05 / 05 / 2024

kiralanan işyerinin el değiştirmesi

kiralanan işyerinin el değiştirmesi

Taşınmaz mal kiralamalarında kiracı ve mal sahibi bazı hak ve sorumluluklara sahip oluyor. Kimi zaman taşınmaz kiralamalarında üçüncü kişilerin de hakları söz konusu olabiliyor. Peki, kiralanan evin el değiştirmesi durumunda ne olur?

İBB, Tuzla Hali’ndeki 244 iş yerinin kiralanma ve satışına onay verdi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi, Tuzla'da yapımı süren ve yaş sebze ve meyve halindeki 244 iş yerinin kiralanması veya satılmasına oy çokluğu ile onay verdiğini duyurdu. 

Konutta devlet işe el atmalı!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "Konutta devlet işe el atmalı" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 5 maddelik o analizi...

Kadınların el emeği ürünleri Zorlu Center’da kapış kapış gitti!

Kooperatifler çatısı altında ekonomiye katkıda bulunan kadınların el emeği ürünleri Zorlu Center’da sergilendi. Zorlu Enerji’nin kurumsal sosyal sorumluluk projesi kapsamında gerçekleştirdiği etkinlikte el emeği ürünler büyük ilgi gördü.

Denizbank ve Türk Eğitim Derneği'ni depremzede çocukları için el ele verdi!

Denizbank ve Türk Eğitim Derneği'ni depremzedeler için el ele verdi. Depremzede çocuklar için Afet Bursu Programı hayata geçti. İşte detaylar!

O ilimizde belediye birçok yeni işyerinin ihalesini yapıyor! 50 bin 700 TL’den başlıyor…

Belediye yeni sanayi iş yerinin satış ihalesini yapacağını duyurdu. İşte yatırımcıların merak ettiği detaylar…

Gölcük'te 52 iş yerinin satışı için ihale!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gölcük'te yer alan 52 iş yerinin satışı için ihale gerçekleştirdi. 

Depremde yıkılan ev ve iş yerinin sorumluluğu kimde?

Deprem sebebiyle evi veya iş yeri yıkılan vatandaşların hukuki hakları nelerdir? Yıkılan ev ve iş yerinin sorumluluğu kimdedir? İşte deprem sonrası haklar...

Bilecik Valiliğinden gölet çevresindeki iş yerinin yıkımı ile ilgili açıklama!

Bilecik Valiliği, Pelitözü Göleti çevresindeki mesire alanında yer alan iş yerinin yıkılmasıyla ilgili olarak açıklama yaptı.

21 bin 147 belediye iş yerinin kirası ertelendi!

Kovid-19 sürecinde belediyelerin başlattığı yardım kampanyasının İçişleri Bakanlığının genelgesi nedeniyle yapılamadığını savunan "29 Haziran itibarıyla belediyelerimiz, 6 milyon 211 bin 978 aileye ayni yardım yaptılar. 21 bin 147 belediye iş yerinin kirası ertelendi'' dedi.

Ankara Yenimahalle'de iş yerinin zemini çöktü! 

Ankara Yenimahalle ilçesinde, bitişiğinde temel kazısı yapılan 2 katlı hırdavatçı dükkanında çökme meydana geldi. İş yerinin, bitişiğindeki inşaat çalışması sebebiyle zeminin boşalarak çöktüğü belirtildi...

Next Level AVM için 'el konuldu' haberlerine Pasifik İnşaat'tan yalanlama!

Ankara’daki 'Next Level' alışveriş merkezine Ziraat Bankası tarafından el konulduğu hakkında çıkan haberlere AVM'nin sahibi Pasifik İnşaat'tan yalanlama geldi. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Erdoğan, Next Level AVM'yi kendi istekleriyle varlık borç takas yöntemiyle sattıklarını söyledi..

Elazığ Maden'de konut ve iş yerlerinin inşası için çalışmalara başlandı!

Elazığ'ın Maden ilçesinde 510 ev ve iş yerinin tahliyesine yönelik, daha güvenli bir alanda konut ve iş yerleri inşa ediliyor.

Esenler Otogarı işletmecileri Ekrem İmamoğlu ile masaya oturmak istiyor!

Yap-işlet-devret süresi bitince Esenler Otogarı İBB’ye devredildi. Buradaki işletmeciler ise sorunlarının çözülmesini ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile masaya oturmayı istiyor: 2 bin 24 işyerinin yaklaşık olarak 100 milyon doları burada yatıyor.

kiralanan işyerinin el değiştirmesi Haberi

kiralanan işyerinin el değiştirmesi

Kiralanan evin el değiştirmesi durumunda ne olur?

Mesken ve işyeri gibi taşınmaz mal kiralamalarında kiracı ve mal sahibi bazı hak ve sorumluluklara sahip oluyor. Kimi zaman taşınmaz kiralamalarında üçüncü kişilerin de hakları söz konusu olabiliyor.


Üçüncü kişinin sözleşmenin kurulmasından sonra üstün hak sahibi olması durumunda meydana gelen koşullar Borçlar Kanunu kapsamında şu şekilde açıklanıyor;


a. Kiralananın el değiştirmesi

MADDE 310- Sözleşmenin kurulmasından sonra kiralanan herhangi bir sebeple el değiştirirse, yeni malik kira sözleşmesinin tarafı olur. Kamulaştırmaya ilişkin hükümler saklıdır.


b. Üçüncü kişinin sınırlı ayni hak sahibi olması

MADDE 311- Sözleşmenin kurulmasından sonra üçüncü bir kişi, kiralanan üzerinde kiracının hakkını etkileyen bir ayni hak sahibi olursa, kiralananın el değiştirmesiyle ilgili hükümler kıyas yoluyla uygulanır.


c. Tapu siciline şerh

MADDE 312- Taşınmaz kiralarında, sözleşmeyle kiracının kiracılık hakkının tapu siciline...