17 / 07 / 2024

kiracı ölürse mirasçılar

kiracı ölürse mirasçılar

Mal sahibi vefat ederse ev üzerinde hak iddia edecek mirasçıların sayısına göre farklı durumlar ortaya çıkabiliyor. Mirasçılar evde kiracı varsa kiracıyı çıkarmak istediklerinde yasal dayanaklara uyarak tahliye için hukuki süreç başlatabiliyorlar...

Sosyal medya bu soruyu tartışıyor! Boş bir daire ile kiracılı daire satış fiyatı arasında yüzde kaç fark olur? 

Konut kredisi faiz oranlarının yükselmesi ile de vatandaşlar konuta erişmekte zorluk çekerken, binlerce konut aylarca ilan sitelerinde satılmayı bekliyor. Peki Boş bir daire ile kiracılı daire satış fiyatı arasında yüzde kaç fark var? Sosyal medya bu konuyu tartışıyor. İşte gelen yanıtlar...

TMSF, evim şirketlerine ait lüks araçları satışa çıkardı! Bentley, Porsche, Mercedes, Infiniti...

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, "evim şirketi" şeklinde bilinen, tasfiye halindeki 6 tasarruf finansman şirketine ait araçları satışa çıkardı. Satışa çıkarılan araçlar arasında Bentley, Porsche, Mercedes gibi lüks araçlar yer alıyor.

Tebernüş Kireçci sordu: Aynı site ya da binada kiracılı ev ile kiracısız, boş ev arasındaki makas yüzde kaç?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "Aynı site ya da binada kiracılı ev ile kiracısız, boş ev arasındaki makas yüzde kaç?" diye sordu. Bakın söz konusu paylaşıma hangi yanıtlar geldi? 

Vehbi Koç’tan kiracılı ev yorumu: Arsa altındır, üstüne bina yaparsan gümüş, içine kiracı sokarsan teneke olur

Elinde parası olanlar nasıl değerlendireceğini düşünürken Borsa Yatırımcısı Levent Ağan, Koç Grubu’nun kurucusu Vehbi Koç’un bir yatırım tespitini paylaştı. Vatandaştan şu an tenekenin bile kiracılı evden daha değerli olduğu yorumları geldi.

Kiracılı ev alacaklar dikkat: Uzayan mahkemeler, ödenmeyen kiralar... Bir daha düşünün!

Ev sahipleri ile kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların yanı sıra, kiracılı ev alanların yaşadıkları da sık sık gündeme geliyor. Peki kiracılı ev almak mantıklı mı? İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Kiracı ölürse ne olur, kiracılık hakkı kime geçer?

Avukat Tarık Çakmak, X sosyal medya hesabından kiracının ölmesi durumunda haklarının kime geçeceğini maddeler halinde açıkladı. Peki kiracı ölürse ne olur, kiracılık hakkı kime geçer?

Mirasçılar dikkat! Bunu yaparsanız...

Pek çok mirasçı mirası reddetmeleri durumunda ne olacağı ile ilgili merak ediyor. Peki mirasçılar mirası reddederse ne olur? İşte Avukat Esat Özel'in konu ile ilgili o paylaşımı...

Kardeşi olanlar dikkat: Kardeşler arasında miras eşit mi paylaşılır? Miras bölüşümü nasıl yapılır? 

Miras paylaşımı ile ilgili detaylar en çok merak edilen konulardan olurken, kardeşler arasında mirasın nasıl paylaşılacağı da araştırılıyor. Peki kardeşler arasında miras eşit mi paylaşılır? Miras bölüşümü nasıl yapılır? Kardeşler anlaşamazsa dava açılır mı?

TCMB kiraları düşürmek için ek vergiyi önermedi: e-Devlet sözleşmeleri, hisseli kiracılık, boş ev vergisi...

TCMB, Enflasyon Raporu'nda konut sorununun çözülmesi amacıyla bir dizi önerilerini paylaştı. Söz konusu öneriler arasında kiralık konut arzının artırılması, sosyal konut uygulaması, hisseli kiracılık, konut sayısına göre kademeli vergilendirme ve boş konut vergisi yer alıyor. İşte ayrıntılar..

Arsa mirasçılarına talih kuşu kondu! İşlenmeyen araziler artık kiralanacak!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından, annesinden ya da babasından miras kalanlara sevindiren haber geldi. Mirasçıların işlenmeyen arazileri artık kiralanacak.

Hem barınma masrafları hem de kiracılık arttı! Hanelerin yüzde 19,5’u ısınma ihtiyacını karşılayamıyor!

TÜİK tarafından açıklanana göre hem barınma masrafları hem de kiracılık arttı. İşte o rakamlar...

Türkiye Sigorta Birliği'nden depremde hayatını kaybedenlerin mirasçılarına duyuru...

Türkiye Sigorta Birliği, Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem sonrasında hayatını kaybedenlerin mirasçılarına yönelik önemli bir duyuruda bulundu. İşte haberin detayları...

Mülk sahibi mirasını istediğine bırakabilir mi, diğer mirasçılar bu durumda nasıl hak talep eder?

Anne ve babanın hayatta iken evlatlarına mal vermesine “sağlararası kazandırma” işlemi denir. Peki, Mülk sahibi mirasını istediğine bırakabilir mi? Diğer mirasçılar bu durumda nasıl hak talep eder?

kiracı ölürse mirasçılar Haberi

kiracı ölürse mirasçılar


Mal sahibi vefat ederse!


Mal sahibi vefat ederse ev üzerinde hak iddia edecek mirasçıların sayısına göre farklı durumlar ortaya çıkabiliyor. Örneğin sadece bir mirasçının olması durumunda bu mirasçı evde kendisi oturmak isteyebilir, tabi birden fazla mirasçının evde oturma talebi olması mümkün değildir. 


Her şeyden önce mirasçıların ilk etapta bir veraset belgesi çıkarıp hangi oranda miras hakkına sahip olduklarını ispatlamaları gerekiyor. Bu aşamadan sonra ise ihtarname çekerek kira parasından paylarına düşeni alabiliyorlar. Ancak mirasçıların söz konusu mülkü satışa çıkarıp, paylarını almak isteme hakları da bulunuyor. Bu durumda ise mülkün yeni sahibi bir ay içinde eve ihtiyacı olduğunu belirten bir ihtarname çekip, kiracıyı evden çıkarmak için hukuki süreci başlatabiliyor. 


Aynı şekilde kiracının ölümü halinde de yasal mirasçıları kira sözleşmesini feshdebiliyorlar. Kiracının ölümü halinde, onun...