01 / 05 / 2024

kiracıma ne kadar zam yapabilirim

kiracıma ne kadar zam yapabilirim

Kira döneminin sonunda herhangi bir ihtarda bulunulmaması durumunda sözleşme yenilenmiş kabul ediliyor. Bu noktada mal sahibinin kiracısına zam yapma hakkı doğuyor. Siz de kiracıma ne kadar zam yapabilirim, diyorsanız işte yanıtı...

Satın alınan evden kiracı ne kadar sürede çıkarılır?

Satın aldığınız evden kiracıyı nasıl çıkartırsınız? Yeni bir ev satın alanlar içerisinde kiracı olması durumda sıkıntı yaşayabiliyorlar. Kiracılı satın alınan evden kiracılar ne kadar sürede çıkarılabilirler? İşte ayrıntılar...

Ev sahibi ve kiracılar arabuluculuk için ne kadar ödeyecek? İşte ayyuka çıkan arabuluculuk ücreti!

Ev sahibi ile kiracı anlaşmazlığında yeni dönem 1 Eylül itibarıyla resmen başladı. Vatandaşlar yeni arabuluculuk sisteminde ne kadar ödeme yapacağını merak ediyor. İşte arabuluculuk ücreti ve tüm detayları...

Ankara'da toplu ulaşıma zam! Ankara'da otobüs, EGO ve metrolara ne kadar zam geldi? 

Ankara’da toplu ulaşıma zam geldi. Peki Ankara'da otobüs, EGO ve metrolara ne kadar zam geldi? İşte tek tek açıklanan o rakamlar...

Haziran ayında kiralara ne kadar zam gelecek? Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Bu ay kira zam oranı yüzde kaç? 

Kiracıların ve konut sahiplerinin merakla beklediği konuların ilk sırasında kira artış oranları bulunuyor. Kiracı ve ev sahipleri bu ay kiraya ne kadar zam geleceğini merakla araştırıyor. İşte ayrıntılar...

Mayıs ayında kiralara ne kadar zam yapılacak? Ev sahipleri ve kiracılar hesaplanan bu rakamlara göz atın! 

Milyonlarca ev sahibi ve kiracı TÜFE ile Mayıs kira artış oranının ne kadar olduğunu merak ediyor. Peki Mayıs ayında kiralara ne kadar zam yapılacak?

Kiracı ve ev sahibi arasında arabulucu dönemine ilişkin yeni detaylar! Nasıl başvuru yapılacak, ne kadar sürecek?

​​​​​​​Kiracı ve konut sahipleri arasında yaşanan anlaşmazlıklar arabulucu ile çözüleceği için arabulucu sürecinin de nasıl işleyeceği konut sahipleri ve kiracılar tarafından merak ediliyor. Peki, arabulucu süreci ne kadar sürecek? Nasıl başvurulacak? İşte detaylar...

Bayramda çalışanlar ne kadar mesai ücreti alacak? İlave çalışma ücreti hesaplama yöntemi nasıl olur?

Bayramda kamu kurum ve kuruluşlarının resmi tatil sebebiyle kapalı olduğu biliniyor. Fakat özel sektör çalışanları bayramda mesailerini sürdürüyor. Peki Bayramda çalışanlar ne kadar mesai ücreti alacak? İlave çalışma ücreti hesaplama yöntemi nasıl olur? 

Ev sahibi ve kiracı davalarında arabuluculuk süreci nasıl olacak? Arabuluculuk ücreti ne kadar?

Hızla yükselen kira tutarları, konut sahibi-kiracı ilişkilerinde büyük problemlere neden oldu. Peki ev sahibi ve kiracı davalarında arabuluculuk süreci nasıl olacak? Arabuluculuk ücreti ne kadar?

Mart 2023 kira artış oranı açıklandı mı? Ev sahipleri ve kiracılar hemen bakın! Kiraya bu ay ne kadar zam gelecek? 

"Mart ayı kira artış oranı açıklandı mı?" sorusunun yanıtı merakla araştırılıyor. Peki Mart 2023 kira artış oranı açıklandı mı? Ev sahipleri ve kiracılar hemen bakın! Kiraya bu ay ne kadar zam gelecek? 

Ev sahibi kiracıyı mahkemeye verirse ne olur? Ev sahibi kiracıyı mahkemeye verirse ne kadar sürer?

Ev sahipleri bazı hallerde kiracının tahliyesini isteyebilir. Eğer bu iş mahkemeye kadar giderse süreç nasıl işler ne gibi olaylar olur? Peki Ev sahibi kiracıyı mahkemeye verirse ne kadar sürer? İşte detaylar!

Mart 2023 kira artış oranı belli oldu mu? Ev sahipleri ve kiracılar hemen bakın! Kiraya ne kadar zam yapılacak?

"Mart ayı kira artış oranı ne zaman açıklanır?" sorusunun yanıtı Şubat ayının ortasına gelinmesiyle beraber sık sık araştırılmaya başlandı. Mart 2023 kira artış oranı belli oldu mu? Ev sahipleri ve kiracılar hemen bakın! Kiraya ne kadar zam yapılacak?

Şubat 2023 kira artış oranı açıklandı mı? Ev sahipleri ve kiracılara şok! Kiraya ne kadar zam gelecek?

Milyonlarca ev sahibini ve kriacıyı ilgilendiren kira artış oranı enflasyon oranlarıyla beraber belli oluyor. Şubat 2023 kira artış oranı açıklandı mı? Ev sahipleri ve kiracılara şok! Kiraya ne kadar zam gelecek?

Ankara'da ulaşım ücreti ne kadar? Ankara’da ulaşım ne kadar oldu? AnkaraKart tam basım ne kadar?

Ankara’da ulaşıma zam geldi mi? Ankara’da toplu taşıma ne kadar oldu? Vatandaşlar bu soruların yanıtlarını arıyor. İşte detaylar!

kiracıma ne kadar zam yapabilirim Haberi

kiracıma ne kadar zam yapabilirim

Kiracıma ne kadar zam yapabilirim?

Kira sözleşmesi, mal sahibi ile kiracısı arasında yapılan sözleşme olarak karşımıza çıkıyor. Mesken ve işyeri kiralamalarında imzalanan bu sözleşme genellikle senelik oluyor.


Kira döneminin sonunda herhangi bir ihtarda bulunulmaması durumunda sözleşme aynı koşullarda yenilenmiş kabul ediliyor. Ancak bu noktada mal sahibinin kiracısına zam yapma hakkı doğuyor.


Peki, siz de evinizi kiraya verdiğinizi ve kiracınıza zam yapma hakkınızın doğduğunu düşünelim. "Kiracıma ne kadar zam yapabilirim?" diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Kira zammı hesaplamaları hakkında yasal hükümler Borçlar Kanunu kapsamında yer alıyor. Kanun düzenlemelerine göre kira bedeline yapılacak zam hesabı mesken ve işyerlerinde farklılık gösteriyor.


Meskendeki kiracıya ÜFE oranlarına göre zam yapılırken, bu kural işyerlerinde uygulanmıyor. 2020 yılına kadar işyerlerinde sözleşme serbestisi uygulanıyor. Peki, sözleşme serbestisi ne demek?


Sözleşme serbestisi, işyerindeki kiracıya sözleşmede belirtilen...