27 / 04 / 2024

Kiracı kira zammı yapmayı reddederse ne olur? Ev sahipleri ne yapacak?

Kiracı kira zammı yapmayı reddederse ne olur? Ev sahipleri ne yapacak?

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan sıkıntılar son günlerde gündemi en çok meşgul edilen konular arasında yer almaktadır. Bu konu ile ilgili çözüm yolları da vatandaşlar tarafından merak ediliyor. İşte kiracı kira zammı yapmayı reddederse ne yaşanır? Haberin ayrıntıları...



Kiracılar ile ev sahipleri arasında yaşanan sorunlar için hukuki işlemlerle de çözüm yolu bulmak mümkün. Ancak, kira zammı konusunda son dönemlerde büyük tartışmalar meydana geliyor. Ev sahipleri ise yüksek kira zamlarının peşinde koşsalar da en fazla yüzde 25 oranında zam yapabiliyorlar. Öte yandan kiracıların bazıları da yüzde 25 zammı çok fazla bulabiliyorlar. Kiraya zam yapmayı reddeden kiracıya ne olur? ve taraflar arasında neler yaşanır?

KİRA ZAMMI YASAL UYGULAMASI HAKKINDA

Kira sözleşmelerinde kiraya her sene zam yapılacağı yazılmaktadır. Bu da kira zammının yasal dayanağını oluşturmaktadır. Taraflar bu kira zammından kaçınamazlar. Zam yapmak zorunluluk değil ama kararı alınmalıdır. Bu süreçte ise zam yapmamak da bir karardır. Fakat kiraya her sene zam yapıldığı bir gerçektir ve kiracılar da buna uyum sağlamalıdırlar.

 Kiracı kira zammı yapmayı reddederse ne olur? Ev sahipleri ne yapacak?

KİRA ZAMMINI REDDEDEN KİRACI BEDELİNİ ÖDEMEKTEDİR

Kira zammı yapmayı reddeden kiracıya ne olacağı da araştırmalar arasında yer almaktadır. Kiracılar için bu durum fazlaca sıkıntılı olacaktır. Ev sahibi yüzde 25’ten fazla kira zammı yapamaz ama kiracı hiç zam yapmadığı zaman ev sahibi mağdur olmaktadır. Bu durumda ev sahibi yasal işlemlere hemen başlayabilir.

Kirayı zam yapmadan ödeyen kiracıya noter kanalı üzerinden bildirim gönderen ev sahibi ise zamlı kirayı isteyebilir. Buna göre, bir kira senesi içerisinde bu şekilde iki bildirim gönderilmesi durumunda da kiracı evden çıkarılacağı sürecin tam içerisinde kalır. Bu kapsamda mahkeme yolunu zorlayacak şekilde ev sahibi ve kiracının evden tahliyesini istemektedir. Ev sahibinin kira zammı hakkını kiracı kendi kararına göre yapamaz. Kira zammı konusunda tüm süreç kiracının lehineyken yüzde oranında yapılacak olan 25 kira zammını da uygulamayan kiracıların kiracılıkları kolay bir şekilde sonlandırılabilir.

Kiracılar dikkat! Ev sahipleri sizi köşeye sıkıştırabilir...

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Arabuluculuk sayesinde kirayı zamsız ödeme teklifi geldi!

Kira bedelini ev sahibine elden veren yandı! Aleyhinize resmen suç işliyorsunuz...

Kiracıların kirayı elden vermesi suç mu? Elden kira veren kiracıya ne ceza verilir?


 


Geri Dön