06 / 07 / 2024

Kiracıdan kiralık sistemi nedir

Kiracıdan kiralık sistemi nedir

Emlakçıların yüksek komisyon ücretini bertaraf etmek için bulunan ‘kiracıdan kiralık’ sistemi gittikçe yaygınlaştı. İşkolu halini almaya başlayınca emlakçılar bu duruma tepki gösterdi

6 ay önce kiralık konut bulmak imkansızdı, şimdi 750 ev kiracı bekliyor!

Ege’nin gözde turizm merkezleri arasında yer alan Marmaris, son 6 ayda kiralık konut piyasasında beklenmedik bir değişim yaşadı. Gözde ilçede yüksek kiralar nedeniyle pek çok ev boş kaldı.

40 bin TL kiralık evde 6 bin 500 liraya oturan kiracıya sitem: Varlıklı kiracıların yatırım aracı olduk

Kiracı ve ev sahipleri arasındaki gerilim sosyal medyada çığ gibi büyüyor. Bazı ev sahipleri, kiralık evlerinin rayiç bedelleri altında kaldığından şikayet ederken yüzde 25 kira sınırı düzenlemesinin ev sahiplerini mağdur ettiği belirtildi. 

Dünya emlak uzmanları İstanbul kiralık konut piyasasını değerlendirdi! Beşiktaş'tan Ataşehir'e! İşte favori bölgeler!

Uzun dönem kiralık konut hizmeti sağlayıcısı Colife'ın uzmanları, İstanbul'daki kiralık konut piyasasını değerlendirerek, bölgelere göre kiracıların favorilerini açıkladı.

Ev sahibi 2,5 yıllık mücadele sonunda evine kavuştu! İlk işi 'kiralık değildir' afişi asmak oldu!

Kiracı ve ev sahibi arasındaki gerilim mahkemeye taşınıyor. Bir ev sahibi 2,5 yıldır kiracısı ile mücadelesinin sonuna geldi ve nihayet evine kavuştu. Ev sahibi evine kavuşur kavuşmaz ilk işi 'kiralık değildir' afişi asmak oldu. İşte ayrıntılar...

Ev sahipleri uyandı: Boş ev var ama kiralık ev yok!

Ev sahipleri kiracı kavgaları son sürat devam ederken, kiralık evlerdeki azalma da dikkat çekti. Hemen hemen her ilde çok fazla boş ev varken, kiralık konut az. Peki bunun sebebi ne?

Kiralık ev arayanlar dikkatli olun! 'Kiralık evler' hesabı üzerinden ev arayanları tuzağa düşürdü!

Vatandaşlar kiralık ev bulabilmek için çeşitli ilan sitelerinin kiralık evlerini araştırıyor. Bazı dolandırıcılar ise bunu fırsat bilerek kiracıları ağlarına düşürmeye çalışıyor. Sosyal medya hesabından 'Kiralık evler' adı altında açılan sahte ilanlar 6 kişiyi mağdur etti. İşte ayrıntılar...

Ev almak isteyenler ve kiracılar dikkat! Satılık ve kiralık konutlarda fiyatlar geriliyor

Sahibinden.com, Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) işbirliğiyle hazırlanan “sahibindex Kiralık ve Satılık Konut Piyasası Görünümü” Şubat raporunda kiralık ve satılık konut piyasasındaki değişimler mercek altına alındı.

Murat Kurum'dan kentsel dönüşüm açıklaması: 100 bin kiralık konut yapılacak!

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkan Adayı Murat Kurum, İstanbul'da kentsel dönüşüm vaadiyle ilgili bilgiler veren Kurum, Türkiye'de ilk defa 100 bin kiralık konut yapacaklarını söyledi.

Ali Mahir Başarır'dan emekli zammı tepkisi: 10 bin TL'ye kiralık ev var mı? 

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli maaşlarına yapılan ek zammı açıkladı. CHP Grup Başkan Vekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, "10 bin TL'ye kiralık ev var mı?" diyerek, en düşük emekli maaşının 10 bin TL olmasına tepki gösterdi. İşte ayrıntılar...

Kiracılar dikkat! Kiralık ev ararken nelere dikkat etmeliyiz...

Kiralık ev aramak, hem heyecan verici hem de zorlu bir süreç. Bu zorlu süreci başarılı ve verimli bir şekilde yönetmek için doğru stratejileri ve ipuçlarını bilmek önemli bir detaydır. İşte ev ararken  nelere dikkat etmeliyiz haberin ayrıntıları...

İslam Memiş'ten kiracılara müjde! Kiralık sosyal konutlar geliyor! Tarih verildi, detaylar belli oldu!

Mülteci akınından dolayı yaşanan barınma kiriz kiralık konut fiyatlarını fırlattı. Altın ve para piyasaları uzmanı islam Memiş, TV 100'deki köşesinde kiralık sosyal konut projesini ele aldı. Peki kiralık sosyal konut nedir, ne zaman başlayacak?

Ev sahibi ve kiracı arasında 'kiralık ilan' krizi!  

Ev sahibi ile kiracı arasındaki anlaşmazlığa yeni bir kriz eklendi. Ev sahibi evini yüksek kiraya vermek için kiralık ilanı asmak istiyor, kiracılar da bu duruma karşı çıkıyor. 

Günlük kiralık evler için vergilendirme geliyor: Detaylar netleşiyor! İhbar hattı kurulması da masada!  

200 bin yerleşik yabancının yaşadığı Antalya’da günlük kiralık evler, sektörde tepki çekmeye devam ediyor. Günlük kiralık evler için yeni vergilendirme sistemi ve ihbar hattı kurulması gündeme geldi. İşte ayrıntılar..

Kiracıdan kiralık sistemi nedir Haberi

Kiracıdan kiralık sistemi nedir

Türkiye'de artan yerleşik yabancı sayısı, kısa süreli kiralamalar ve öğrenci hareketliliği emlakçılık alanındaki dengeleri değiştiriyor. Sabah gazetesinden Metin Can'ın haberine göre, ilk olarak yabancı öğrenciler arasında moda olmaya başlayan 'kiracıdan kiralık' uygulamaları teknolojinin de etkisiyle yayılıyor. Yüksek komisyon ücretlerine alternatif olarak çıkan ve bir dönem popüler olan 'sahibinden kiralık' modelinin yeni bir versiyonu olan sisteme talep her geçen gün daha da artıyor.

EMLAKÇI DEVREDIŞI


Yeni sistem, yüksek emlak komisyonlarını da devredışı bırakmayı amaçlıyor. Bu uygulamalar sebebiyle yüzbinlerce konut emlakçıların tekelinden çıkmış durumda. Birçok sosyal medya ve internet sitesi üzerinden sistem yayılmaya devam ediyor. Yerli ve yabancı öğrenciler, turistler hatta Türk vatandaşları da sosyal medya üzerinden organize oluyor. Kişiler boşaltmaya karar verdikleri ev ya da işyerlerini internette ilana çıkarıyor. Kiracılar, emlakçıların istediğinin...