05 / 05 / 2024

kiracı kiraladığı işyerini kiraya verebilir mi

kiracı kiraladığı işyerini kiraya verebilir mi

Kira sözleşmesi, konut ve çatı işyerleri kiralamalarında tarafların aralarında yaptığı anlaşma olarak karşımıza çıkıyor. Peki kira sözleşmesine göre, kiracı işyerini kiraya verebilir mi? Kiracının böyle bir hakkı var mı?

Avrupakent GYO, Artaş Ticaret ve Sanayi Merkezi'ndeki 17 adet iş yerini 244 milyon TL'ye alıyor!

Avrupakent GYO, Artaş Ticaret ve Sanayi Merkezi'ndeki 17 adet iş yerini yüzde 15 iskontolu şekilde 244 milyon TL'ye satın alıyor. İşte detaylar...

Tahliye taahhütnamesi örneği 2024! Ev sahipleri ve kiracılar için şimdi açıklandı: İhtiyaç nedeniyle tahliyede flaş!

Milyonlarca ev sahibi ve kiracı tahliye taahhütnamesi örneği 2024 araştırmalarını hızlandırdı. Peki tahliye taahhütnamesi nasıl hazırlanır? İhtiyaç nedeniyle tahliye nasıl olur? İşte tahliye taahhütnamesi örneği 2024!

Kiracılar aman dikkat! Ev sahipleri kirayı ödeseniz bile sizi evden çıkarabilir ama nasıl? 

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan sıkıntılar ve anlaşmazlıklar son zamanlarda gündemdeki yerini korumakta. Buna göre, kiracılar için önemli bir uyarı kaydedildi. Kiracılar kira ödemelerini aksatmalasalar bile ev sahipleri tarafından evden çıkarılma riski ile karşı karşıya kalabiliyorlar.

TOKİ 26 ildeki 132 konut ve 29 ildeki 296 iş yerini satışa çıkardı!  

Dar gelirli vatandaşların yüzünü güldüren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 26 ilde 123 konut ile 29 ilde 296 iş yerini açık artırma yöntemiyle satışa çıkardı. Merakla beklenen açık artırma 07-08 Şubat 2024 tarihlerinde yapılacak.

Kiracı istediği zaman evden çıkabiliyor ama ev sahibi çıkaramıyor: Mağdur ev sahiplerinden barınma hakkı isyanı!

Mağduriyet yaşayan bir ev sahibi de resmi X sosyal medya hesabından "Kiracı istediği zaman sözleşmeyi sonlandırıp evden çıkabiliyor ama sen ev sahibi olarak ne kadar ihtiyacın olursa olsun çıkaramıyorsun" dedi. Peki diğer ev sahipleri ve kiracılar bu duruma ne diyor? İşte o paylaşıma gelen yorumlar

Gayrimenkul sektörü için kurul oluşturulmalı: Kiracılar ile ev sahiplerini neler bekliyor?

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, gayrimenkul sektörü ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. 2024'ün kiracılar için zorlu olacağına dikkat çeken Yazıcı, sektör için kurul olması gerektiğinin de altını çizdi. 

TOKİ 32 ildeki 169 konut ve 28 ildeki 192 iş yerini satışa çıkarıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 32 ildeki 169 konut ile 28 ildeki 192 iş yerini 13-14 Aralık'ta açık artırma yöntemiyle satışa çıkarıyor. İşte söz konusu açık artırma ile ilgili detaylar...

Belediye o ildeki 2 iş yerini satıyor! İhalesi 28 Kasım'da! 

Çankırı Şabanözü Belediye Başkanlığı, Çankırı ili, Şabanözü ilçesi, Cumhuriyet Mahallesinde yer alan 2 iş yerini satıyor. Peki Çankırı Şabanözü'nde yer alan iş yerlerinin fiyatları ne kadar? 

İstanbul'un yanı başında iş yeri arayanlara fırsat! Belediye 3 adet iş yerini KDV'den muaf satıyor! 

Yalova Teşvikiye Belediyesi, Yalova ili, Çınarcık ilçesi, Karşıyaka mahallesinde yer alan 3 adet iş yerini satıyor. Peki İstanbul'un yanı başında yer alan iş yerlerinin fiyatı ne kadar? İşte detaylar...

Ev sahibi ve kiracılar için yeni dönem 1 Eylül'de resmen başlıyor! 

Ev sahibi ve kiracı arasındaki anlaşmazlıklar için başlatılan yeni sistem 1 Eylül itibarıyla hayata geçiyor. İşte merak edilen tüm detaylar...

Marmaris Belediyesi 5 iş yerini kiraya verecek! Yazlık bölgelerde kiralık iş yeri arayanlar dikkat!

Muğla İli Marmaris Belediye Başkanlığı, Muğla Marmaris'te yer alan beş adet iş yerini kiraya verecek. Söz konusu kiralama ihalesi 26 Temmuz 2023 tarihinde yapılacak.

Bolu Belediyesi kurumsal kiracılı iş yerini satışa çıkardı! İhalesi 4 Temmuz'da!

Bolu Belediye Başkanlığı, Büyükcami Mahallesi'nde yer alan iş yerini satışa çıkardı. Satış ihalesi 4 Temmuz 2023 tarihinde yapılacak.

Belediye depolu dubleks iş yerleri satacak! Satışa çıkan bu 4 iş yerini kaçırmayın!

Uşak Belediye Başkanlığı, Uşak İslice Mahallesi'nde yer alan dört adet depolu dubleks iş yerini satışa çıkardı. İşte bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan ihale detayları...

kiracı kiraladığı işyerini kiraya verebilir mi Haberi

kiracı kiraladığı işyerini kiraya verebilir mi

Kiracı işyerini kiraya verebilir mi?

Kira sözleşmesi, konut ve çatı işyerleri kiralamalarında tarafların aralarında yaptığı; kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme olarak karşımıza çıkıyor.


Sözleşme kapsamında kira ile ilgili esaslara, kira bedeline kiracının ve mal sahibinin hak ve sorumluluklarına ilişkin bilgilere yer veriliyor. Peki, kiracı işyerini kiraya verebilir mi?


Kira sözleşmesinde "başkasına kiraya veremez" diye bir madde yok ise kiracı işyerini bir başkasına kiraya verebiliyor.


Borçlar Kanunu kapsamında yer alan "Kira ilişkisinin devri" hükümlerine göre, kiralama için öncelikle kiracının, kiraya verenin yazılı rızasını alması gerekiyor.


Alt kira ve kullanım hakkının devri

MADDE 322- Kiracı, kiraya verene zarar verecek bir değişikliğe yol açmamak koşuluyla, kiralananı tamamen veya kısmen başkasına kiraya...