04 / 10 / 2024

Kiracısının evini basan ev sahibi

Kiracısının evini basan ev sahibi

İçerisinde kiracısının olduğu eve baltayla saldıran 93 yaşındaki ev sahibi: Tekrar yapacağım

Evine geçmek isteyen mağdur ev sahibine kiracısından darbe üstüne darbe! Bu zulme dur deyin! 

Kiracısını evinden çıkarmak isteyen ev sahibi darbe üstüne darbe aldı. Evden çıkmayan kiracı 'mahkemeye git' diyerek yanıt verdi.

Ev sahipleri kiraları kiracıların statüsüne göre belirliyor!

Yüzde 25 kira artışı uygulaması ile milyonlarca ev sahibi mağdur oldu. Yeni dönemde bazı ev sahipleri evlerini kiraya vermekten kaçarken, bazıları ise kiraları, kiracılarının statüsüne göre belirlemeye başladı. 

Zam sınırının kalkması çözüm olmadı, eski kiracılara açılan kira tespit davaları arttı

Kiralara uygulanan zam sınırlamasının bitmesinin ardından TÜİK’in açıkladığı yüzde 65 enflasyon artışı uzun süredir oturan kiracılara yapılan zamda yetersiz kaldı. Eski kiracıların ödediği miktarla rayiç arasında makas açıldı. Ev sahiplerinin açtığı kira tespit ve tahliye davaları arttı.

Kiracıların sözleşme ihlaline, imza inkarı ve benzeri yalanlarla ev sahibini mağdur etmesine neden göz yumuluyor? 

Yüzde 25 zam sınırı sona erdi ancak, rayiçlerden çok düşük kiralar almak zorunda kalan ev sahiplerinin mağduriyetleri çözülmedi. Mağdur ev sahipleri, sorunlarına çözüm beklerken; kiracıları yüzünden yaşadıkları mağduriyetler sebebiyle de tepkilerini dile getiriyor.

Mağdur ev sahipleri haklarını arıyor! Evi boşaltması için kiracısına 250 bin TL teklif etti!

Yüzde 25 kira artış sınırlaması milyonlarca ev sahibini mağdur ederken, ev sahipleri ise kiracılarını evden çıkarmak için çeşitli yöntemlere başvurmaya başladı. Bunlardan biri de para teklifi oldu. Bir ev sahibi kiracısını evden çıkarabilmek için 250 bin TL teklif etti.

Kiracısı evden çıktı ama geride büyük enkaz bıraktı! Ev sahibi 100 bin TL'lik zararda!

Ev sahibi ve kiracı arasındaki gerilim her geçen gün büyümeye devam ediyor. Bir ev sahibi, kiracısının evini boşaltma istediği üzerine evden çıkan kiracı arkasında büyük bir enkaz bıraktı. 

Yüzde 25 zam sınırı bitti ama kiracı-ev sahibi sorunları bitmedi: Bazı kiracılar evlerini terk etmeye çalışıyor!

Kira zammındaki yüzde 25'lik sınır kalktı ancak kiracı-ev sahibi sorunları bitmedi. Kira bedelleri resmen fırladı. İşte ayrıntılar...

Kiracısını evden çıkaramayan ev sahibi isyan etti! Mahkeme sonuçlanmıyor! İntihar mı edeyim?

Denizli'de bir ev sahibi 1,5 yıl önce kiracısına oğlu evlenmeden evini boşaltmasını istedi. Kiracı ise bu isteği geri çevirdi ev sahibi ise mahkemenin yolunu tuttu. Kiracının evden çıkmaması üzerine Adalet Bakanlığı'na seslenen ev sahibi isyan etti.

Kiralarda yüzde 25 sınırı kalktı, ev sahiplerinin kiracı kriterleri arttı! GBT bile isteyen var!

Kira artışlarındaki yüzde 25'lik sınır, 1 Temmuz itibarıyla sona ererken, ev sahiplerinin kiracı kriterleri de arttı. İzmir Emlak Kulübü Derneği Başkanı Rıdvan Akgün yaptığı açıklamada GBT (Genel Bilgi Toplama) isteyenler bile olduğunu söyledi.

Sarp Apak da mağdur ev sahipleri kervanına katıldı: Ünlü oyuncunun kiracısı 65 bin TL'lik eve 12.500 TL ödüyor!

Oyuncu Sarp Apak, Sarıyer'deki lüks dairesinde oturan kiracısını, ücrette anlaşamadıkları nedeniyle mahkemeye verdi ve kira tespiti talep etti. İşte ayrıntılar...

Kiraya yüzde 25 sınırı yarın biterse, kiracılar ve konut sahibi için ne değişecek? 

Yüzde 25 zam sınırının uygulandığı dönemde kiracı ile konut sahibi uyuşmazlıkları arttı ve bunun üzerine arabulucu sistemi uygulamaya alındı. Fakat şimdi kiralardaki yüzde 25 zam sınırı kaldırılıyor.  Peki kiracılar ve konut sahibi için ne değişecek? İşte detaylar...

Gazeteci Emin Pazarcı kiracılara sordu: Arabanızı ya da arsanızı üçte biri fiyatına satar mısınız?

Akşam gazetesi Ankara Temsilcisi Emin Pazarcı resmi sosyal medya hesabı üzerinden kiracılara seslenerek, "Arabanız var, ya da arsanız. Üçte biri, beşte biri fiyata satar mısınız?" diye sordu.

Kiracıların son 12 gün korkusu! Yüzde 25 zam sınırı sona eriyor!

Hem ev sahiplerini hem de kiracıları yakından ilgilendiren kira bedellerine getirilmiş olan yüzde 25 sınırı 13 gün sonra sona eriyor. Mülk sahipleri çoğunlukla yüzde 25 sınırını uygulamasa da kağıt üstündeki yasağın kalkmasıyla fahiş kira artışlarının gündeme gelmesi bekleniyor.

Kiracısının evini basan ev sahibi Haberi

Kiracısının evini basan ev sahibi

Bayrampaşa'da kiracısının daire kapısını  balta ile kıran ev sahibinden şoke eden açıklama. Ev sahibi "Tekrar yapacağım" dedi.

Kiracısının kapısını kıran ev sahibi konuştu. Sputnik'te yer alan habere göre;
Bayrampaşa'da zammı kabul etmediği gerekçesiyle kiracısının kapısını balta ile kıran ev sahibi konuştu.Ev sahibi 93 yaşındaki Naim Akgün, "Pazartesi günü 7-8 camını kıracağım. Başka çaresi yok çünkü. Neye mal olursa olsun kıracağım" dedi.

İstanbul'un Bayrampaşa Yıldırım Mahallesi'nde 3 katlı bir dairede yaşandı. Bayrampaşa'da yaşanan olayda iddiaya göre, 2 senedir kiracıları olduğu Suriye uyruklu aileyi, evinden çıkarmak isteyen ev sahibi Akgün, bin 200 TL olan kirayı 3 bin TL'ye çıkardı.

Suriye uyruklu kiracılarının kirayı kabul etmemesi ve evden çıkmak istememesi  üzerine Akgün, baltayla evin kapısına dayandı.

Naim Akgün, yanında götürdüğü baltayla dairenin dış kapısını kırıp...