunacak.

OHAL süresince depremzedelerden elektrik ve doğal gazda güvence bedeli alınmayacak!

Kahramanmaraş merkezli depremler sebebiyle olağanüstü hal (OHAL) kararı alınan ya da afet bölgesi ilan edilen şehirlerdeki elektrik ve doğal gaz tüketicilerinden, tüm dağıtım bölgelerinde OHAL süresince güvence bedeli alınmayacak.

Tatile çıkacaklar aman dikkat! Güvenli ve rahat tatil için bunları mutlaka yapın!

Tatile çıkarken gözünüz arkada kalmasın! Okulların ara tatile girdiği şu günlerde sömestr tatili için hazırlık yapanlar hem ailenizi hem geride bıraktıklarınızı güvence altına almayı unutmayın.

Depozito ne kadar alınır? Ev kiralanırken ne kadar depozito verilmelidir?

Depozito bir nevi güvence teminatıdır. Ev sahipleri, kiracılardan istemektedir. Bu konuda kiracılar birden çok soru yöneltmektedir. İşte detaylar!

Regal ankastre ürünlerde 3 yıl ücretsiz garantiye ek güvence! İşte 25 Eylül 2022 Regal Fiyat Listesi!

Regal ilk gününden itibaren piyasaya hakim ürünler kadar sağlam ancak onlardan çok daha ucuz ürünleriyle sadık bir müşteri portföyüne sahip oldu. Şimdi kendine güvende bir adım öte giden Regal 3 yıl garanti kapamına 2 yıl daha ekliyor. İşte kampanya şartları

Kira şerhi nedir? Kira şerhi ne işe yarar?

Kira sözleşmesi ev sahibi ile kiracının haklarını güvence altına alıyor. Bu sözleşme ile birlikte tarafların belirlenen kurallara uyması gerekli oluyor. Kiracı ve ev sahibinin anlaşması durumunda kira şerhi de yaptırılabiliyor. Peki kira şerhi nedir? Kira şerhi ne işe yarar?

GABORAS, emlak danışmanlarına global pazarlama imkanı sağlıyor!

GABORAS’ın alım satım, kiralama ve kiraya verme piyasasını online mecraya taşıdığı ve sektörde ticari işlemleri sigortalayarak ve Takasbank entegrasyonlarıyla mali ve hukuki güvence sunan ilk kapsamlı gayrimenkul ticaret platformu, emlak danışmanlarının odağına girdi. 

ABD'de koronavirüs salgınında kirasını ödeyemeyenler için çıkarılan moratoryum uzatıldı!

ABD'de, tüm dünyayı derinden etkileyen COVID-19 salgınında kira bedellerini ödeyemeyen kiracıların konutlarından çıkarılmamasını güvence altına alan tahliye moratoryumu uzatıldı.

Kanal İstanbul ile İstanbul güvence altına alınacak! 

Kuzey Marmara Otoyolu 7'nci kesim Habibler-Hasdal şantiyesinde inceleme yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu kısa süre içerisinde yapımına başlanacak olan Kanal İstanbul ile İstanbul'un güvence altına alınacağını dile getirdi. 

Güvence Tasarruf Gayrimenkul Otomotiv Organizasyon Pazarlama Ve Ticaret Anonim Şirketi Ümraniye Şb. açıldı!

Güvence Tasarruf Gayrimenkul Otomotiv Organizasyon Pazarlama Ve Ticaret Anonim Şirketi Ümraniye Şb. Ümraniye'de 4 milyon TL sermaye bedeli ile Mehmet Şirin Uyanık tarafından açıldı.

kiracı güvence verme bedeli ne kadar Haberi

kiracı güvence verme bedeli ne kadar

Kiracı güvence verme bedeli ne kadar?

Taşınmaz kiralamalarında, taraflar arasında yapılan sözleşmede kiracının güvence vermesi istenebiliyor. Ancak, kiracıdan istenen güvence bedeline sınırlama getiriliyor. 


Taşınmaz sahibi, kiracısından istediği oranda güvence bedeli talep edemiyor. Kiracıdan istenebilecek maksimum güvence bedeli Borçlar Kanunu kapsamında açıklanıyor. Depozito olarak da ifade edilen bu bedel; en fazla üç aylık kira bedeli kadar olabiliyor.


Örneğin bir mesken kiraladığınızı ve kira bedelinizin de 800 TL olduğunu farz edelim. Bu durumda, ev sahibiniz sizden 2400 TL'den yüksek bir miktarda depozito bedeli talep edemeyecek. 


Depozito olarak verdiğiniz bu bedeli, kira sözleşmesinin sonunda kanunda belirtilen herhangi bir olumsuz durumun yaşanmaması durumunda taşınmaz sahibi tarafından kiracıya iade ediliyor.


Borçlar Kanunu:

Kiracının güvence vermesi

MADDE 342- Konut ve çatılı işyeri kiralarında sözleşmeyle kiracıya güvence verme borcu getirilmişse, bu güvence üç...