25 / 08 / 2024

kirada düzensiz ödeme

kirada düzensiz ödeme

Kira sözleşmesinde kiracı ev sahibi ile kararlaştırdığı kira bedelini ödemeyi üstlenmiş oluyor. Kiranın belirlenen tarihte ve bedelde ödenmesi gerekiyor. Peki, kiranın düzensiz ödenmesi halinde ne olur?

Sosyal medyada dikkat çeken soru: Emekli olup da kirada evi olmayan tanıdığınız var mı?

Ocak ayından beri 10 bin TL olarak ödenen en düşük emekli maaşı, 12 bin 500 TL'ye yükseltildi. Sosyolog Lağrima isimli kullanıcı, sosyal medya hesabından 'Emekli olup da kirada evi olmayan tanıdığınız var mı?' sorusunu yöneltti. İşte gelen cevaplar...

Kirada yeniden TÜFE dönemi 1 Temmuz'da başlayacak! Kiracılar ve ev sahipleri hemen bu detaylara bakın! 

Kirada yeniden TÜFE dönemi 1 Temmuz itibarıyla başlayacak. Peki yüzde 25 kira artış sınırının kalkmasının olumlu ve olumsuz tarafları neler? Kiracılar nelerle karşılaşacak? İşte detaylar...

Örnekköy kentsel dönüşümde kriz: Ödemeler yapıldı ama evler tamamlanmadı, şimdi yeni ödeme isteniyor!

İzmir Örnekköy Kentsel Dönüşüm 4. Etap'ta teslim ve ek ödeme krizi yaşanıyor. Mağdurlar evlerinin söz verildiği tarihte teslim edilmediği gibi kendilerinden peş peşe ek ödeme istendiğini belirtti. İşte ayrıntılar..

BES'te kısmi ödeme dönemi 1 Temmuz'da başlayacak!

Bugünkü 32496 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre Bireysel Emeklilik Sistemi'nde kısmi ödeme dönemi 1 Temmuz’da başlayacak. Birikimlerin yüzde 50'sine kadar olan bölümü, konut alımı, eğitim harcamaları için kullanılabilecek.

İstanbulkart'ta yeni dönem başlıyor! Artık minibüslerde de ödeme yapılabilecek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), minibüslerde İstanbulkart ile ödeme dönemini başlattığını duyurdu. Buna göre yapılacak olan uygulamada ilk etapta pilot bölge olarak seçilen Arnavutköy ilçesinde hayata geçmiş oldu. Minibüs yolcuları da aktarma ve indirim avantajlarından faydalanabilecekler. 

Dövizle ödemede 6 yıl sonra bir ilk! Yasak kaldırıldı!

Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile dövizle ödeme yasağında 6 yıl sonra bazı alanların kaldırılmasına karar verildi. Peki hangi alanlarda dövizle ödeme yapılır? Dövizle ödeme yapılacak alanlar hangileri?

Kentsel dönüşümde kritik detay: Ödeme gücü olmayan dar gelirlilerin konutlarına devlet ortak olacak! 

Kentsel dönüşüm yasasında yapılan düzenlemeye göre; dönüşüm için 'ödeme gücü olmayan dar gelirli ve yoksul kişilerin evlerine devlet 'paylı mülkiyet esaslarına göre' ortak olabilecek. Peki bu sistem nasıl işleyecek? İşte ayrıntılar...

1.20 faizli konut kredisi başvuruları başladı mı? İşte düşük faizli konut kredisi başvuru şartları ve ödeme planı!

1.20 faizli konut kredisi başvuruları başladı mı sorusunun yanıtı pek çok kişi tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. İşte düşük faizli konut kredisi başvuru şartları ve ödeme planı...

Paralar hesaplara toplu olarak yatırılabilir! 3 aylık ödeme için düğmeye basıldı!

Verilen son dakika bilgilerine göre, paralar hesaplara toplu olarak yatırılabilir.3 aylık ödeme için düğmeye basıldı. Acil bakın...

Günlük 48 TL ödeme ile siz de bu bankadan kredi sahibi olabilirsiniz! İşte o kaçırılmayacak fırsat! 

Nakit ihtiyaçlarının gün geçtikçe artması, vatandaşların banka kredilerine yönelmesine neden oluyor. Halkbank, nakdi ihtiyaçların karşılanması için günlük 48 TL ödeme gerektiren bir kredi sundu. Bu sayede vatandaşlar düşük ödeme imkanıyla kolay bir şekilde kredi borcunu ödeyebilecekler.

Sıfır araç bekleyenlere kötü haber! Teslim alamadan zam geldi! Peki fiyatlar ne kadar arttı?

Döviz kurundaki yükseliş otomobil piyasasına yansıdı. Ön ödeme yaparak sıfır araçlarının gelmesini bekleyen vatandaşlar, aracı teslim alamadan zamla karşılaştı. Fiyatlarda yüzde 3 ila 8 arasında zam gelirken, yaşanan fiyat artışı üst segment araçlarda 150 bin TL'ye kadar çıktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan küçük esnafa resmen büyük müjde geldi! Prim ödeme gün sayısı düşüyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan küçük esnafa resmen büyük müjde geldi. Küçük esnafın prim ödeme gün sayısı düşüyor... İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Kirada yüzde 25 zam sınırı uzatılırsa fiyatlar düşer mi? Uzman isim tek tek açıkladı!

Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, kirada yüzde 25 zam sınırı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Peki kirada yüzde 25 zam sınırı uzatılırsa fiyatlar düşer mi? 

kirada düzensiz ödeme Haberi

kirada düzensiz ödeme

Kiranın düzensiz ödenmesi halinde ne olur?

Mesken ve işyeri kiralamalarında tarafların aralarında yaptıkları anlaşmaya istinaden kira sözleşmesi imzalanıyor. Sözleşme ile birlikte kiraya veren, taşınmaz malının kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı üstlenirken; kiracı da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstleniyor.


Ayrıca; Kiracı, kiralananın olağan kullanımı için gerekli temizlik ve bakım giderlerini ödemekle yükümlü oluyor. Bu konuda yerel âdete de bakılıyor.


Kiracı, kendisinin gidermekle yükümlü olmadığı ayıpları kiraya verene gecikmeksizin bildirmekle yükümlüdür; aksi takdirde bundan doğan zarardan sorumlu oluyor.


Kiracı, aksine sözleşme ve yerel âdet olmadıkça, kira bedelini ve gerekiyorsa yan giderleri, her ayın sonunda ve en geç kira süresinin bitiminde ödemekle yükümlü oluyor. Peki, kiranın düzensiz ödenmesi halinde ne olur?


Kiranın düzensiz ödenmesi..

Kiracı, kiralananın tesliminden sonra muaccel olan kira bedelini veya...