03 / 05 / 2024

kiracı oy kullanabilir mi

kiracı oy kullanabilir mi

Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre kiracılar yönetim toplantılarına katılabiliyor. Peki, apartman yöneticisi seçiminde kiracı oy kullanabilir mi? Kiracı oy kullanır mı? İşte kiracının apartman kurulundaki hakları...

Mahkumlar oy kullanabiliyor mu? Askerler oy kullanabilir mi?

Türkiye'nin yeni cumhurbaşkanını ve milletvekillerini seçmesine sayılı saatler kala bir çok kişi, "Mahkumlar oy kullanabiliyor mu? Askerler oy kullanabilir mi?" sorularının yanıtlarına ulaşmaya çalışıyor.  İşte yanıtı...

Oy kullanmak için yeni kimlik şart mı? Eski kimlik kartıyla oy kullanabilir mi? Oy kullanırken hangi belgeler gerekli?

Genel seçimlere artık sayılı günler kala vatandaşlar oy kullanmaya dair birtakım sorularına yanıt arıyor. İşte o sorulardan bazıları ve onların yanıtları!

Kiracının sitede söz hakkı var mıdır?

Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında ''Kiracıyım. Yaşadığım sitede söz hakkımın olmasını istiyorum. Kat malikleri kuruluna katılıp oy kullanmak istiyorum. Böyle bir imkan var mı?'' sorusunun yanıtını kaleme aldı.

Aynı dairede oturanlar kat maliki sıfatıyla oy kullanabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper 'Aynı dairede annesiyle oturan bir evlat (tapu annenin üzerine ise) toplantıda kat maliki sıfatıyla oy kullanabilir mi?' sorusunu yanıtladı.

Sitede kiracılar ve borcu olanlar ortak alanları kullanabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Sitemiz 21 bloktan oluşan bir yazlık site. Bazı daireler günlük, haftalık vs. kiraya veriliyor.Yönetim kiracıları ve aidat borcu olan kat maliklerini havuza almıyor, bu doğru mu? Eski yönetim bir dernek kurmuş, böyle bir derneğin varlığı olabilir mi?' sorusunu yanıtladı.

Kiracılar oy kullanabilir mi?

Apartman, kat malikleri kurulunun seçtiği yönetici veya yönetim kurulu tarafından yönetiliyor. Peki, yönetici seçiminde ya da bir başka apartman toplantısında kiracılar oy kullanabilir mi?

Site yönetiminde kiracılar oy kullanabilir mi?

Anagayrimenkulün sekiz veya daha fazla bağımsız bölümü varsa, yönetici atanması mecburi oluyor. Yönetici oy çokluğu ile atanıyor. Peki, site yönetiminde kiracılar oy kullanabilir mi?

Kiracı apartman toplantısına katılabilir mi?

Apartmanda kat malikleri kurulu, yılda bir defadan az olmamak üzere toplanıyor. Peki, kat malikleri kurul toplantısında oy dağılımı nasıl olur? Kiracı apartman toplantısına katılabilir mi?

Kat malikleri kurulunda kiracının oy hakkı var mıdır?

Kanunen her kat malikinin arsa payı oranına bakılmaksızın bir oy hakkı bulunuyor. Peki, dairesini kiraya veren ev sahibi oy kullanabilir mi? Kat malikleri kurulunda kiracının oy hakkı var mıdır?

Apartman yöneticisi seçiminde kiracı oy kullanabilir mi?

Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre kiracılar yönetim toplantılarına katılabiliyor. Peki, apartman yöneticisi seçiminde kiracı oy kullanabilir mi? Kiracı oy kullanır mı? İşte kiracının apartman kurulundaki hakları...

Kiracı genel kurulda oy kullanabilir mi?

Kat Mülkiyeti Kanununda genel kurul toplantılarında nasıl karar alındığı, kimlerin oy kullanma hakkı olduğu açıklanıyor. Buna göre kiracı genel kurulda oy kullanabilir mi? İşte yanıtı...

Kiracı genel kurula katılabilir mi?

Apartmanda düzenlenen genel kurul toplantılarında apartman ile ilgili gündemde olan hususlar görüşülüyor. Peki, kiracı genel kurula katılabilir mi? Kiracı genel kurulda oy hakkına sahip mi?

Apartman toplantısında oy hakkı!

Apartman için karar alınan genel kurul toplantılarında kat maliki olmayan; kiracıların alınacak kararlardaki oy hakkı nedir? İşte apartman yönetimi yönetmeliği kapsamındaki apartman toplantısında oy hakkı...

kiracı oy kullanabilir mi Haberi

kiracı oy kullanabilir mi

Apartman yöneticisi seçiminde kiracı oy kullanabilir mi?

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, apartmanın yönetiminde kiracının fazla sorumluluğu bulunmuyor. Apartman aidatını ödemek ile yükümlü olan kiracılar kurul toplantılarında bulunabiliyor. Peki, kiracı yönetim kurulunda oy kullanabilir mi?


Kiracının oy hakkı..

Apartman yöneticisi, anagayrimenkulün gayesine uygun olarak kullanılması, korunması, bakımı ve onarımı için gereken tedbirlerin alınması, sigorta ettirilmesi, korunması ve bakımı için kat maliklerinin yararına olan hususlarda gerekli tedbirlerin, onlar adına alınması gibi görevlere sahip kişidir. 


Yönetici, kat maliklerinin, hem sayı hem arsa payı bakımından çoğunluğu tarafından atanıyor. Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre kiracılar yönetim toplantılarına katılabilir. Divan başkanı tarafından konuşma hakkı kendisine verildiğinde ancak dilek ve temennisini iletebiliyor.


Ancak kiracı, ev sahibinin kat maliki tarafından vekalet almadığı sürece oy kullanamıyor.


Kat maliki, kiracısına ancak vekalet verdiği takdirde, kiracı oy...