09 / 05 / 2024

kiralanan evde kombi arızası

kiralanan evde kombi arızası

Mesken kiralamalarında evin içerisinde yapılan giderlerden hangilerinin ev sahibine hangilerinin ise kiracıya ait olduğu, merak edilen hususlar arasında yer alıyor. Peki, kiralık evde kombi arızası kime aittir?

Kiracı mı? Ev sahibi mi? Kombi bakımını kim öder? 

Ev sahipleri ile kiracılar arasında her anlamda yaşanan sıkıntılar devam ederken, evde yaşanan sıkıntılı bir surumda da masrafların kim tarafından ödeneceği maalesef sorun olabiliyor. Kiralık bir evde kombi bozulursa bakımının masrafını kim öder? 

Kiralık evde kombi arızasını kim öder? Kiracı apartmanda neleri öder?

Kiracılar, kiraladıkları mülke dair ister ev olsun ister işyeri olsun kiraladıkları andan itibaren bazı yükümlülüklerini yerine getirmekle mükelleftir. Peki onlar nelerdir? İşte merak edilenler!

Kombi bozuldu kim öder? Kombi arızasını kiracı mı yoksa ev sahibi mi öder?

Kiracıların ve ev sahiplerinin bazı hakları bulunmaktadır. Evde meydana gelen hangi hasarları ev sahibi öder, Kombi bozuldu kim öder, Kombi arızasını kiracı mı yoksa ev sahibi mi öder? İşte detaylar!

Kiralanan evde masraf çıkarsa kiracının hakları neler?

Posta yazarı Tamer Heper 'Oturduğum dairede akıntı başladı ve katlanılamaz hale geldi. Ev sahibine bildirdim. ‘Benim dairede niye yok’ gibi bir gerekçe ile ilgilenmedi. Bu durumda bu akıntının giderilmesi için dava açabilir miyim?' sorusunu cevapladı.

Kombi bozulursa kiracı mı öder?

Kiracı kira bedelinin yanı sıra bazı masrafları da ödemek ile mükellef oluyor. Kiracı, kiralananın olağan kullanımı için gerekli temizlik ve bakım giderlerini de ödüyor. Peki, kombi bozulursa kiracı mı öder?

Kiralanan evde değişiklik yapılır mı?

Mal sahibi olarak evinizi kiraya verdiğinizi düşünelim. Peki, kira sözleşmesi süresi içinde kiralanan evde değişiklik yapılır mı? Kirayaveren yenilik yapabilir mi? Kiracı kiraladığı evde değişiklik veya yenilik yapabilir mi?

Kombi bakımı kiracıya mı ait?

Kiralanan evlerde yaşanan demirbaş sorunlar arasında kombi arızası hususu da bulunuyor. Kiracı ve mal sahibi bu masrafların kim tarafından ödenmesi konusunda anlaşmazlık yaşayabiliyor. Peki, kombi bakımı kiracıya mı ait?

Kiralanan ev ayıplı çıkarsa ne olur?

Mesken ihtiyacınız için bir ev kiraladığınızı ancak kiraladığınız evin ayıplı çıktığını düşünelim. Bu durumda, kiralanan ev ayıplı çıkarsa ne olur? Ayıplı evde mal sahibinin sorumluluğu nedir?

Günlük kiralanan evler sosyal yara olma yolunda!

Günlük kiralanan evler aracılığıyla gerçekleştirilen kaçak otelcilik faaliyetleri, yarattığı büyük bir kayıt dışı ekonominin yanında sosyal bir yara olma yolunda da hızla ilerliyor.

Kiralananın kullanılmaması nedeniyle fesih!

Kiracının kendisinden kaynaklanan bir sebeple kullanılmasa veya sınırlı olarak kullanılsa bile kiracı, kira bedelini ödemekle yükümlü oluyor. Peki, kiralananın kullanılmaması nedeniyle fesih nasıl yapılır?

Revo Capital’in Cosa Akıllı Kombi Kiti yüzde 30'a varan tasarruf sağlıyor!

Doğalgaz tüketiminde yüzde 30’a varan tasarruf sağlayan yeni nesil akıllı kablosuz oda termostatı Cosa Akıllı Kombi Kiti’ni geliştiren, üreten ve pazarlayan Nuvia Akıllı Enerji Teknolojileri, 23 Şubat 2015 tarihinde Revo Capital ile yatırım sözleşmesini i

Turizm amaçlı kiralanan evlere yeni düzenleme!

Konutların turizm amaçlı kiralanmasında vergi kaybı üzerine yeni kural konuldu. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan yasa tasarısı taslağında, turizm amaçlı kiralanan evlerin devleti mali açıdan ciddi zarara uğrattığı belirtildi.

Kiralanan evin ayıplı çıkması nedeniyle fesih!

Kiralanan sonradan ayıplı duruma gelirse kiracı, kiraya verenden ayıpların giderilmesini veya kira bedelinden ayıpla orantılı bir indirim yapılmasını ya da zararının giderilmesini isteyebiliyor. Peki, kiralanan evin ayıplı çıkması nedeniyle fesih mümkün m

kiralanan evde kombi arızası Haberi

kiralanan evde kombi arızası

Kiralık evde kombi arızası kime aittir?

Mesken kiralamalarında evin içerisinde yapılan giderlerden hangilerinin ev sahibine hangilerinin ise kiracıya ait olduğu, merak edilen hususlar arasında yer alıyor. 


Kiraya veren, kiralananda, kira sözleşmesinin feshini gerektirmeyen ve kiracıdan katlanması beklenebilecek olan yenilik ve değişiklikler yapabilir.


Bu yenilik ve değişikliklerin yapılması sırasında kiraya veren, kiracının menfaatlerini gözetmekle yükümlüdür. Kiracının, kira bedelinin indirilmesine ve zararının giderilmesine ilişkin hakları saklıdır.


Buna karşında kiracı da, kiraya verenin yazılı rızasıyla kiralananda yenilik ve değişiklikler yapabiliyor.Yenilik ve değişikliklere rıza gösteren kiraya veren, yazılı olarak kararlaştırılmış olmadıkça, kiralananın eski durumuyla geri verilmesini isteyemiyor.


Kiracı, aksine yazılı bir anlaşma yoksa, kiraya verenin rızasıyla yaptığı yenilik ve değişiklikler sebebiyle kiralananda ortaya çıkan değer artışının karşılığını isteyemez.


Peki, kiralanan evdeki arızaları kim karşılar? Kiralık evde kombi arızası kime...