25 / 07 / 2024

kiracının ev sahibi olması

kiracının ev sahibi olması

En büyük hayali, bir ev sahibi olmak olan kiracılara çıkış yolunu Ali Dumankaya gösterdi. Dumankaya, “Konut kredisi faizleri düşmeli. Vatandaşlar kira ve krediyi aynı anda ödememeli” önerisinde bulundu..

Yüzde 25 zam sınırı bitti ama kiracı-ev sahibi sorunları bitmedi: Bazı kiracılar evlerini terk etmeye çalışıyor!

Kira zammındaki yüzde 25'lik sınır kalktı ancak kiracı-ev sahibi sorunları bitmedi. Kira bedelleri resmen fırladı. İşte ayrıntılar...

Ev sahibi hangi durumlarda kiracıya tazminat öder? Kiracılar hemen baksın! Bu iki maddeye dikkat!

Ev sahibi ile kiracı arasında yaşanan bazı durumlar kiracının haklı sebeplerden dolayı ivedi fesih hakkını kullanabilir. Av. Tarık Çakmak kiracının tazminat hakkıyla ilgili iki kritik maddeyi açıkladı. Peki tazminat elde edebilmek için ne gerekiyor? İşte detaylar...

Kiracısını evden çıkaramayan ev sahibi isyan etti! Mahkeme sonuçlanmıyor! İntihar mı edeyim?

Denizli'de bir ev sahibi 1,5 yıl önce kiracısına oğlu evlenmeden evini boşaltmasını istedi. Kiracı ise bu isteği geri çevirdi ev sahibi ise mahkemenin yolunu tuttu. Kiracının evden çıkmaması üzerine Adalet Bakanlığı'na seslenen ev sahibi isyan etti.

Ev sahibi olmaya destek sunan 'konut mevduat hesabı' uygulaması nasıl işliyor? Gerçekçi mi?

Konut mevduat hesabı uygulaması, devletin konut satın almak için maddi destekte bulunması, vatandaşların ev sahibi olmasını teşvik etmek amacıyla hayata geçirildi. Peki sistem gerçekçi mi? İşte ayrıntılar...

Ev sahibi mağdurları uyarıyor: Kiracınızın uyap geçmişini görmeden sözleşme yapmayın! Yanarsınız...

Ev sahibi ile kiracı arasında yargıya taşınan anlaşmazlıklar Sulh Hukuk mahkemelerini resmen kilitledi. Kiracı davalarının uzun sürmesi ise hem ev sahibini hem de kiracıları çileden çıkarırken ev sahiplerinden ''Kiracınızın uyap geçmişini görmeden sözleşme yapmayın'' uyarısı geldi. 

Mağdur ev sahibi 'Hangi kiracılara ev verilmez' diye sordu, bakın ne yanıtlar geldi!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan kavgalar hız kesmeden devam ederken, Mağdur ev sahibi Hakan Kara da sosyal medya hesabı üzerinden hangi kiracılara ev verilmez diye sordu. Bakın ne yanıtlar geldi...

Eski ve yeni kiracının ödediği kiralar gündeme oturdu! 5 katı fark! Eski kiracının ev sahibi olsanız ne hissedersiniz?

Yüzde 25 kira artış oranı bir çok ev sahibini mağdur etti. Evin rayiç bedeli altında kirada oturan eski kiracılar şanslı olduklarını düşünürken, ev sahipleri karalar bağlıyor. Eski kiracılar uygun rakamlara kirada otururken yeni kiracılar yüksek fiyattan kira ödüyor.

Kirada yeni dönem yarın başlıyor… Ev sahibi ne kadar zam isteyebilecek? Kiralar ne kadar artacak?

Kira artışlarında 2 senedir uygulanan yüzde 25 zam sınırında sona gelindi. Yarın itibariyle ev sahibi ve kiracılar için yeni bir dönem başlıyor. Peki kira artışları neye göre ve ne kadar yapılacak?  Ev sahibi istediği kadar zam yapabilecek mi?

Ev sahibi kiracısını çıkartmak için öyle bir yönteme başvurdu ki! Görenler şok oldu!

Muğla'nın Marmaris ilçesinde ev sahibi ile kiracı arasındaki anlaşmazlık, köpük silikonla kapalı kapıya kadar ulaştı. Ev sahibi kapısının dışarıdan köpük silikon ile kapattı.

'Şimdi fırsatçılar düşünsün' diyen mağdur ev sahibi: Kimse kendini garanti altına almadan evini kiralamayacak! 

Ev sahibi kiracı kavgaları son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alırken, mağdur bir ev sahibi sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda kimsenin kendini garanti altın almadan evini kiralamayacağını söyledi.

Ünlü ekonomist açıkladı: Temmuz'da ev sahibi ve kiracı arasında kopacak kavganın sesi Fizan'dan duyulacak!

Ev sahibi kiracı kavgaları giderek daha da içinden çıkılmaz bir hal alırken, ünlü ekonomist Atilla Yeşilada'dan da çok konuşulacak bir paylaşım geldi. Yeşilada yaptığı açıklamada Temmuz'da ev sahibi ve kiracı arasında kopacak kavganın sesinin Fizan'dan duyulacağını söyledi.

CHP'li Melih Meriç: Vatandaşların ev sahibi olması hayalinde ötesinde kaldı!

CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç yaptığı açıklamada hükümetin yanlış politikalarıyla vatandaşların konut sahibi olmasının hayalinde ötesinde kaldığını dile getirerek, "Kredi ile ev almak daha da zorlaştırılıyor" ifadelerini kullandı.

Pucca'nın ev sahibine zararı 500 bin TL! Mağdur ev sahibi tek tek anlattı!

'Pucca' ismiyle tanınan sosyal medya fenomeni Selen Pınar Işık'ın ev sahibi dairedeki hasarları tek tek anlattı ve 500 bin TL'lik maddi zararı olduğunu belirtti. İşte ayrıntılar...

kiracının ev sahibi olması Haberi

kiracının ev sahibi olması

Gayrimenkul sektörünün önemli oyuncularından biri olan DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, dar gelirlileri ev sahibi yapacak modeli MİLLET’e anlattı.


Kirada oturan vatandaşların ev kredisi ve kirayı aynı anda ödemekte zorlandığını belirten Dumankaya, “Kiracıların kira ödediği süreçle evi alabileceği süreç arasında doğru bir köprü kurulmalı. Vatandaş kira ödemeden kendi evine geçmeli” dedi.


ARSA MALİYETLERİ YÜKSEK 


Ali Dumankaya, C ve D gelir grubundaki kişileri ev sahibi yapacak bu modelin işlerlik kazanabilmesi için şu anda yüzde 0.90 seviyesinde olan konut kredisi faizlerinin yüzde 0.50’ye inmesi gerektiğini söyledi. Dumankaya, ilk evini alacak kişilere de gelir vergisinde bazı avantajlar sağlanması gerektiğini ifade etti. Dumankaya, inşaatçılar açısından dar gelirlilere konut yapmanın önündeki en büyük engelin ise yüksek arsa maliyetleri olduğunu söyledi.


Klasik usulle gayrimenkul finansmanı sağlamanın artık...