21 / 12 / 2024

kiracı zilyet olur mu

kiracı zilyet olur mu

Zilyetlik Türk Medeni Kanununda; bir şey üzerinde fiilen tasarruf sahibi olan kimse o şeyin zilyedidir, şeklinde tanımlanıyor. Peki, kiracı zilyet midir? İşte kiracının zilyetlik esasları...

Mağdur ev sahibi sordu: Kiracım benden çaldığı kiralarla kurbanlık almış, acaba kurbanı kabul olur mu?

Ev sahipleri ve kiracılar arasında sular durulmazken, mağdur ev sahibi Hakan Kara'dan da şaşırtan bir paylaşım geldi. Hakan Kara sosyal medya hesabı üzerinden "Kiracım benden çaldığı kiralarla kurbanlık dana almış, acaba kurbanı kabul olur mu?" diye sordu.

Kiracı ve ev sahibinin bilmesi gerekenler! Kirayı geciktiren kiracıyı ev sahibi evden çıkarabilir mi?

Kiracının kira ödemelerini aksatmaları halinde ev sahipleri için hangi hakların da doğduğu vatandaşlar arasından merak edilen konular arasında yer alıyor. Buna göre, bir kiracı kira ödemesinin gününde ödeme yapmazsa ne olur ve nasıl bir yaptırımla karşı karşıya kalır?

Kiracı ölürse ne olur, kiracılık hakkı kime geçer?

Avukat Tarık Çakmak, X sosyal medya hesabından kiracının ölmesi durumunda haklarının kime geçeceğini maddeler halinde açıkladı. Peki kiracı ölürse ne olur, kiracılık hakkı kime geçer?

Kiracıların yasal hakları neler? Kiracı evden çıkmak istemezse sonuç ne olur? 

Kiracılar ev sahipleri tarafından evden çıkarılmak istenmeleri halinde ne yapabileceklerini bilmiyor ve merak ediyorlar. Buna göre, kiracıların yasal hakları neler? Ev sahibi kiracısını evden çıkarırsa ne olur?

Tahliye taahhütnamesi örneği 2024! Ev sahipleri ve kiracılar için şimdi açıklandı: İhtiyaç nedeniyle tahliyede flaş!

Milyonlarca ev sahibi ve kiracı tahliye taahhütnamesi örneği 2024 araştırmalarını hızlandırdı. Peki tahliye taahhütnamesi nasıl hazırlanır? İhtiyaç nedeniyle tahliye nasıl olur? İşte tahliye taahhütnamesi örneği 2024!

Kiralara yüzde 25 zam sınırı uzarsa, 1-2 odalı evlerin kirası 50 bin TL olur! Ev sahipleri ve kiracılar aman dikkat!

Ev sahipleri, kiralara yüzde 25 zam sınırının uzatılıp uzatılmayacağını merak ediyor. Peki kiralara yüzde 25 zam sınırı uzarsa piyasada neler olur? İşte konuya ilişkin o paylaşım ve gelen yorumlar...

Kiracılar dikkat! Ev sahibine hakaret eden kiracıya ne olur?

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan sıkıntılar ve sonrasında oluşabilecek olumsuz mahkeme süreçleri ve yeni hukuki kaideleri de gündeme getiriyor. Buna göre, bir kiracı ev sahibine hakaret ederse hangi yaptırımlar ile karşı karşıya kalabilir? Konu ile ilgili merak edilen tüm detaylar.

Ev sahipleri yüzde 25 kira zammı sınırına uymazsa ne olur? Hem kiracıları hem ev sahiplerini ilgilendiren flaş detay!

Kiracı ile ev sahipleri arasında, kira artış oranı ve kiranın ne kadar olacağı ile ilgili yaşanan anlaşmazlıklar büyüyor. Peki ev sahipleri yüzde 25 kira zammı sınırına uymazsa ne olur?

Kiracılar dikkat! Kira sözleşmesi kaybolursa ne olur?

Kira sözleşmeleri ev sahipleri için de kiracılar için de oldukça önemli bir evraktır. Kira sözleşmesinin kaybolması durumunda ev sahipleri ile kiracılar arasında ne gibi sıkıntılar yaşanır? Kira sözleşmesini kaybedenler hangi sonuçlar ile karşı karşıya kalabilirler.

Mağdur ev sahibinden düşük kiralara bir isyan daha: 1.500 TL ev kirası olur mu? 

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar devam ederken, mağduriyet yaşayan bir ev sahibi de düşük kiralara isyan ederek, "1.500 TL ev kirası olur mu?" diye sordu.

Kiracı elektrik, su, doğalgaz borcunu ödemezse ne olur?

Ev sahipleri bazen evden çıkan kiracıların bıraktığı elektrik, su ve doğalgaz gibi hizmetlere dair borçlar ile karşı karşıya kalabiliyorlar. Böyle bir durumda borç ne nasıl olur, kalan borcu ev sahibi mi öder? İşte haberin detayları...

Kiracı kira zammı yapmayı reddederse ne olur? Ev sahipleri ne yapacak?

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan sıkıntılar son günlerde gündemi en çok meşgul edilen konular arasında yer almaktadır. Bu konu ile ilgili çözüm yolları da vatandaşlar tarafından merak ediliyor. İşte kiracı kira zammı yapmayı reddederse ne yaşanır? Haberin ayrıntıları...

Kiracılar dikkat! Arabulucuya gitmek zorunlu mu, gidilmezse ne olur?

Posta gazetesi yazarı Tamer Heper bugünkü yazısında arabuluculuğu kaleme aldı. Peki kiracılar arabulucuya gitmek zorunda mı? İşte Tamer Heper'in konu ile ilgili o yazısı...

kiracı zilyet olur mu Haberi

kiracı zilyet olur mu

Kiracı zilyet midir?

Türk Medeni Kanununda yer alan 887. maddeye göre, zilyetlik; bir şey üzerinde fiilen tasarruf sahibi olan kimse o şeyin zilyedidir, şeklinde tanımlanıyor. Buna göre kirazı zilyet midir yoksa zilyet değil midir diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım.


Zilyetlik yukarıdaki tanımdan da anlaşıldığı üzere bir şey üzerinde fiili hakimiyet olarak karşımıza çıkıyor. Buna göre, eşya üzerinde hak sahibi olmayan hırsız dahi eşya üzerindeki fiili hakimiyeti nedeniyle zilyet oluyor.


Ancak, eşya hukuku açısından zilyetlik ve hak sahibi ilişkileri birbirinden ayrılıyor. Kamu düzenini temin amacıyla Medeni Kanunda zilyetliğin korunması amaçlanıyor. Peki kiracının zilyetliği söz konusu mudur?


Kiracının zilyetliği..

Zilyet, taşınmaz maldan bir yarar sağlamak üzere o taşınmaz malı fiilen hakimiyeti altında bulunduran gerçek ve tüzel kişilere deniyor.


Zilyet yani mal sahibi olan kişi aslında sahibi olduğu malın...